Skocz do zawartości
tulip

Overclocking: Radeon 9200se

Rekomendowane odpowiedzi

Czy podoba sie komus pomysl napisania FAQ o 9200se na 1 strone?? Trzeba by prosic tylko tulipa o pozwolenie.

Nie trzeba prosić. Trzeba tylko podać źródło. Swoją drogą akurat sam się za to zabieram:)

Muszę pokazać, że znam xhtml'a i css'a wykonując witrynę na dowolny temat i tak jakoś ten post przyszedł mi do głowy:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie ludziska ile punktów uzyskiwaliście na swoich radziach 9200SE w 3Dmarku01 (bo chyba nie ma się co dołować innymi). Ja przy wykręceniu 300/400 miałem 4385, przy 250/400 4199, a przy standardowych 200/333 jakieś 3800.

Edytowane przez Intel Inside Qroń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajże 305/480. Przy tych taktowaniach od czasu do czasu mignęła jakaś kropka. ;-) No i przydałoby się wspomnieć, że tylko do testowania instalowałem specjalnie ekstremalnie odchudzoną wersję windowsa, która po 1h poszła do reinstalacji, bo nie działała obsługa internetu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak apropo sterów to na mojej Gigabyte'a jak zarzuce Omegi to strasznie się pieprzy. Albo jakieś dziwne ceinie na teksturach albo pada cała gra (Morrowind, czy też Original War - bo ostatnio znów se w to pykam). Myślałem że to wina Fast Write'a ale nie, nawet z wyłączonym się pieprzy. Na Catalyst'ach wszystko git, w sumie to pewnie mało pomoże przy tej karcie, ale jest jakaś opcja żeby fast write odpalić właśnie na Catalyst?? Bo jakoś nie znalazłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no może w sumie racja... A tak w ogóle to nowy wynik 5119 w 3Dmark'u 01. Do naszego liceum trafiły nowe kompy. Zabrałem się z kumplami za przenoszenie starych i powiedzmy że zapodziała się jedna kość ramu z kompa który miał 2 x 128MB a i tak nie działał (chyba uwalone mobo, może proc). Także dzięki małej redystrybucji dóbr mam 512 ramu.

PS: Żeby nie było wątpliwości - dysku ze szkoły nie podwędziłem

EDIT:

Słuchajcie czy za bardzo wykręcone pamięci na grafie mogą powodować zwisy kompa??

Bo przy tych moich @435Mhz to właśnie system mi się restartuje po koilku minutach od odpalenie NFS MW, a przy 400Mhz już to ustępuje.

Swoją drogą to dziwne, artów nie ma, ale te zwisy... no sami rozumiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha, no skoro tak to ok... Rozchodziło mi się czy w ogóle jest możliwe żeby komp się restartował przez jakiś błąd na grafie.

To chyba nie wina zasilacza bo mam Modecom'a 300GT, to chyba będzie jakiś Fortron (przynajmniej mam taką nadzieję) skoro nie jest to Modecom Feel.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to jednak nie wina karty, nie wiem dlaczego, ale jak wyjąłem procesor i potem wsadziłem go znowu przestał stabilnie działać na 1600Mhz. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł mi w łapki drugi Celeron 1200Mhz i chciałem sprawdzić jak się kręci. Nie kręcił się nawet tak dobrze jak ten mój. A po ponownej podmianie i mój się nie chciał wykręcić na 1600Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem i niciach!a nic nie pomaga :mur:, ale olać, to nie temat o procach Intela. Grunt że to nie była wina karty.

Ps. Niedługo was opuszcze, bo przesiadam się na 9500...

Ale Ati 4 Ever :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktos sie pozbywa swojej karty za grosze?? Bo moj procomp zaczyna padac. Nie dosc ze juz sie nie da podkrecac to jeszcze musialem zjechac z pamieciami do 133 bo sypie bledami w 3d. Przy 2d wszystko ok - moge po staremu krecic ale jak odpale jakas gierke to zaczynaja sie bledy - gubi tekstury lub zle je wyswietla.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi