paluszek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) no właśnie nie mam nic takiego żeby na pamięci dać :/ a znowu nie chce wydawać 50 zł na radiatorki bo zbieram na coś lepszego. pamięci : VDATA - nie wiem co to jest ?! fotka ten wentyl dzis zrobiłem bliżej gpu około 1cm od gpu i na pamięci też wieje. podkręcilem gpu do 300mhz zarzuce kilka razy 3dmarka i zobaczymy. będe kręcił gpu tak daleko aż nie będzie artefaktów :) nie chce żeby sie spaliła bo poprzednia sie spaliła ale nawet jej nie podkręcałem :!: aha i w 3dmarku pokazuje mi agp 4x a plyta głowna przeciez obsługuje 8x !? update : gpu puściłem na 300 pamięc 220 i kilka razy 3dmark 2k1 + 3dmark 2k3 = nie było artefaktów :) ale...jak dałem gpu 310 już sie krzaczyło i zmniejszylem do 300 i tak zostawie. wynik w 3dmarku 2k1/3dmark 2k3 (gpu 300mhz/pamięc 220,5mhz) = 6953/1279 to ja już nic nie rozumiem agp 2x i radek 9250 ? może sterowniki jakieś nie takie ? Edytowane 23 Lipca 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 takie radiatorki własnej robity to mały koszt: radiator 10-15zł albo free wystarczy sie popytać znajomych klej lub taśma przewodząca ciepło do 15zł a jak już będziesz miał klej lub taśme to możesz ją wykożystać przy innych modyfikacjach ja sobie dorobiłem radiatory na mosfety i SB niedługo na 9550xt będe ramy chłodzić a klejem już swojego 9200se i gf2 mx400 robiłem nie jest to takie drogie a może sie wiele razy przydać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Na allegro co jakiś czas pojawiają się radiatorki na pamięci TSOP po 1,89 za sztukę czy jakoś tak. Co prawda podobne radiatorki były kiedyś w sklepie elektronicznym po 1 pln za sztukę. Poszukajcie u siebie w sklepach bo w Gdyni były były a potem się zmyły i już nie wróciły :P Możecie je też pozakładać na zwykła taśmę dwustronną. Taką ze sklepu papierniczego. Kosztuje kilka złociszy za 25 metrów o szerokości 50 mm. Była nie gorsza jak te niby termoprzewodzące ale oczywiście zawsze lepiej przez jakiś czas się przyjrzeć czy nie ma jakichś negatywnych efektów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4drian Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Chcialbym Was zapytac czy na moim HIS Radeon 9200 128MB mozna zrobic tez Vmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 dobra ale powiedzcie mi czy ta moja karta to radek 9200 czy 9250 :> i dlaczego mi pokazuje agp 2x :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 paluszek może masz starą płytę na chipsecie via??? zainstaluj sobie najnowsze drivery do mobo i grfiki. sprawdź ustawienia smartgard !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 może drivery z mobo mam stare chociaż tą płyte kupowałem w styczniu tego roku. AsRock P4i65GV spójrzcie ja już z tego nic nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 wrzuc nowe stery np. 5,6-5,7. 4.12 to juz troszke stare (ale wydajne :) ) Zrob test calosci w Smartgart. i zobacz co sie ustawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 dobra ale powiedzcie mi czy ta moja karta to radek 9200 czy 9250 :> i dlaczego mi pokazuje agp 2x :?: 1570964[/snapback] przesun suwak na 8 i ci bedzie kazał zrestartowac kompa zrób to pozniej powinnno po restarcie powyłaczac monitor ze 2 razy tak jak u mnei sie robi :D a jak dalej nie bedzie pokazywac razy 8 to moze niemasz od płyty sterów wgranych ja tak miałem skopane stery od płyty to tez mi x2 pokazywało albo 3 opcja choc sadze ze mał,o prawdopodobna ze w biosie masz x2 :lol: kiedys mój kolega tak miał ustawione weisz na asrockach nigdy nic nie wiadomo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Ja też obstaję za opcją, że to w biosie jest x2 To bez znaczenia jaka to płyta. Na moim epoxie też domyślnie jest x2 - po wyczyszczeniu cmosu wszystkie ustawienia się resetują do najbezpieczniejszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 (edytowane) ha! teraz wiem że mam radka 9250 bo zrobiłem formata [z innych przyczyn] i zainstalowałem stery i xp wykrył że to 9250. a co do tego agp to w biosie szukałem żeby zmienić i nie znalazłem chyba że to sie inaczej nazywa :o halo jest tu ktoś ? :lol: Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 to gdzie sie zmienia to agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 no ja mam u siebie pod agp8x suport jak mam enabled to mam 8 a jak disabled to niewiem bo nie testowałem :wink: ale ty masz inna płytke i innego bisoa to niewiem gdzie to moze byc :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) czesc mam sapphire radeon 9200se i zmienialem w nim bios ale nie dzialaly zadne sterowniki i wgralem chyba taki sam sciagnelem z neta i wydajnosc sporo spadla w 3dmarku2001 mialem 4895 a teraz mam 3258 pomozcie Edytowane 17 Września 2005 przez pedro53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) albo