Skocz do zawartości
Biolog

Liteon LTR-40125S zepsuł się wredne bydlę...

Rekomendowane odpowiedzi

Moja wspaniała nagrywarka od kilku dni odmawia posłuszeństwa. :evil: Zaczęło się od nagrywania płyt z błędami. Początkowo kląłem na słabą jakość nośnika (Titanum by mitsui), ale kiedy trzecia z kolei płyta skopana została w tym samym miejscu (ok. 3/4 pojemności) zacząłem się zastanawiać. wkrótce potem przestała czytać większość wypalanych płyt (tzn. czasem czyta, ale to zależy od jej "humoru"). Nero CD/DVD speed wskazuje, że niezależnie od długości ścieżki w okolicach 3/4 tejże następuje nagły spadek transferu. Początkowo psucie płyt było widoczne dopiero podczas weryfikacji zapisu, ale ostatnio wyskoczył mi podczas nagrywania dziwny błąd, coś w rodzaju "write failure LTR-40125S T1" nie pamiętam dokładnie, ale gdzieś mam log z nero, jak jutro usiądę na necie, to wrzucę. Macie jakiś pomysł? Kupno nowego napędu nie wchodzi chwilowo w grę, a mam sporo pilnego wypalania. Napęd ma jakiś rok, ale chyba już nie jest na gwarancji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie to wlasnie te super wypasione napedy liteona - poki nowe to dobre ale pozniej to juz sie masakra zaczyna

ja mam 2 wypalarki - CD-RW yamaha scsi ma juz duzy przebieg i duzo lat nie wiem ze 4-5 8O i pali plyty bardzo dobrrze zadnych bledow - tylko wybredna sie stala co do plyt czytania trzeba firmowe kupowac

nom mam tez 2 wypalarke narazie jakis tydzien dvd-rw toshiby i spisuje sie znakomicie ;]]]

dlatego Twoj litek moze juz odchodzi z tego swiata poprostu ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chamy... To już trwa prawie miesiąc... Czy oni z każdą ciach!łą na Tajwan muszą sprzęt wysyłać?!! Sam bym naprawił, gdybym wiedział co ... Chyba kupię dvd+/-RW... oczywiście też liteona...

Genghiskhan: Ja do mojej wypalarki żadnych zastrzeżeń nie mam. Wypalała pięknie cd-audio, szybka była, odczyt też miała świetny, korekcja błędów rewelka. I czarna w dodatku! A że się zepsuła? Shit happens, jak to mawiali starożytni Rzymianie rodem z Syberii :wink:

Pozdro 4 all, dam wam znać jak się to skończyło (może nową dostanę? np. dvdrw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi