mariusz994 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 ostanio zauważyłem że podczas odłączania dysku tam gdzie jest gniazdo IDE wypadł jeden bolec tzn. pin, nie ma go tam i gdzieś mi się zgubił. Od tej pory dysk działa w teybie PIO i często powoli z przerwami. Czy wie ktoś czy coś takiego można gdzieś naprawić ? dysk to seagate baracuda IV 40gb , z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ja w moim fujitsu przylutowałem poprostu taki pin i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Mi kiedyś się powyginały (Seagate 4,3 U4), ale wyprostowałem i dalej śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Kumplowi urwał się pin i wbił się do środka... Ale wysunąłem go i przylutowałem do reszty i śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No problem jedynie musisz mieć dobrą lutownice i wprawe w lutowaniu :) Nie używaj transformatorówki bo uszkodzisz elektronike !!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ja użyłem transformatorówki i dysk żyje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ja użyłem transformatorówki i dysk żyje :) To masz farta.Silne pole generowane przez grot powoduje np uszkodzenia mosów itp...zreszta ciężko takim grotem polutowac tak mały punkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 To ja też miałem farta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...