enigma77 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Witam, kilka dni temu zdecydowałem sie pokręcić swojego celerona 1ghz. Przestawilem taktowanie na 133mhz. Komputer sie ladnie włączył, dodałem na wszelki wypadek jednen dodatkowy wiatrak. Temperatura CPU to 32-36 stopni a płyty <32. Ramy testowałem, nie wykryło żadnych błędów. Napięcie jest równe 1,5V. Problem pojawił sie rano, gdy pierwszego dnia chcialem włączyć PC. Bios zaczął wydawać stały krótki sygnał z małymi odstępami czasowymi. Po wróceniu do taktowania 100mhz problem znikł. Z ciekawosci potem znowu wróciłem do 133mhz, wsztsko bylo ok tak jak dzien wczesniej. Nastepnego ranka problem powtórzyl sie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 jaka płyta gł ?? pamięci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma77 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 jaka płyta gł ?? pamięci ?? Płyta główna VIA VT82C686, pamięci SDRAM 128+64--> 192 MB SDRAM Spotkałeś się z takim problemem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 a pamieci masz które są przystosowane do 133 :>?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma77 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a pamieci masz które są przystosowane do 133 :>?? Sądze że tak, gdzie najlepiej to sprawdzić oprócz naklejek na RAMach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przestaw na 133 płytę wrzóć gold memory a potem prime jeśli przejdzie wsio ok to sie potem zobaczy ;) pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...