Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Prosiłbym o umieszczenie tutaj gier, które po prostu tną się, mimo mocnego sprzętu (okolice R 9800, 3000 XP itp.) z 512-768 MB Ram własnie ze względu na za małą ilość pamięci Ram ( częsty swap z dysku) Mój faworyt w tej kwestii to Far Cry. Zajętej pamięci 860 MB w szczycie ( path 1.2, a przed pathem było nawet dobrze ponad 1 GB!! 8O ), to jak na taka grę dużo , za dużo Doom 3 też czasem traci płynność ( ale b. żadko), spokojnie da sie grać ( po tweak-u cfg) i nie warto dla niej dokupywać pamieci, bo gra się komfortowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 :arrow: Lock On przy ustawieniu wszystkiego na full (detale, rozdzielczość , antialiasing itp.) GF 6800 i 1 GB ramu ledwo to ciągnie 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Odpal sobie duma bez zmian w cfg. Jak dałem 640x480 na UH to mi swap wyskoczył do ponad 700 MB, zwiesiło gre, shella, i do tego ładny komunikat o braku pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 imo wszystkie nowe gry w mniejszym lub wiekszym stopniu wymagaja 1gb ram. wiadomo ze na 512 tez sie da grac, ale to juz nie bedzie to samo co na 1gb co jest oczywiste. przypomnijcie sobie jak bylo fajnie po przesiadce z 256 na 512 ;) i teraz przy przesiadce z 512 na 1gb tez musi byc fajnie :mrgreen: poprostu takie czasy, trzeba sie z tym pogodzic no i w miare mozliwosci wyposazyc sie w ten 1gb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 No i dlatego mało nie kupiłem wczoraj jeszcze jednej kostki 512 MB, ale pomyślałem sobie, że poczekam na path-a 1.3 do Far Cry i zobaczę, co to da. Można grać na nim przy 512 MB, ale swap czasem doprowadza do szału( czasem zanim otworzą sie drzwi-wiadomo, że ktoś tam zazwyczaj jest- to minie kilka sekund, a ja już oberwę serią :?) A i właśnie sobie przypomniałem Sacred. Przy maksymalnym oddaleniu potrafi pochrupać się przede wszystkim w mieście. Także czekam na od dawna zapowiadanego patha do niego v.1.7, co powinien ten problem częściowo rozwiązać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 eee tam jak masz mozliwosc to bierz kosc 512 i tak i tak bedziesz musial kupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Kupić mogę, ale 280 zł to ja mogę wydać zawsze albo dołożyć do czegoś np. do odwarzacza mp3( ok. 100-200 zł), maty Akasa 2( 82 zł), nowego chłodzenie do Radeona( ok. 130 zł), 2 wiatraczki papst-a ( 104 zł), aparat cyfrowy ( ok. 400 zł), laptop (od 700 do 1400 zł lub wiecej). Jest dużo rzeczy, na które mógłbym wydać kasę, ale po pewnym namyśle większosć z nich moze być dla mnie zbędna i mogę sie bez nich obejść :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 no wlasnie a bez ramu sie nie obejdziesz. w koncu hl2 na horyzoncie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 No on wymaga ponoć "tylko" 512 MB przy max detalach ( support pod stare PC zobowiązuje- wymagane DX 5.0 :D), więc imho nie zalicza się do topiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 przeciez to co oni pisza w wymaganiach to sciema i dobrze o tym wiesz ;) i na 512 hl2 napewno bedzie chodzil hmmm "spoko" :mrgreen:, ale na 1gb to bedzie niebo a ziemia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Wersja Beta chodziła u mnie b. dobrze ( i to sprzęt dużo gorszy, ale 512 MB Ram), wiec sądze, że full wersja powinna być tak samo, jak nie mniej wymagająca co do pamieci. Poza tym, jak by się cieła, to ja idę do sklepu i kupuję pamieć i tyle. Chodzi tylko i wyłacznie o to, że skoro gra ( jakakolwiek) działa dobrze przy mniejszej ilości pamieci, to nie ma sensu kupować dla niej wiecej) i o to się rozchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 jak tam wolisz, ale ramu nigdy za wiele :mrgreen: a co do takich gier ktore wymagaja 1gb ramu to zalicze jeszcze ut2k4. widac to na jakichs wiekszych mapach, no i pozniej przy wychodzeniu z gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Mi z koleji UT 2004 ( najnowsza wersja) działa b. dobrze także na dużych mapach. W topiku chciałbym uwzględnić gry, które po prostu są niegrywalne z powodu braku pamieci ( częsty swap w najbardziej denerwującym momentach),a nie takie, które raz na jakiś czas niezauważalnie chrupną. Dłuższe czekanie na wgranie poziomu także nie jest moim zdaniem dużą wadą, za którą warto dodatkowo płacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 FarCray na full detalach chodzi spoko :) Dysk nie doczytuje :) Doom tez bez zadnych problemow :) Jedyne co to jezeli pierwszy raz odpalam gierke to mapa potrafi sie ladowac cos kolo 30sec-1min, a jezeli wgrywam gre jak juz pogralem to zajmuje to jakies 10-20sec :) No ale grafa inna by sie przydala :twisted: bo niestety moj Ti 4200 juz tego wszystkiego tak ladnie nie ciagnie :( FarCry chodzi umnie na OpenGL bo niestety na tym standardowym sterowniku to medium z niektorymi zeczami na low i da sie normalnie