Skocz do zawartości
HucK

torrent

Rekomendowane odpowiedzi

Pliki *.torrent sa plikami potrzebny do zaladowania ich do programu BitTorrent, MarBit Torrent i w nich jest zapisana min. likalizacja, rozmiar pliku wlasciwego ktory ma byc sciagany. Posiadanie samych plikow *.torrent jest legalne bo one nie zawieraja danego programu/muzy/filmu/itp. natomiast nielegalne jest juz sciagnanie programow/muzy/... do ktorych odnosi sie dany plik *.torrent.

PEACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

torrent to tylko sposob rozprowadzania danych w internecie. to tak jakby powiedziec ze noz do chleba jest nielegalny bo mozna nim zabic czlowieka. jesli go uzywasz do legalnych celow to wszystko jest w porzadku. co innego divxy i mp3. (chociaz tez nie jestem pewien czy czasem nie mozna sobie sciagac mp3 i miec ich przez 24h na dysku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Azureus'a....[...]  

Azureus ma wbudowaną opcje tworzenia własnych torrentów .

A tak BTW to o co chodzi (przy tworzeniu torrenta w Azureus'ie) z tym Trackerem ? i podaniem adresu URL ??? NIe wiem czy dobrze myśle ale czy chodzi o to ze jak stworze torrenta to mam go umieścić na swoim ftp'ie i ten właśnie adres podać przy tworzeniu ?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Nova Torrent i mam pewien problem:

Wszyscy zachwalali mi wszelkiego rodzaju torenty bo są ponoć szybkie (szybsze od emule itp.) a u mnie wrażenia są przeciwne, średni transfer około 1-3 Kb/s a ściągając np z gamershell mam 30kb/s ?? dlaczego tak jest i co można z tym zrobić?? aaa i co to jest ten Rating?? u mnie jest obecnie w okolicach 5.xxx lecz nie wiem co to dokładniej znaczy :-)

Pozdr.

PS: Mam łącze radiowe a na emulu średni łączny transfer to 5-10Kb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak BTW to o co chodzi (przy tworzeniu torrenta w Azureus'ie) z tym Trackerem ? i podaniem adresu URL ??? NIe wiem czy dobrze myśle ale czy chodzi o to ze jak stworze torrenta to mam go umieścić na swoim ftp'ie i ten właśnie adres podać przy tworzeniu ??  :?

Nope - musisz podac jakiegos trackera, czyli w uproszczeniu - adres pod ktorym dziala takie cus, co laczy miedzy soba sciagajacych i oddajacych plik.

Lista Trackerow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Moderator nie reaguje ?? No ładnie, ładnie... A ostanio dostałem [ciach] za podanie adrusu do torrentów. Tutaj jednak takie kwiatki! Moderatorzy poprawcie sie !

Widzisz gdzies tutaj adres do jakiego torrenta?? Bo ja jakos niewidze. Jest tylko darmowe oprogramowanie i tyle, wiec siedz cicho. :P

A ja uzywam jeszcze czegos innego i polecam ABC. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Moderator nie reaguje ?? No ładnie, ładnie... A ostanio dostałem [ciach] za podanie adrusu do torrentów. Tutaj jednak takie kwiatki! Moderatorzy poprawcie sie !

bozzzzie co za pajac ;)

Jest tak jak napisał viroos już nie raz spotkałem sie na stronach z linkami do legalnych plików (freeware,...), które można było sciągać m.in. przez torrenta

Damiano azureus mulił tobie kompa? w takim razie musisz mieć pentium 500 i 64 ramu, o dysku nie wspominając ;)

gawadam chyba raczej ratio, w każdym razie trzymaj tak dalej, jest to "procent wysłanych danych", 5... czyli wysłałeś 5 razy więcej niż odebrałeś. Transfer rzeczywiście masz fatalny, tyle że mało napisałeś żeby ci jakoś pomóc, poza tym nieopdpowiednie forum, wystraczy że wpiszesz w google torrent (szukaj tylko w polskich) a trafisz w odpowiednie miejsce. Na dzień dobry polecam zmienić klienta, nova torrent nie jest najlepsza, a od początku przygody z tą siecią testowałem już wszystkie, nie ma jak azureus, no chyba że masz konfiguracje komputera jak wyżej. ;)

PS. Ostrzeżenie, czy ban od razu będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet sciaganie niektorych plikow nie jest nielegalne.

Moge sobie sciagac demka, ktore sa na torrentach.

Ja uzywam bittorenta experimental.

Dziala kijowo ale wogole u mnie torrent cos nie tak chodzi.

Czasami 50 kilo, a czasami 5 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi