Skocz do zawartości
pawelwit

DFI vs GIGABYTE

Rekomendowane odpowiedzi

DFI INFINTY nFII czy Gigabyte GA-7N400 Pro2, a moze GA-7VT880 Pro?

Pytam, bo ze wzgledow ekonomicznych rezygnuje z zakup DFI LanParty, a chcem dolozyc na Bartka Mobile i Hynix'y, ale nie dobralem jeszcze plytki (z w/w).

Chcielbym dodac, ze znaczenie ma dla mnie procz o/c, rowniez wyposazenie plyty oraz "dodatkowa zawartosc pudelka". W koncu pulap ±400 pln to tez nie malo jak na studenciaka :lol:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz procka @3200XP to gigabyte jak ostry o/c to DFI ! - w przypadku DFI masz więcej opcji w biosie i FSB 250 [ale płyta często pada] a na gigabyte masz spox stabilność i pezproblemowośc...

A wracając do Gigabyte'a to ja go raczej nie polecam do o/c ale jak ktoś chce to i na tym mobo [chodzi mi o GA-7N400 Pro2] "pokręci"...

Zobacz...

http://pclab.pl/thread23592-3.html 2808 MHz (12*234 MHz)

http://pclab.pl/thread23592-4.html 10*250

Zauważ że koleś nie miał żadnego dodatkowego chłodzenia na SB,NB,mosfetach itp... a na procku słaby [jak do takiego proca] Spire WR IV [proc 80 stopni wg Gigabyte'a...]a Vcore miał tylko +10 %... szkoda że nie zamieścił dowodów... pogadaj z kolesmie to może się czegoś dowiesz...

Tamte linki zamieściłem ponieważ ten koleś co to pisał jest raczej pewny... i można mu wierzyć w jego wyniki...

A co do tej płyty GA-7VT880 pro to jest ok [w końcu giguś dał większą regulację napięć [tzn już mamy noramlnie a nie %] i regulacja mnożnika w biosie]i ale nie ma BLOKAD PCI/AGP więć odpada na starcie...

Na TWOIM miejscu chyba jednak bym kupił DFI [jak kupujesz Hynixy to zakładam że chcesz FSB ok 250...] a sam bym pewnie wybrał bym Gigabytea bo wiem na czym "stoje" jeszce nigdy nie miałem problemów ze swoją płytą [a poaztym 4 miechy bez zwisu :)]....

niechce się z nikim kłucić to tylko taka moja skromna opinia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI mozna wszystko ustawic chodzi mi o to ze tam jest tyle opcji ze w zadnym innym biosie tyle nie widzialem, jest to naprawde wypasiona plyta moze i czesto pada ale po extremalnym OC, moj kumpel kupic niedawno ta DFI i plytka prezentuje sie wysmienicie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi