Rhoth Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Rok, dokładnie. Wszystkie wiatraki były zawsze czyszczone, oprócz tego na procku No i teraz gry odpaliły jak należy (Call Of Duty, Need 4 Speed Underground). Są przycięcia, ale sam komp pewnie ledwo wyrabia przy tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 czepiacie sie szczegółów;] ostatnio robiłem kompa kumpeli. na wszystkim była 2cm warstwa kurzu, która wyglądała niczym kokon 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Jezus Maria i to jeszcze działało 8O Rhoth twój wentyl to musi być siłacz, że tyle prochu potrafił przerobić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhoth Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Heh, problem zaczął się od nowa, tu chyba jednak chodzi o te chłodzenie. Zauważyłem że jak dodaje troche szcegołów w konfiguracji danej gry(niewiele)i zaczyna się ciąć, za chwilę jest zawias. Tak jest w Need For Speed Undergroud. Z kolei Prince Of Persia - Sand Of Time, niezdążę wejsć do menu i już się zawiesza. Druga sprawa to trochę mam zasłonięty wiatrak od tej karty - może za małe chłodzenia. Spróbuję odsłonić pokrywę kompa i rozejrzę się za jakimiś coolerkami :D Do tego pewnie dojdzie kupno nowej płyty że o zasilaczu odpowiednim nie wspomnę. I w ten sposób pójdzie kolejna wypłata :D 8O objawy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhoth Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 I jeszce jedna rzecz. Czy na nagrzewanie sie tej karty nie ma wpływu zbyt blisko umiejscowiona inna karta. W moim przypadku bezpośrednio pod graficzną mam muzyczną audigy. Może ona jest za blisko wiatraczka od grafiki?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Rhoth przesuń na dół kartę dźwiekową. Twojej grafie brakuje powietrza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhoth Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A musze coś majstrować w biosie i instalować od początku dźwiękową? Czy po zmianie system sam ją automatycznie wykryje i przekieruje wszystkie wcześniej zainstalowane sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Powinno pociągnąć bez zająknięcia. Udusisz sobie grafę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Rhoth najpierw załatw jakiś dobry zasilacz a później kombinuj, bo tu chyba szkoda Twoich nerwów i pracy. Mi się wydaje, że problemem jest tu zasilacz. Podobnie było z radkami 9100 Herca, słaba zasiłka= pasy na ekranie. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 o kurde... ale kurz....:E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Czytam sobie to wszystko i mnie normalnie padaka łapie (nie chce oczywiście nikogo obrazić). Ten kurz, te napięcia o w mendoze 8O . Po pierwsze odsuń k. dźwiękową jak najniżej (nie bój sie o to instalowanie, bo nic nie będziesz musiał robić). Po drugie odkurzaj wszystko z raz na miesiąc. I jeszcze jedno (choć i tak wszystko wskazuje na zasilacz) zdejmij obudowe i zobacz jak to będzie chodzić. Aha jeszcze do tych co jadą FX 5700 - ja przesiadłem sie z 5200 (bo mi siadła) na FX 5700 i jestem bardzo zadowolony. Narazie gram na standardowych zegarach bo i tak gierki mi szybko chodzą np. FarCry 1024-768 full detale i gra chodzi soko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Czytam sobie to wszystko i mnie normalnie padaka łapie (nie chce oczywiście nikogo obrazić). Ten kurz, te napięcia o w mendoze 8O . Po pierwsze odsuń k. dźwiękową jak najniżej (nie bój sie o to instalowanie, bo nic nie będziesz musiał robić). Po drugie odkurzaj wszystko z raz na miesiąc. I jeszcze jedno (choć i tak wszystko wskazuje na zasilacz) zdejmij obudowe i zobacz jak to będzie chodzić. Aha jeszcze do tych co jadą FX 5700 - ja przesiadłem sie z 5200 (bo mi siadła) na FX 5700 i jestem bardzo zadowolony. Narazie gram na standardowych zegarach bo i tak gierki mi szybko chodzą np. FarCry 1024-768 full detale i gra chodzi soko. Wez sie nie osmieszaj , sam mialem FX5700 i max co sie dalo normalnie w Farcry grac to wiekszosc detali byla ne medium , do tego gorsza niz na radeonie jakosc obrazu (PS 1.1) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 :P Mi fc luźno chodzi z cieniami i światłami na low (w każdej grze tyle biorę :D) a tak to high i woda na ultra high 8) Z aa 2x biorę medium wszystko i działa spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Miałem GF5700 rozdziałka 1024x768 i miałem wszystko na medium tylko woda na ultra high (tylko 512MB ram) i gra chodziła jakieś 40 do 50kl/s. Niestety w full detalach to był już prawie pokaz slajdów :D Jacek_Qomi to się nazywa ściemnianie he he ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhoth Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 No i kupiłem nową zasiłkę: Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W Wreszcie karta zachowuje się normalnie i tryb 3d chodzi bez zarzutów, jak narazie żadnego zwisu. Tamten zasilaczyk pódzie sobie na śmietnik. A ponadto w końcu ruszyły wszystkie wiatraczki:))) I pomyśleć że wszystko przez zasilacz. Oczywiście jak narazie gry chodzą bez problemu. Potestowałem sobie Call Of Duty w full detalach i żadnej zacinki, az miło popatrzeć, a jeszcze lepiej pograc nareszcie bez nerwów. Dzięki wszystkim za pomoc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...