..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 po przerobce na mobile procek nie idzie wiecej niz na 2333 ale i tak poprawilem troszke wynik teraz jest juz 7168 :) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8226808 Robilem test w marku03 i wyszlo mi 1077 wiec wydaje mi sie ze calkim niezle jak na SE. w wings of fury mialem 72.8fps. postaram sie osiagnac 7200 ale zeby bylo wiecej to juz peltierkiem bede sie bawil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2548502 Przeszukalem orba w kategori 9200 i wydaje mi sie ze to jest najlepszy wynik na 9200SE(oczywiscie mam zamiar go pobic zobaczymy jak to wyjdzie) duzo nie brakuje wiec jest szansa:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 witam Z wentylem niema już co konkurować i wnosze o oficjalne koronowanie jego karty jako najlepszego r9200se (napewno w polsce, a może i na świecie) wyszedł nowy ati tray tools są dodatkowe timingi zakładka nr.3 trzeba potestować... podaje link http://www.radeon2.ru/atitray/ zerobiłem pierwsze testy i wyniki są rewelacyjne czyli w lobby low detail przyrost z 92,5 do 103,1 przewiduje że i ja przebije 7k ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 bober zeby przekroczyc 7k trzeba w lobby low miec okolo 110fps. ostatnio udalo mi sie ustawic magistrale 200 dla cpu i widac wyrazny skok w szczegolnosci w nature(27.7) tylko inne testy mi jakos teraz kuleja ;/ qrcze jak wam wychodza te zmiany timingow jak ja cos zaczynam ruszac to mi sie strasznie sypie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Czas sprawdzić Radeonka 9200SE kuzynka u mnie - u niego na ECS K7s5A (A1700+) wykręca 6095pkt w 3dm2001se (Karta 320@490 - Hynixy 5ns - chłodzenie pasywne na gpu, da się wiatraczek to pójdzie więcej :D ) - chyba dobrze dovoltowane są te pamiątki :D Myśle że przy moim procu do 7k dobije bez problema (jak bedzie trzeba to go na 3.2 GHz puszczę :D ) Czas pobić ten rekordzik Dj wentyla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 pichu to dawa i zobaczymy jak bedzie rywalizacja tylko zmusi do robienia lepszych wynikow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Dziś z kuzynkiem powalczymy - jak dobrze pójdzie to na wieczór będą wyniczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 No i stało się DJ Ventyl pobiłem twój wyniczek :D całe 7403 punkty w 3dmark2001se. Musiałem deko proca zakręcić ale poszło bez problema :D a tutaj dowód na poparcie moich słów... :D To teraz znowu macie co pobijać. Aha no i sama karta kręcona na 340@500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 oki juz sie biore za robote:p dlugo sie nie nacieszysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8233348 narazie mnie na wiecej nie stac :( i w tej chili trzeba uznac wyzszosc pichu(gratulacje). chociaz moja karta chodzila na 330/522 a procka mam prawie o 1GHz wolniejszego w dodatku bez duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ale i tak gratuluje wysokiego wyniku - Podejrzewam że mamy jedne z najwyższych wyników na orbie w klasie 9200SE :D Tak na marginesie - jak zmienie chłodzenie na procu i pobawię się timingami to powinno pęknąć 7600 -7800pkt. Ale narazie zostanie tak... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Wątek umarł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ehh kozaki... niektórzy na zwykłym 9200 tyle nie wyciąga :D Ze względu na moją słabą zasiłkę, więcej w MHz chyba nie pociągnę, ale interesują mnie timingi... Trochę je pozmieniałem i dało to sporo w wydajności, ale zmieniałem tylko te, w których były podane same liczby. Mam pytanie, czy zmienialiści pozycje, przy których jest np. CL +3, albo CL -1 ???? co to, jak to itd.. niech ktoś wytłumaczy.. Albo co to jest: SDRAM mode register 110 0010 0100 0000 Tą liczbę można też zmienić, ale nie mam pojęcia, jakie dać wartości, czy można coś z tym zrobić? czy to coś daje na wydajności?? Jeśli ktoś wie coś więcej w sprawie timingów niech pisze!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 wielki respect dla wszystkich ja już więcej nie wyciągne chyba że vmod a te timingi dały tylko pare smarków więc ... qupa jest widać teraz rużnice między hynixami a elixirami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ja mam saphire radeona 9200se na pamiatkach elixira 128 6ns... nie zmienialem nic chlodzenia[standart radiator] i mam 200/166@250/230 ale jeszcze bede robil wiecej ale jak zaloze chlodzenie... moj sprzet to syf i to straszny [płyta biostar p4sda na sis645DX celeron 2.4GHz (133x18) do tego 256DDR 266...] btw prosze o brak komentazy na temat sprzetu... [to prezent na gwiazkde z zeszlego roku- starszy kupil w mediamarkcie... n/c] zmienilem timingi identycznie jak bylo w opisie :] i korzystalem z ati tray tools 3dmark wlaczany byl przy wlaczonym necie, antywirusie ,gadu gadu itp. wiec moze moglo by byc pare pkt wiecej mimo to wyniki to : 3763... o co chodzi czemu tak sie stalo... czy to za duzo wykrecone ?? wydaje mi sie ze jak by bylo za duzo to bym mial artefakty a nie malo fps... link do wyniku po kreceniu http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ojectId=8240560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 no i juz wiem co zrobilem zle... :] zapomnialem o timingach za drugim razem... po za tym zauwazylem ze 230 na pamieciach to chyba za duzo bo sie grzeje... ale nic sie nie dzieje i jest stabilnie wiec zmniejszylem na 250/230 i na nizszych timingach niz tulip w swoim opracowaniu [oprucz pierwszej zakladki tam nie moge nic robic bo mam artefakty :P] mam uwaga.... 