Skocz do zawartości
j.h.hudy

jakiego proca do 250 złotych ??

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje proca który pójdzie na min. 166 fsb , a najlepiej na 200 , wydajniejszy od mojego durka i ktory by sie dobrze krecil......

mysle nad tym http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1040 albo nad http://allegro.pl/show_item.php?item=30500689

co proponujecie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężka sprawa bo za tą kase kupisz co najwyżej semprona 2300 no i będzie chodził na 166 tyle że to sempron i wg testów bez rewelacji ale cena ok. Duga rzecz nie wiadomo jak się kręci... Osobiście polecam Bartona ale to juz więcej kasy trzeba niestety mój chodzi na 3200+ i w stresie ma 52st C bardzo mało jak na cooler za 45zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thorton wiekszosc chodzi bez problemu na 166 a 200 to tez nie jest jakis specjalny problem wydajnosc ok i cena tez nie najgorsza nowy to wlasnie ok 250 zl wydziela malo ciepla i ma duzo mozliwosci modyfikacji bartonizacja itd a jak masz odblokowony mnożnik to jest fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , ale czy nie jest tak ze im słabszy proc o tym lepiej sie kręci ????

hmm , to co mam wkoncu wziąsc zeby poszło na 200 fsb najlepiej bez drutmoda ?? (na asrocku moge dac vcore +10%)

Thortona bierz ! jakiegos 2000+ na 200Mhz musi pujsc po malym podniesieniu vcore a jak trafisz z odblokowanym mnoznikiem to dasz mu 11x200 i bedzie smigał nawet bez zmiany vcore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz dla prównania t2k+ @10x215

aida:

~3200

~1200

sandra: 8800/3400

radek91oo

3dmarki

01 9800

03 1300

nie sa zbyt dokladne bo mam lana zalaczonego i kilkanascie programów w tle test robiony na goraca ja zostaje przy moim ;] no prawie jakbys sie jeszcze troche postaral to wg sandry prawie dogonisz orginalnego 2k+ a róznica w cenie :?: 50 zl :?: -ps jak dla mnie zakup nie oplacalny :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wy chyba nie umiecie krecic thortonow 2000+ ;P moj przy 2v poszedl na 12.5x200 bo mnoznik zablokowany hehehe polecam kt400 epoxa i moje dyski;D na nf7 puszcze na 12.5x220 i jak nie wybuchnie przy 2.3v to bede z siebie dumny;]]

kiepsko kreciles tego thortona ;] nie umiesz chyba krecić ;) mój chodzi na default 1,6V 11x200 :D na badziewnych chlodzeniu za 30zł gdzie mam 55C a w stresie 65C a przy 2V to ho ho ;] ciekawi mnie na ile by poszedl :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest kwestia proca a nie umiejetnosci.na 2v przy twoim chlodzeniu mialbys spalonego proca a nie HO HO.moj w stresie nie przekracza 45 na tym co w podpisie a przy 2v mial max 49 po 2h prime.zreszta jelsi chcesz mozemy porownac wydajnosc;] i zapewniam cie ze moje 12.5x192 jest sporo szybsze niz twoje 11x200 nie mowiac o szynie 200 u mnie bo kwestia nie jest proca tylko magistrali pci.pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow w podkrecaniu hehe;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest kwestia proca a nie umiejetnosci.na 2v przy twoim chlodzeniu mialbys spalonego proca a nie HO HO.moj w stresie nie przekracza 45 na tym co w podpisie a przy 2v mial max 49 po 2h prime.zreszta jelsi chcesz mozemy porownac wydajnosc;] i zapewniam cie ze moje 12.5x192 jest sporo szybsze niz twoje 11x200 nie mowiac o szynie 200 u mnie bo kwestia nie jest proca tylko magistrali pci.pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow w podkrecaniu hehe;D

ciekawe od kiedy fsb 192 jest wydajniejsze od 200 ale no dobra ;]

mój ma tak wysoka temperaturke bo mam badziewny radiator za 30zł z coolerem z zanizonymi obrotami do 1700rpm, przy 5000rpm temp wynosi ok 48C w stresie, wiec nie mow ze na 2V by sie spalil bo to zalerzy od chlodzenia, na jakims wypasionym miedziaku albo WC spokojnie by chodzi na te 1,9V a 2V sam bym nigdy nie dal bo to już troche za wysoko na kazdego cpu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi