crackers Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Jakie piny połączyć na Celku T 1,0 GHz, żeby uzyskać napięcia: - 1,9 v - 1,95 v - 2,0 v Pytam bo w datashicie jest tylko do 1,825 v... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Jakie piny połączyć na Celku T 1,0 GHz, żeby uzyskać napięcia: - 1,9 v - 1,95 v - 2,0 v Pytam bo w datashicie jest tylko do 1,825 v... Ty tego proca chcesz na smierc zameczyc :?: :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 eeetam... Nawet się nie grzeje (FOP-38 ... 47dB ... :D ), a mówić męczy! Ale mnie są tylko potrzebne instrukcje jakie nóżki połączyć dla napięć: | 1,9 v | 1,95 v | 2,0 v | Więc jakby ktoś coś ntt. wiedział i oczywiście powiedział :) , to byłbym b. wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 A nie masz regulacji napiecia na plycie???? Bo jak podniesiesz do tych 1,825 to to bedzie jako standard i bedziesz mogl dalej zwiekszyc napiecie poprzez plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Nie niestety regulacji napięcia na płycie i dlatego jestem zdany na łączenie pinów. A żeby uzyskać napięcie z przedziału 1,7-1,825 trzeba wyłamać jedną nóżkę, mianowicie VID2. A wtedy gwarancja leci. A wiem, że powyżej 1,85 nie trzeba... Teraz tylko: co połączyć??? P.S. Mam połączone piny VID1 z VID2, więc aktualnie mam napięcie 1,7 v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Ale po co ci az takie duze zasilanie.Mi wystarczy 1.80v i mój Celek smiga na fsb 154 mhz.A co do wyzszych fsb to brak dzielnika 1:5 powoduje ze i tak sie duzo nie napodkrecasz. Zablokuje cie grafa lub pamieć bo bedziesz musial dac CL3a to spore jej spowolnienie. Wedlug mnie wystarczajaca jest magistrala taka jaka masz.I przytym masz prawie pewnosc ze nie zatyrasz procka.A na jakim zasilaniu ci leci na 150 Mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Na 1,7 v. Jeśli natomiast chodzi o to napięcie, to ja nie mam regulacji na płycie!!! O to mi chodzi. Mam połączone piny VID1 i VID2, co dało taki voltage wg artukułu na TwoimPC. A przecież w datashicie dla Celka Tualatina są napięcia do 1,825. Ale niestety, żeby uzyskać napięcie z przedziału 1,725-1,825, trzeba uciąć VID2. Dlatego też się pytam o te wartości pow. 1,825, dla których uzyskania nie należy wyłamywać nóżki VID2. Wystarczy jedynie podłączyć inne... TYLKO JAKIE??? *dla 1,9 v *dla 1,95 v *dla 2,0 v Jak wiecie, to powiedzcie!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Powiedz mi tylko tak z ciekawości jeśli podniesiesz napięcie o nastepne np. 0,2 V to liczysz że ile z tego celka wyciągniesz 1,8 GHz??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 nie, ale chociaż 1,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 kurcze chciałbym tyle wycisnąć, powoli żałuję że przesiadłem się z intela cel533A (klasyka podobne @ jak ten twój) na duraka :( ... Trzeba bylo pozostać przy intelu :(... Tylko problem teraz z nastepcą i płytą pod niego ... //crackers// 1,0@1,5 nawet dla celka 1,0 to naprawdę spox wynik , a reszta podzespołów wytrzyma oc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSoLow Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Jak ci się udało podkręcić rdzeń swojego GF aż do 310MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 //crackers/// Jak to uczyniłes ??? "GF2 MX400 200@310 & 143@240 " sporo cos poszedł ten GF.. jaka firma?? jak chłodzisz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 - cotygodniowa zmiana pasty (ArcticSilver2) - czyszczenie całej karty... też co tydzień - BlueORB - radiatorki GlobalWIN - otwarta obudowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 najzwyczajniejszy Prolink :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...