Skocz do zawartości
fresh prince

Czy da sie siec bezprzew. jesli internet udostepniany na MAC

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w sieci internet udostepniany jest na dany adres Mac karty sieciowej. Chcialem sobie kupic taki router http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30328618 on ma klonowanie adresow Mac. Czy jak podepne do niego kabel z internetem, a od niego puszcze kabel do komputera to bede odbieral w komputerzae internet?? Czy router bedzie wysylal internet bezprzewodowo?? Czy moze jak podlacze kabel internetu do komputera, a z komputera wyprowadze kabel do routera (mam dwie sieciowki w komputerze) to on bedzie nadawal sygnal internetu?? Potrzebuje siec bezprzewodowa do laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bedzie to dzialac jak zklonujesz w routerze adres twojej karty sieciowej (MAC Address Clone) tylko nie wiem czy ten model AP aby napewno ma taka funkcje ... ewentualnie podaj swojemu ISP adres MAC routera jak by to byla twoja karta sieciowa....

i bedziesz sie cieszyl internetem bezprzewodowo i kablowo.... :) ale swoja siecia lokalna to juz nie :) na to tez jest sposob ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki,

A czy jest mozliwosc, ze przy tak podpietym routerze uslugodawca dowie sie, ze wiecej niz jeden komputer korzysta u mnie z internetu.

aha i jeszcze jedno pytanie czy adres MAC dla routerow ma jakies charakterystyczne oznaczenia rozniace sie od kart sieciowych?? Tzn jak podam MACa routera to czy bedzie widac ze jest to MAC routera a nie karty sieciowej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec teoretycznie moglby sie domyslac ze masz wiecej jak jeden komputer podpiety do neta ...sledzac pakiety przesylane miedzy toba a internetem (np zdublowane zwielokrotnione komunikatory) ale w praktyce malo prawdopodobne ... :)

co do adresu MAC w tym AP.... heh ... nie bylem pewny przepraszam ale jest mozliwosc wpisania dowolnego (zklonowania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi