Skocz do zawartości
diabel86

Devilish Mod Project - 70 % ukonczenia :)

Rekomendowane odpowiedzi

mam XP :) wogole FDD mam obok biurka i jak cos to zawsze tylko podlaczyc :)

mam problemy z panelem :/ ciagle cos sie z kabelkami dzieje - albo zwarcie albo cos :/

musze wszystko od nowa jeszcze raz robic. Tzn tylko laczenia bo kabelki mam :D Ale dam rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra zamiast panelu postanowilem dalej malowac :) przod na czarno. No i dodalem wiatraczek ktory na poczatku byl niebieski :) A poza tym taki maly szczegol - zaczalem malowac srobki - na czerwono i czarno ( zalezy gdzie ) Fotki

http://www.diabel86.neostrada.pl/wiatraczek.jpg - komp w rozbiorce wiec oslonki na kable tez :)

http://www.diabel86.neostrada.pl/przodcz.jpg

http://www.diabel86.neostrada.pl/przodcz2.jpg - ten panel na usb co jest otwarty jest na czerwono tylko na zdjeciu wyglada na pomarancz. Nie wiem czemu

Edit:

www.diabel86.neostrada.pl/czarna.jpg - obudowa z pomalwoanym przodem patrzac z boku :) bez scianek bo ciagle cos kombinuje i nie zakladam

www.diabel86.neostrada.pl/przodcz3.jpg - male zblizenie

www.diabel86.neostrada.pl/przodcz4.jpg - z lampa blyskowa w pelnej ciemnosci

www.diabel86.neostrada.pl/przodcz5.jpg - z otwartym panelikiem na usb itp

Prosze o opinie ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wreszcie skonczylem panel :) polutowalem polutowalem az skonczylem :) narazie podpieta tylko jedna dioda ( w stacji dyskietek ) ale okropnie sie ciesze :) Wyglada fajnie.

Co do czerwonego - podswietlenie czerwone bedzie ( min. z przodu tez ) Fotki:

www.diabel86.neostrada.pl/dys.jpg - podswietlona stacja dyskietek

www.diabel86.neostrada.pl/panelpcz.jpg - panel z bliska

www.diabel86.neostrada.pl/przodwyl.jpg - front :)

Prosze o opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz czas na klawiature :) Logitech bezprzewodowy - male wyzwanie i choc nie wyszlo to genialnie ( srodek nieoswietlony ale to bym musial miec diody 100 000 mcd a nie 10 000 ;) to tez slabo nie jestem IMO :)

www.diabel86.neostrada.pl/kompciemno.jpg - komp z oddali w ciemnosciach

www.diabel86.neostrada.pl/kompjasno.jpg - komp z oddali z lampa blyskowa

www.diabel86.neostrada.pl/klawaciemno.jpg - klawiatura cala w ciemnosci

www.diabel86.neostrada.pl/klawajasno.jpg - klawiatura cala z lampa blyskowa :)

www.diabel86.neostrada.pl/klawaciemnozbl.jpg - klawiatura zblizenie na klawiasze :)

www.diabel86.neostrada.pl/klawajasnozbl.jpg - to samo tylko z lampa blyskowa

www.diabel86.neostrada.pl/baterie.jpg - pojemniczek na baterie dzieki ktoremu udalo mi sie podlaczyc 4 diody rownolegle zeby swiecily :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... A nie dalo by sie wyciagnac zasialania z portu PS2? Jest tam +5V, tylko trza by sprawdzic eszcze obciazalnosc,

A tak poza tym.. Niezle, ale zdecydowanie nie w moim stylu.

jak pisalem klawiatura bezprzewodowa wiec nie ma sensu :)

a zasilania z klawiatury nie chcialem brac bo jak mi padna baterie to i pisac nie bede mogl :) a tak to to tylko swiatelko padnie i sobie wymienie baterie bez problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) panelik po poprawce jest +/- OK. Wsadź te diodki w jakoweś oprawki, bo rażą. Albo zpiłuj na płasko i zamaluj farbą.

2) CD tyż do poprawki, obleśny jak tylko się da. Nawet mój nowy Liteon jest ładniejszy przed obróbką!

3) FDD pod zasilacz lub obok, zwykle jest ciut miejsca. A jak się rzadko używa... to mozna się pogimnastykować;) Lub z boku obudowy w pozycji pionowej. Dyskom nie przeszkadza... Za miejsce "po" zaszpachluj. I to koniecznie, bo wystaje w oczy.

4) Kolor OK, ale wykonawstwo... Cóż, równiej się da. Poza tym, ta buda ma nieestetyczne kształty, może byś ją tak przerobił?

Więc po obejrzeniu zdjęciów wiele nie zmieniłem zdania, choć kolorek o niebo lepszy. Podoba mi się czerwone wnętrze blach. Podobają mi się osłonki i wentyl, bo pasuja do reszty.

Nie podoba mi się: Jakość malowania;

buda;

niezaszpachlowany fdd bay;

cedek (on na prawdę straszy!);

klawiałkę pozostawiam osądowi Twoich oczu. Ja bym nie zdzierżył. Moja ma przytłumione diodki, a nie wzmocnione.

Ogólnie w środku jest ładnie i porzadnie, szkoda, że na zewnątrz nie robi takiego wrażenia. Może to przez problem z lakierowaniem, moze plastik budy marny, nierówny... Ale nie wygląda to jeszcze dobrze.

3mam kciuki, bo środeczek na prawdę porzadnie i fachowo. Jeśli przyłożysz się do mordeczki, to bedzie git :D

Pozdrawiam

Update dokonany po zwróceniu uwagi na ocenianie wcześniejszego niż ostatni dostępny zestaw obrazków. Przepraszam za niedoczytanie;)

Dobranoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm tos pan dowalil i nie przestudiowal calego watku :) zmiany:

panel poprawiony, na czarno pomalowany z 4 wylacznikami i inne diody ktore nie raza ( tzn na zdjeciu tak ale w realu nie - szczegolnie ze komp jest po moim boku )

cd poprawiony ale nie do konca - choc jest lepiej niz bylo :)

fdd w ogole wyciagniety z kompa :)

kolory - przod na czarno juz pomalowany :)

dzieki za opinie - mam nadzieje ze z tymi poprawkami jakie zrobilem twoje zdanie jest jeszcze lepsze :D Jakbys mogl jeszcze ocenic najnowsza "wersje" :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho jakos to nie teges ...

bardziej by pasowal czarny mat niz taki z polyskiem .. na tej focie co tam dales jak jest jasno z monitorem obok to okropnie to sie odbłyskuje ..

ogolnie calosc robi wrazenie takeigo ... hmm .. kiczu?

takie to jest dla mnie jakies bezpłciowe .. nie ma duszy

Diabel sie nie powinien błyszczec chyba ;]

no ale to tlyko moje skromne zdanie .. kazdy moduje pod siebie..

zawsze mowie ze lepiej powoli i dokladnie ...

a szczegolnie to dobrze przemyslec wszystko ...

co do Flopa to ja tyz nie mam :D wywalilem .. nie uzywam a tylko miejsce zajmuje

zastanow sie nad matowym czarnym wedlug mnie bedzie o wiele lepiej ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi