Skocz do zawartości
Rhoth

Leadtek G Force Fx 5700 256 Ram - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, problem zaczął się od nowa, tu chyba jednak chodzi o te chłodzenie. Zauważyłem że jak dodaje troche szcegołów w konfiguracji danej gry(niewiele)i zaczyna się ciąć, za chwilę jest zawias. Tak jest w Need For Speed Undergroud. Z kolei Prince Of Persia - Sand Of Time, niezdążę wejsć do menu i już się zawiesza. Druga sprawa to trochę mam zasłonięty wiatrak od tej karty - może za małe chłodzenia. Spróbuję odsłonić pokrywę kompa i rozejrzę się za jakimiś coolerkami :D Do tego pewnie dojdzie kupno nowej płyty że o zasilaczu odpowiednim nie wspomnę. I w ten sposób pójdzie kolejna wypłata :D 8O

objawy:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie to wszystko i mnie normalnie padaka łapie (nie chce oczywiście nikogo obrazić). Ten kurz, te napięcia o w mendoze 8O .

Po pierwsze odsuń k. dźwiękową jak najniżej (nie bój sie o to instalowanie, bo nic nie będziesz musiał robić).

Po drugie odkurzaj wszystko z raz na miesiąc.

I jeszcze jedno (choć i tak wszystko wskazuje na zasilacz) zdejmij obudowe i zobacz jak to będzie chodzić.

Aha jeszcze do tych co jadą FX 5700 - ja przesiadłem sie z 5200 (bo mi siadła) na FX 5700 i jestem bardzo zadowolony. Narazie gram na standardowych zegarach bo i tak gierki mi szybko chodzą np. FarCry 1024-768 full detale i gra chodzi soko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie to wszystko i mnie normalnie padaka łapie (nie chce oczywiście nikogo obrazić). Ten kurz, te napięcia o w mendoze  8O . 

Po pierwsze odsuń k. dźwiękową jak najniżej (nie bój sie o to instalowanie, bo nic nie będziesz musiał robić).

Po drugie odkurzaj wszystko z raz na miesiąc.

I jeszcze jedno (choć i tak wszystko wskazuje na zasilacz) zdejmij obudowe i zobacz jak to będzie chodzić.

Aha jeszcze do tych co jadą FX 5700 - ja przesiadłem sie z 5200 (bo mi siadła) na FX 5700 i jestem bardzo zadowolony. Narazie gram na standardowych zegarach bo i tak gierki mi szybko chodzą np. FarCry 1024-768 full detale i gra chodzi soko.

Wez sie nie osmieszaj , sam mialem FX5700 i max co sie dalo normalnie w Farcry grac to wiekszosc detali byla ne medium , do tego gorsza niz na radeonie jakosc obrazu (PS 1.1) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

Mi fc luźno chodzi z cieniami i światłami na low (w każdej grze tyle biorę :D) a tak to high i woda na ultra high 8)

Z aa 2x biorę medium wszystko i działa spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem GF5700 rozdziałka 1024x768 i miałem wszystko na medium tylko woda na ultra high (tylko 512MB ram) i gra chodziła jakieś 40 do 50kl/s.

Niestety w full detalach to był już prawie pokaz slajdów :D

Jacek_Qomi to się nazywa ściemnianie he he ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem nową zasiłkę:

Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W

Wreszcie karta zachowuje się normalnie i tryb 3d chodzi bez zarzutów, jak narazie żadnego zwisu. Tamten zasilaczyk pódzie sobie na śmietnik. A ponadto w końcu ruszyły wszystkie wiatraczki:))) I pomyśleć że wszystko przez zasilacz. Oczywiście jak narazie gry chodzą bez problemu. Potestowałem sobie Call Of Duty w full detalach i żadnej zacinki, az miło popatrzeć, a jeszcze lepiej pograc nareszcie bez nerwów. Dzięki wszystkim za pomoc :lol:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi