HucK Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Może to zabrzmi głupio, ale w jakim programi i czy to jest legalne otwiera się pliki torrent?? (czy ściąga) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Pliki *.torrent sa plikami potrzebny do zaladowania ich do programu BitTorrent, MarBit Torrent i w nich jest zapisana min. likalizacja, rozmiar pliku wlasciwego ktory ma byc sciagany. Posiadanie samych plikow *.torrent jest legalne bo one nie zawieraja danego programu/muzy/filmu/itp. natomiast nielegalne jest juz sciagnanie programow/muzy/... do ktorych odnosi sie dany plik *.torrent. PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Aha to raczej niebedę ściągał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 torrent to tylko sposob rozprowadzania danych w internecie. to tak jakby powiedziec ze noz do chleba jest nielegalny bo mozna nim zabic czlowieka. jesli go uzywasz do legalnych celow to wszystko jest w porzadku. co innego divxy i mp3. (chociaz tez nie jestem pewien czy czasem nie mozna sobie sciagac mp3 i miec ich przez 24h na dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 coraz wiesej serwisow internetowych zaczyna korzystac z torrenta w celu zmieiszenia transferu z serwera... jest to wpelni legalne.... jak wykorzystac torrenta w takim celu jest opisane w ostatnim numerze Linux+ Pozdro Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Aha bo myślałem że jest całkiem nielegalny. A jaki program do niego (bez szpiegów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Pisałem : MarBit Torrent wydaje mi sie najlepszy bo nie otwiera nowego okna do kazdego sciaganego pliku tylko wszystkie sa w jednym oknie. http://www.marbit.com.pl/MBTorrent/start.html PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ja polecam Azureus'a.... :D Używam od samego początku... prubowałem wszystkich (prawie ;) ) torrentów i ten wydał mi się najlepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja polecam Azureus'a....[...] Azureus ma wbudowaną opcje tworzenia własnych torrentów . A tak BTW to o co chodzi (przy tworzeniu torrenta w Azureus'ie) z tym Trackerem ? i podaniem adresu URL ??? NIe wiem czy dobrze myśle ale czy chodzi o to ze jak stworze torrenta to mam go umieścić na swoim ftp'ie i ten właśnie adres podać przy tworzeniu ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 BitComet też ma możliość tworzenia plików .torrent Ja osobiście używam TorrentStorm:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak z kolei polece BitSpirit. Szybki, latwy w obsludze, nie zzera tylko procka i ramu co Azureus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 AZUREUS http://azureus.sourceforge.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja używam Nova Torrent i mam pewien problem: Wszyscy zachwalali mi wszelkiego rodzaju torenty bo są ponoć szybkie (szybsze od emule itp.) a u mnie wrażenia są przeciwne, średni transfer około 1-3 Kb/s a ściągając np z gamershell mam 30kb/s ?? dlaczego tak jest i co można z tym zrobić?? aaa i co to jest ten Rating?? u mnie jest obecnie w okolicach 5.xxx lecz nie wiem co to dokładniej znaczy :-) Pozdr. PS: Mam łącze radiowe a na emulu średni łączny transfer to 5-10Kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A tak BTW to o co chodzi (przy tworzeniu torrenta w Azureus'ie) z tym Trackerem ? i podaniem adresu URL ??? NIe wiem czy dobrze myśle ale czy chodzi o to ze jak stworze torrenta to mam go umieścić na swoim ftp'ie i ten właśnie adres podać przy tworzeniu ?? :?Nope - musisz podac jakiegos trackera, czyli w uproszczeniu - adres pod ktorym dziala takie cus, co laczy miedzy soba sciagajacych i oddajacych plik. Lista Trackerow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A Moderator nie reaguje ?? No ładnie, ładnie... A ostanio dostałem [ciach] za podanie adrusu do torrentów. Tutaj jednak takie kwiatki! Moderatorzy poprawcie sie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja polecam BitComet'a 8) Miałem Azureusa ale strasznie mulił kompa :cry: BC jest najlepszy według mnie i bardzo szybko łączy się z peersami i seedami :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A Moderator nie reaguje ?? No ładnie, ładnie... A ostanio dostałem [ciach] za podanie adrusu do torrentów. Tutaj jednak takie kwiatki! Moderatorzy poprawcie sie !Widzisz gdzies tutaj adres do jakiego torrenta?? Bo ja jakos niewidze. Jest tylko darmowe oprogramowanie i tyle, wiec siedz cicho. :P A ja uzywam jeszcze czegos innego i polecam ABC. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A ja nie moge przekierować portów i mi ch... a nie torrent działa :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A Moderator nie reaguje ?? No ładnie, ładnie... A ostanio dostałem [ciach] za podanie adrusu do torrentów. Tutaj jednak takie kwiatki! Moderatorzy poprawcie sie ! bozzzzie co za pajac ;) Jest tak jak napisał viroos już nie raz spotkałem sie na stronach z linkami do legalnych plików (freeware,...), które można było sciągać m.in. przez torrenta Damiano azureus mulił tobie kompa? w takim razie musisz mieć pentium 500 i 64 ramu, o dysku nie wspominając ;) gawadam chyba raczej ratio, w każdym razie trzymaj tak dalej, jest to "procent wysłanych danych", 5... czyli wysłałeś 5 razy więcej niż odebrałeś. Transfer rzeczywiście masz fatalny, tyle że mało napisałeś żeby ci jakoś pomóc, poza tym nieopdpowiednie forum, wystraczy że wpiszesz w google torrent (szukaj tylko w polskich) a trafisz w odpowiednie miejsce. Na dzień dobry polecam zmienić klienta, nova torrent nie jest najlepsza, a od początku przygody z tą siecią testowałem już wszystkie, nie ma jak azureus, no chyba że masz konfiguracje komputera jak wyżej. ;) PS. Ostrzeżenie, czy ban od razu będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Nawet sciaganie niektorych plikow nie jest nielegalne. Moge sobie sciagac demka, ktore sa na torrentach. Ja uzywam bittorenta experimental. Dziala kijowo ale wogole u mnie torrent cos nie tak chodzi. Czasami 50 kilo, a czasami 5 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...