Gość Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 czesc znacie jakas dobra literature o Bascomie i programowaniu atmeli?? mile widziene terz jakies dobre howto albo cos bo nic godnego uwagi nie moge znalesc :/ dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 raczej ksiazek nei znajdziesz najlepiej to helpa przejrzec a programowanie to prawie jak w pascalu jak cos to na PM wal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeśli dobrze pamiętam to magazyne "Elektronika Praktyczna" (albo "Elektronika dla Wszystkich" - ten sam wydawca AVT) były kiedyś kursy pisania programów w tym Bascomie (wypłodzili nawet do tego specjalną płytkę do testowania napisanych programów). Ja jednak polecam pisanie programów w C lub asemblerze - lepiej poznasz działanie procesora co bardzo Ci się przyda przy projektowaniu bardziej zaawansowanych urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dokładnie, dla mnie również Bascom sux. Polecam C i asm, zajrzyj na stronkę http://www.easy-soft.tsnet.pl - dział akademia. Znajdziesz tam kurs zarówno C, jak i Bascoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a programowanie to prawie jak w pascalu Chyba bardziej jak w basicu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wlasnie bardziej pascala mi to przypomina ale moze temu ze 5 lat w nim pisalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W sumie podobne skladnie maja (basic i pascal), jednak basic jest prostszy i dlatego bascom mi przypomina basic ;) Bo to taki basic dla atmela :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...