Chaos Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chaos - i kto to mówi - to ja mam wyniki wszystkich 3DMarków w opisie użytkownika czy Ty ??zeby pokazac ze gigabyte 9600pro to dobra grafa i zeby ludzie brali bo to najlepsza obecnie grafa jakosc/cena .. :P P.s: <odbicie piłeczki> ja mam swoje osiagi w podpisie a nie zakladam o nich nowego tematu :P widze ze ci pojechalem na ambicje :) ... przeciez to byl tlyko ciety zart ... ale cokolwiek prawdziwy .. bo tylko dzieki A64 masz wiekszy wynik .. za 5 lat ktos wezmie na jakism wypas kompie (o ile znajdzie mobo na agp) cos namiesza i zrobi 20k ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Chaos - i kto to mówi - to ja mam wyniki wszystkich 3DMarków w opisie użytkownika czy Ty ??zeby pokazac ze gigabyte 9600pro to dobra grafa i zeby ludzie brali bo to najlepsza obecnie grafa jakosc/cena .. :P P.s: <odbicie piłeczki> ja mam swoje osiagi w podpisie a nie zakladam o nich nowego tematu :P widze ze ci pojechalem na ambicje :) ... przeciez to byl tlyko ciety zart ... ale cokolwiek prawdziwy .. bo tylko dzieki A64 masz wiekszy wynik .. za 5 lat ktos wezmie na jakism wypas kompie (o ile znajdzie mobo na agp) cos namiesza i zrobi 20k ;] To jesteś niezorientowany ... rekordzik na GF4 Ti to coś koło 22k ... Wracając do tematu - myślałem, że Forum po to właśnie jest żeby wymieniać się doświadczeniem i osiągnięciami ... ale mogę się mylić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 yotomeczek weź odpal 3dmarka 2k3 i sie pochwal wynikiem :D w 2k3 to nawet ja mogę sie pościgać, bo niestety ogranicza mnie proc,ram i płyta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 to ja na 5900 nawet sie do tego wyniku nie zblizam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3197953 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8169220 duza przepustowość pamieci w 2k3 będzie bardziej sprzyjać wynikowi niz niewiadomo jak wykecony procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Hmm mam takie pytanko czy moge sobie na grafice ram wymienić na ram z wyzszymi taktowaniami :D Bo moj Starszy może mi to za free załatwić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Chaos - i kto to mówi - to ja mam wyniki wszystkich 3DMarków w opisie użytkownika czy Ty ??zeby pokazac ze gigabyte 9600pro to dobra grafa i zeby ludzie brali bo to najlepsza obecnie grafa jakosc/cena .. :P P.s: <odbicie piłeczki> ja mam swoje osiagi w podpisie a nie zakladam o nich nowego tematu :P widze ze ci pojechalem na ambicje :) ... przeciez to byl tlyko ciety zart ... ale cokolwiek prawdziwy .. bo tylko dzieki A64 masz wiekszy wynik .. za 5 lat ktos wezmie na jakism wypas kompie (o ile znajdzie mobo na agp) cos namiesza i zrobi 20k ;] To jesteś niezorientowany ... rekordzik na GF4 Ti to coś koło 22k ... Wracając do tematu - myślałem, że Forum po to właśnie jest żeby wymieniać się doświadczeniem i osiągnięciami ... ale mogę się mylić :lol: Fakt, platforma z A64 "nabija" wynik, jednak niektórzy SAMI powinni spróbować zrobić 18,5K na takim Ti4200. Gadać każy może , ale zrobić to już niewielu. IMHO Yotomo zrobił kawałek dobrego wyniku. Tyle. Chaos, nie powiem, że nie masz racji, ale po co były te "zaczepki". Sam wiesz dobrze jak ciężko jest gdy się balansuje na granicy fizycznych mozliwośći sprzętu. Mając w pamięci Twoje boje z FSB 250 czemu nie poważysz się na jakieś kombinacje z R9600Pro? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 2161 w 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238242 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 no to przycwoity wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 2161 w 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238242 Na to czekałem :) Yotomeczek i Power by AMD w tyle :) :) oto mój wynik w 2k3 -2166 :) wiem ze zaraz mi sie za cos oberwie np za zły podpis albo cuś :) ehhehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Darcon o ty! denerwujesz lwy!??? hoho! powodzenia all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 2161 w 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238242Na to czekałem :) Yotomeczek i Power by AMD w tyle :) :) oto mój wynik w 2k3 -2166 :) wiem ze zaraz mi sie za cos oberwie np za zły podpis albo cuś :) ehhehewlasnie o tmy mowie .. wychodz na to ze grafa jako tako jest lepsza lub porownywalna ale Darcon na niej 18k nie wydusi .. A co do oberwania to ci sie nie oberwie bo oni modami nie sa .. pozatym sa wporzo i powinni lubic uczciwe konkurowanie Chaos, nie powiem, że nie masz racji, ale po co były te "zaczepki". Sam wiesz dobrze jak ciężko jest gdy się balansuje na granicy fizycznych mozliwośći sprzętu. Mając w pamięci Twoje boje z FSB 250 czemu nie poważysz się na jakieś kombinacje z R9600Pro? :wink:Hmm .. ja tam Yotomeczka lubie denerwowac .. bo sie cyc łatwo pieni .. ;] Tomus wie ze nic to niego nie mam (I HOPE) A co do mojego fsb .. to robilem co moglem zeyb poszlo .. ale nie poszlo .. i mam je w nosie ;] a zadnych vmodów nie robie na grafie bo po prostu juz OC mi powoli wychodzi z nawyku .. w kazdym razie mysle ze 400/600 @ 560/760 .. jest calkiem niezle dla mnie i mi styka .. a razem ze stormem madnessem i crusiem rzadzimy na tweaku w kategorii 9600Pro ;] HOWGH ... ;] p.s: jak jeszcze ktos nie zaczail to ja nic to Yotomo nie mialem ;] to bylo po prostu droczenie :) bo z antkiem 64 albo jakas pentiawa (ala Lancer) tez bym stuknal np 17k na moim radku a nie 15.5 (swoja droga np widac ze mam tylko 150pkt mniej niz PCmax na swoim 8potokowym 9500pro .. a dzieki czemu? no zapewne wyzsze taktowanie proca i pamieci ) ;] chwala dla YOto ze chce mu sie bawic .. tylko imho w pewnym momencie to juz sie robi takie jakies bez celu ... dlatego bardziej uznaje jego dobry wynik w super PI gdzie liczy sie proc itp .. a jesli chodzi o grafe to wlasnie 3dmark 03 i 05 poszly w dobrym kierunku jak najmniej czerpiac z procesora ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 2161 w 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3238242 Na to czekałem :) Yotomeczek i Power by AMD w tyle :) :) oto mój wynik w 2k3 -2166 :) wiem ze zaraz mi sie za cos oberwie np za zły podpis albo cuś :) ehhehe zobacz jakie taktowania grafy mial Powerek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 zobacz jakie taktowania grafy mial Powerek :Pbłednie wyswietlone? ;] bo po podkreceniu pewnie ma 2500? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 zobacz jakie taktowania grafy mial Powerek :Pbłednie wyswietlone? ;] bo po podkreceniu pewnie ma 2500? :P Jakiś wałek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Możesz mi YoTo albo PBA wysłąć na maila darcon13@wp.pl lub darcon13@op.pl stery 42.86 (ważą według nvision 8,7mb więc luzz) bo widze ze wyniki w 2k1 na tych robicie, a nie moge ich ściągnąc -wszędzie jakies błędy. Będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Możesz mi YoTo albo PBA wysłąć na maila darcon13@wp.pl lub darcon13@op.pl stery 42.86 (ważą według nvision 8,7mb więc luzz) bo widze ze wyniki w 2k1 na tych robicie, a nie moge ich ściągnąc -wszędzie jakies błędy. Będe wdzięczny http://www.nvplanet.com/modules.php?name=D...op=getit&lid=21 Przed chwolą ściągnąłem - poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 darcon nie chce mi sie tych sterów co ty masz instalować do 2k3 jak bedzie chwilka to pokaze wynik i w 2k3 i prośba do yotoma jak mozesz to zrób cpu test w 3dm 2k3 w takich warunmkach jak ten rekord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Ludu dzięki że mi odpisaliście na moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Hmm mam takie pytanko czy moge sobie na grafice ram wymienić na ram z wyzszymi taktowaniami :D Bo moj Starszy może mi to za free załatwić ;] Wiem, że kiedyś Berkut nad tym pracował, bo jakiemuś ukraincowi albo co.. ;) udało się przelutować pamiątki z 9800 do 9500, ale to raczej "prawie" niemożliwe, musiałbyś mieć te same memki (jak inne to problemy z czasem dostępu i sterami...) i tylko to jeszcze przelutuj... raczej odpada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNfiNiTy! Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Sorry za offtopic, ale od razu się zapytam. Które stery będa najlepsza dla (niestety) GF4 MX 440 128 Bit? Chodzi mi o numerek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 darcon nie chce mi sie tych sterów co ty masz instalować do 2k3 jak bedzie chwilka to pokaze wynik i w 2k3 i prośba do yotoma jak mozesz to zrób cpu test w 3dm 2k3 w takich warunmkach jak ten rekord http://service.futuremark.com/compare?2k3=3242575 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 darcon nie chce mi sie tych sterów co ty masz instalować do 2k3 jak bedzie chwilka to pokaze wynik i w 2k3 i prośba do yotoma jak mozesz to zrób cpu test w 3dm 2k3 w takich warunmkach jak ten rekord http://service.futuremark.com/compare?2k3=3242575 no to moze jakos szybciej to zrobie :P na razue jeszce 2k1 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8180408 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Ostatnie osiągnięcie: 18993 :lol: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8203476 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 niesamowicie duzo daje procek http://service.futuremark.com/compare?2k1=7864674 ciekawe ile moja karta by miala u Ciebie, z 20k czy wiecej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 niesamowicie duzo daje procek http://service.futuremark.com/compare?2k1=7864674 ciekawe ile moja karta by miala u Ciebie, z 20k czy wiecej?? Ciekawe - w sumie masz lajtowe ustawienia jeżeli chodzi o proca (niska szyna, średnie timingi) Myślę że 20k by pękło - podpiął bym ją pod WC ... i jazda 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Hmm mam takie pytanko czy moge sobie na grafice ram wymienić na ram z wyzszymi taktowaniami :D Bo moj Starszy może mi to za free załatwić ;] Wiem, że kiedyś Berkut nad tym pracował, bo jakiemuś ukraincowi albo co.. ;) udało się przelutować pamiątki z 9800 do 9500, ale to raczej "prawie" niemożliwe, musiałbyś mieć te same memki (jak inne to problemy z czasem dostępu i sterami...) i tylko to jeszcze przelutuj... raczej odpada... masz fajnego starego. pewnie, ze to jak najbardziej mozliwe. ale przed wymiana musisz byc pewny 2 rzeczy: 1. ze te nowe pamieci wytrzymaja ustawienia (czestotliwosc i timingi) jakie sa w biosie Twojej karty (to chyba oczywiste bo po co wymieniac na gorsze). 2. pamieci muszy miec identyczny rozklad wyprowadzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Hyh, ja skonczylem moje boje na wyniku 14400 Ale zbliza sie zima i jak jeszcze temat bede popularny gdy beda mrozy to moze wreszcie 15k przetne. Zablokowany mnoznik, max FSB niecale 200FSB (nie pamietam juz ile dokladnie ~ 196MHz ? ), slaby OC grafy (max chyba rdzen na 315 a pamieci na 625Mhz - po prostu sredniactwo, nawet VGA sillencer nie pomaga). Ale w doomka, FC, RBR sie pogrywa wiec zle nie jest i dlatego odpuszczam wieksze zylowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 yotomeczek moje garulacje! taki wynik to naprawde jest godny podziwu! pewnie zalapiesz sie do 3dmark tweak team:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 gratulacje czekamy na 19k :) tylko teraz jaki jest najwiekszy wynik na orbie na k7 i k8 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...