grac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nom z tym Ut 2004 to sie zgodze. sa problemy u mnie tesh. a szczegolnie w mapkach z uzyciem roznych pojazdow bojowych, wtedy gra naprawde potrafi wkurzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Medal of Honor: Pacific Assault :?: w sumie mam giga i jest git, ale słyszałem że na 512 ostro szarpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ja mam 1 GB i chodzi ladnie nic nie doczytuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ja mam 512 i nie chodzi ladnie :mrgreen: imo ta gra ma wieksze wymagania niz doom3 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi doczytuje a mam kompa z podpisu :( jestem załamany wymaganiami tej gry :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 PITer :arrow: coś zawaliłeś, bo gra u Ciebie powinna śmigać pięknie wyłącz v-sync w konfiguracji dema :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi doczytuje a mam kompa z podpisu :( jestem załamany wymaganiami tej gry :( To niewiem co, ale cos masz nie tak... Umnie ani razu nie doczytalo podczas grania... jedynie moge nazekac na slaba grafike :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Medal of Honor: Pacific Assault :?: w sumie mam giga i jest git, ale słyszałem że na 512 ostro szarpie... spokojna spokojna :twisted: ja grałem w 1024x768 @ HIGH PIXEL SHARDER 2.0 włączony i mapka sie wczytywała długo dosyć, chwilke poswapowało i potem chulało pięknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ja jeszcze nie spotkalem takiej gry,u mnie na 768 nie ma zadnych doczytek nawet w Pacyfik assault,poprostu mialem odpalony program,ktory zzetral nieco pamieci i dlatego mi na poczatq dogruywalo przez jakies 10 s,a teraz wogole nie dogrywa.D3 i FC nawet nie musna na pelnych detalach na 768 czyli podsumowujac,jesli masz 768 ram mozesz spac spokojnie,od cala prawda,nie ma sensu inwestowac w goga bo tylko ubedzie wam wiecej kasy z portfela.Moze 1Gb jest bardziej przyszlosciowe ale jak na dzien dzisiejszy nic nie wskazuje na to ze wyjdzie gra ktora w max detalach bedzie wymagala Giga ram tylko max 768,pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Hehe - 768 to dziwna liczba... tu duzo ludzi ma nForce2, wiec 768 dzialajace w pelnym Dualu to ciezko skombinowac - dlatego jakos lepiej wyglada mi 1GB niz 768... Osobiscie wolalbym dolozyc i miec 1GB, niz 768 (bo to ani w ta ani w tamta ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Medal of Honor: Pacific Assault :?: w sumie mam giga i jest git, ale słyszałem że na 512 ostro szarpie... spokojna spokojna :twisted: ja grałem w 1024x768 @ HIGH PIXEL SHARDER 2.0 włączony i mapka sie wczytywała długo dosyć, chwilke poswapowało i potem chulało pięknie :) To ja chyba mam mniej pojemną pamięć :wink: bo przy 512 mimo że detale medium i 800x600 to cały czas dogrywa 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ja dziś zakupiłem dodatkowe 512MB Ramu i różnica jest znaczna w grach typu Doom 3 czy Far Cry. Polecam dokupić do 1GB. P.S. LEON2000, witam kolegę z pięknego miasta Pabianic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ja dziś zakupiłem dodatkowe 512MB Ramu i różnica jest znaczna w grach typu Doom 3 czy Far Cry. Polecam dokupić do 1GB. P.S. LEON2000, witam kolegę z pięknego miasta Pabianic :) nom lepiej miec 1 gb bo i duala mozna wlacz, a tak wracajac do pabianic to miasto nawet spoko tylko komunikacja suxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Medal of Honor: Pacific Assault :?: w sumie mam giga i jest git, ale słyszałem że na 512 ostro szarpie... spokojna spokojna :twisted: ja grałem w 1024x768 @ HIGH PIXEL SHARDER 2.0 włączony i mapka sie wczytywała długo dosyć, chwilke poswapowało i potem chulało pięknie :) To ja chyba mam mniej pojemną pamięć :wink: bo przy 512 mimo że detale medium i 800x600 to cały czas dogrywa 8O no może nie aż tak pięknie, ale nie dogrywa cały czas....po prostu na początku jest MEGA SWAP a potem już jakoś działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Hehe - 768 to dziwna liczba... tu duzo ludzi ma nForce2, wiec 768 dzialajace w pelnym Dualu to ciezko skombinowac - dlatego jakos lepiej wyglada mi 1GB niz 768... Osobiscie wolalbym dolozyc i miec 1GB, niz 768 (bo to ani w ta ani w tamta ;-)) Ja aqrat mam nforca i pamieci w dualu wiec moze dlatego sie tak dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 nom lepiej miec 1 gb bo i duala mozna wlacz, a takHymm, a to mając 768mb nie można włączyć duala? ;), przecież na nforce czy to 3x 256mb czy 512 i 256 dual można włączyć, pamiętam jak miałem Epoxa 8RDA to tam trzeba było obsadzić odpowiednio dwa gniazda przy 2 kościach albo mając 3 kości obsadzić wszystkie i też był dual, więc nie rozumiem tego stwierdzenia ;). Jedyny + 1GB nad 768MB to ładniej wygląda i szybciej chodzi o te 256mb :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...