AGdeCK Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Włąśnie chcę kupić taką płytkę. Jest to na chipsecie VIA KT880 Dual Bank Ddr. Mam 2 kostki luzem jakieś "syfne" elixiry" DDR 400 2*256 to byłoby jak znalazł. Płyta ma dla córki do zabawy, netu i filmów więc nie ma potrzeby jakichś ABITów chyba jej instalowac. Proc mam Athlon XP 2400+ 15*133 z zablokowanym mnożnikiem niestety - za to za pół darmo go dostałerm. Z tego co wiem to płyta ma SerialATA zintegrowany z chipsetem ta płytka i AL 658 (jakiś lepszy niż 650?). No i jest to szybki chipset z tego co wiem - ma ktoś jakieś z nim doświadczenia? Są jakieś stronki userów Gigabyte, z biosami, poradami czy sterami etc? A jak nie to co do socket A teraz brać - no atholna już mam. Musi być stabilne, szybkie i średnio drogie. Różni się ten model czymś od wyższych wersji, poza akcesoriami? Lanu mi nie trzeba na płycie, bo mam radiowe 520+ DLinka w domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGdeCK Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Dodam jeszcze, że NForce 2 nie wchodzi w grę. Za dużo ja i moi znajomi się namęczyli z RTC (szarpnie grafy w grach + dżwięku + śpieszący się zegar). Poza tym SerialATA także podpięty przejściówką do IDE jest na VIA sporo lepszy. WIęc tylko Via jakby ktoś chciał mnie nawracać (sam mam Abit NF7-2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGdeCK Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nikt naprawdę nie wie nic o tej płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...