4112 link do wyniku zeby nie bylo ze z palca wyssane :] : http://service.futuremark.com/compare?2k1=8240845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Mickey - wyłącz antyaliasing i przestaw wszystkie sówaki na high performance. Powinno trochę pomóc. Moje pamięci nie ida wyżej jak 190 bez artefaktów (ja ich nie widzę ale tak twierdzi artifact scanner wbudowany w ati tray tools) ale rdzeń spokojnie na 330 (zmienione chłodzenie). Mamy prawie identyczne karty, tylko moja ma pamięci samsung'a. To chyba wyjaśnia różnice w wynikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 nooo i poszlo na 4216 :] dzieki to itak sporo jak na taki syfiasty procesor... [wiecie moze jak go nakrecic na fsb o jakies mniejsze wartosci?? bo w biosie mam od razu ze 100 na 133 czyli mi wychodzi 3.2GHZ i odziwo nawet sie odpala ale jak rzuce 3dmarka to oczywiscie jest reset kompa] a powyzej +1.7v boje sie isc na standartowym chlodzeniu bo to juz hardcore... btw mam niezly zasilacz bo standart sie spalil i na gwarancji dali chieftec 360 :] co moge z tym zrobic /??/ czy da sie software zmienic fsb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilbert Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 mickey ja mam praktycznie identyczny sprzęt tylko że mam celka 2,8 :lol: :lol: też tani komp z supermarketu. No i wyciągnołem 4650. Mam pytanie pokręcenie tego celka powiedzmy do 3,5-3,7 dało by coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Wszystkiego na ten temat szukaj w dziale Platforma Intel i nie będziemy go zaśmiecać, nie? Tak niestety jest w 3dMarku2001, że wynik zależy również w dużej mierze od procka i ramu, także wszelkie podkręcanie tego i owego podniesie wasze wyniki w 3dM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilbert Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 tulip masz racje, nie bedziemy zaśmiecać, a jaki jest rekord na 3d2003 ? bo ja na standardowych ustawieniach wyciagnołem 750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 mickey ja mam praktycznie identyczny sprzęt tylko że mam celka 2,8 :lol: :lol: też tani komp z supermarketu. No i wyciągnołem 4650. Mam pytanie pokręcenie tego celka powiedzmy do 3,5-3,7 dało by coś ? oczywiscie ze dalo by - podkrec to sam sie przekonasz. ale krecic trzeba grafike z tego co wiem to spokojnie powinna isc do 300MHz(GPU) tulip masz racje, nie bedziemy zaśmiecać, a jaki jest rekord na 3d2003 ? bo ja na standardowych ustawieniach wyciagnołem 750. Wydje mi sie ze 1100, ja wyciagnolem 1077 ale to jeszcze za czasow bicia 7k w 2001 i mysle ze ja i pichu spokojnie go przekroczymy. 750 - jak na standardowe ustawienia to swietny wyniczek ja robie ok 600pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilbert Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 no to próbuje w 3d2003 może przynajmniej tutaj będe w czołówce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A ja mam taki problem panowie!... Kręce ją RadLinkerem... i robie 200/166@218/218 to chyba nie dużo i kurdem gram i po jakimś czasie (2 minut) ustawienia spowrotem wracają do normalności! :( CZEMU? Mam na GPU radiator i WIATRAK od procka 5500RPM duzY (większy niż radiator:P)... no i kurcze co jest. To jest GIGABYTE 9200SE 128mb/64bit. Co z tym zrobić? To dla mnie ważne bo 166 dla pamięci to mało. Chciałbym chociaż 200mhz dla pamięci... ale też wraca do 166... mimo to że kostki są chłodne.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Na jakich sterownikach?? Chyba nie catalystach?? One mają blokadę przed podkręcaniem - wlasnie cofają zegary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paragorn Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja mam Xelo Radeon 9000 64DDR (128bit) i to tez syf. W podkręcanie boje sie bawić choć mam radiatory na pamięciach i chłodzenie z Radeona 9700. W 3Dmarku2001 wyciąga 6790 pkt. Mój sprzęt: Athlon XP 2000+ pamięć: 512DDR PC3200 płyta: MSI KT4V KT400 grafa: Xelo Radek 9000 64DDR dżwięk: SB Live! 5.1 HDD: Barracuda 40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Co tak cinko?? Ja na radziu 9200se (64bit) kuzyna zrobiłem 7403pkt. Dlaczego nie kręcisz karty?? Przecież na dobrym chłodzeniu nic jej nie będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::Dj Ventyl:::.. Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Ja mam Xelo Radeon 9000 64DDR (128bit) i to tez syf. W podkręcanie boje sie bawić choć mam radiatory na pamięciach i chłodzenie z Radeona 9700. W 3Dmarku2001 wyciąga 6790 pkt. Mój sprzęt: Athlon XP 2000+ pamięć: 512DDR PC3200 płyta: MSI KT4V KT400 grafa: Xelo Radek 9000 64DDR dżwięk: SB Live! 5.1 HDD: Barracuda 40GB Nie zasmiecajcie tego topiku innymi kartami. On dotyczy radka 9200se i chcialbym zeby tak pozostalo jeszcze dojdzie do tego ze przyjdzie jakis lamer i powie ze ma 7k na r9700pro. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tnt Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 tez mam radka 9200Se, ale na pamieciach pisze MIRA i chyba 5ns - jakie to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...