to nie ta karta albo to nie ten 3dmark tżeba było przeczytać ten temat zanim bawiłeś sie biosami bo nie ma żadnych potrzeb zmiany biosu tylko edytowanie tego co masz teraz a sterowniki masz te same co przedtem i taktowanie karty czy sie nie zmieniło? teraz pytanie do elektrowników odpadł mi kondensator z karty a właściwie to go przypadkowo wyłamałem moge go teraz spowrotem dolutować albo jakiś mocniejszy zamontować, to jak? ja sie wogle na tym nie znam może coś poradzicie to już nie ważne wlutowałem ten co był wcześniej i zrobiłem vmod rdzenia teraz idzie 340 ale jeszcze nie sprawdzałem maximum możliwości tak czy inaczej i tak zadużo 3dsmarków mi nie przybędzie bo ram jest do bani Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez bober9035 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ja mam radka 9200se od procompa. pamięci ma 128mb, są to chyba vdaty 5ns. I mam z nią problem. Pamięci są domyślnie taktowane 133MHz. Bez problemu chodzą nawet na 210 (wiem bo puściłem kiedyś 3dmarka2k1 na 20h i nie było błędów). I jest taki problem że na defulcie karta wyciąga tylko 2568 marków a po podkręceniu 3200. Drivery to omegi 4.12. Nie jest to wina reszty komponentów kompa, bo sprawdzałem kartę u kumpla który ma A64 FX53 i było jakieś 200 marków więcej. Strona producenta nie zawiera żadnych informacji na temat tej karty ani żadnych innych kart graficznych, a polska strona wogóle nie istnieje. Karta nie jest już na gwarancji, a na kupno nowej nie stać mnie. Jeśli macie jakieś pomysły jak sobie poradzić z tym problemem to zgóry dziękuję. Pozdro 4all from forum.purepc.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A co więcej sie można spodzieważ po 64 bitach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Miałem nadzieję że będzie wyciągała chociaż 4000 pkt na domyślnych lub chociaż 3700 pkt, a tu nawet nie mam 3500 pktpo podkręceniu. Przeczytałem cały temat i z niego wynika jasno że wszyscy mają ponad 3700 pkt na domyślnych a po podkręceniu przynajmniej 5000 pkt. Może cos z biosem jest porąbane??? PS pamięci to MIRA 5ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 może się ktoś w końcu odezwie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 niskie fsb niskie oc karty zasyfiony dysk itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Testy robiłem na czystym hdd (winxp pro sp2+drivery+oc tools) Procka nie mogę wyżej puścić na tej mobo ale z kartą mogę coś jeszcze pokombinować. Żal mi tylko że takie niskie są jej osiągi. Wiecie czasem mam wrażenie że coś jest porąbane z biosem tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 sp2 no i mamy winowajce chociaż to powino tylko pare set punktów zabierać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 a jak bym wgral bios od innej karty to by dzialalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Dlaczego SP2 zmniejsza ilość punktów? O co chodzi, ajk to jest? Zasyfai kompa czy jak? Bo ja też w sumei wielu punktów nie mam http://service.futuremark.com/compare?2k1=8711281 A tak nba marginesie czy ktos ma może linka do jakiś info na temat Vmoda do 9200Se? Please, ja nic nie mogę znaleźć, nie jestem w tym najlepszy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nie wiem czy zmniejsza u mnie z sp2 jes tak samo ale nie wiem jak u innych a co do punktów to moim zdaniem nie jest zle ja mam 3911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) mam pytanie do bardziej zaawansowanych uzytkownikow mam karte sapphire 9200se pamieci elixir nie wiem dokladnie jakie ale chyba 6ns jak bym wgral bios gigabyte hynix 6 ns to by dzialalo? Edytowane 17 Września 2005 przez pedro53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcsl Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam Czy na Radeonie 9200se ruszy gra Battlefield 2? ja co prawda probowalem ale przelecialo cale intro a pozniej wywalilo sie do windy.Czy u kogos to poszlo a moze to wina sterow chociaz ja mam najnowsze.Zgory dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyz123 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 na sp1 też testowałem i miałem +/- 50 marków w porównaniu do wyników sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam Czy na Radeonie 9200se ruszy gra Battlefield 2? ja co prawda probowalem ale przelecialo cale intro a pozniej wywalilo sie do windy.Czy u kogos to poszlo a moze to wina sterow chociaz ja mam najnowsze.Zgory dzieki za odpowiedz 1655838[/snapback] Niestety nie pójdzie. Minimum to radeon 9550 :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcsl Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Paluszek dzięki za odpowiedz,ale jedno mnie dziwi bo wiem ze Battlefield 2 ruszy na Radkeonach 8500 dziwne no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...