KvM Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 mam możliwośc dzwonienia co miesiąc za free 2000 minut do ery. Wykorzystuję z tego może 10% pomyślałem sobie aby podłączyć w biurze komórkę z kartą SIM z ery, której i tak nie używam i dzwonić na nią by uzyskać dostęp do internetu za darmo przez. Wiem że prędkość masakryczna 9600, ale awaryjnie dobre i to. No i teraz zastanawiam się jak to zrobić. W biurze mam windows 2003 serwer Jedną z opcji jest korzystanie z RDP (jak to można skonfigurować przez modem?) drugą jest po prostu ruting, ale też nie bardzo wiem jak to skonfigurować na modemie niejako w drugą stronę (tzn dostęp do netu jest po lanie a ja go chcę udostępnić przez połączenie modemowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 nie myl mostkowanie z udostepnianiem... w win2k3 jest takie samo udostepnienie neta jak w XP.... a z tego co wiem to winda standartowo rozpoznaje komurki jako modemy wiec nie powinno byc problemu... w pracy wlaczas kreator i wybierasz akceptacje polaczen przychodzacych i jako modem wybierasz komore... no na drugim kompie to juz normalnie tak jakbys sie z netem przez modem laczyl Pozdro Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Popraw jeśli źle zrozumiałem: - masz dwie komórki w sieci ERA (nieważne jakie, byle dały się podłączyć pod kompa i miały transmisję danych) - jedna ma do wykorzystania 2000minut/miesiąc - druga jest po prostu działająca, można dzwonić na ten numer - chcesz dzwonić z 1 na 2 i w ten sposób uzyskiwać połączenie z netem (przez sieć lokalną) ie będę ;-) Wszystko się zgadza z jednym zastrzeżeniem - zastanawiam się nad drugą alternatywą by nie przekazywać przez komórki netu, a jedynie pulpit komputera zdalnego. Pokombinuję trochę i dam znac jak to wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Sprobój skonfigurować usługę routing i dostęp zdalny, jak nie ma w twoim systemie to poszukaj w necie info o RRAS (routing and remote acces service) było kiedyś do NT do ściągnięcia. A potem ciekawym programikiem jest VNC - jest tego dużo różnych odmian, jeszcze lepiej na tych systemach utworzyć tunel VPN, włączyć na nim kompresję jak najmocniejszą i pr5zez niego puścić to VNC, ale nie jest to rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...