Skocz do zawartości
yotomeczek

19126 w 2001 na GF Ti 4400 :D

Rekomendowane odpowiedzi

zdjecia fatalne robisz :P  

nie pekaj karta moze jeszce wstanie ;P

drugi mi to mówisz, nie dośc ze słaba cyfrówka to jeszcze nie moja i nie wiem jak na niej robic fotki (w windowsie w zwykłej przeglądarce spod XP wyglądają duzo lepiej :] )

mniejmy nadzieje ze wstanie oddam ją w fachowe ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja też chce się troche pościgać ;]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33929281

w tym momencie mam FX5700LE jesu ale ta karta to kompletny szrot, na default w 3DMarku2001 miałem 9400ptk :] lol hehehe, nfs underground tnie jak..... :D podkręciłem ją lekko z 250/400 na 350/500 ale dużo to nie dało pamięci 5ns tstop :/ w nature to parsknołem śmiechem jak zobaczyłem na default 30fps ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D zaczyna sie robić gorąco

ostatnio odnalazłem gf 256 ale widze ze zawody zostaly przeniesione na troche nowoczesniejszą półke kart :D

niehc grafe kupi jeszce raven i berkut , no i jeszce ktos odwazny i bendzie jazdeczka na całego

za około 2 tygodnie wysle swoją szt do berkuta on na zrobi wyniczek zebysmy mieli do czego dązyć :)

mam na dzieje ze bende mógł sie scigać dalej ......bo moja karta powróci i bedzie sprawna .. :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko niby fajnie, ale jednak macie tu całą palete Titanumów ;] I jednak HQ12 ma już BGA 2.8ns, gdy PBA jedzie na magicznych samsungach 4ns ;) a co to znaczy, to chyba mówić nie musze... :twisted:

Ale zobaczymy jak się potoczy rywalizacja, a raczej dołączenie nowych do rywalizacji ;) Bo yotomowi i PBA nie będzie już tak łatwo podnieść wyniku... pomijamy tutaj Berkuta, który "może więcej" ;] ze względu na FC i pochodne :P

Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie mniej

moze dzis -80C wydusimy jesli co2 dopadniemy. i bedzie gotowe do benchingu. hehe teraz zaklady, na ile pobiegnie GF4 od PBA :mrgreen:

gdybym nie mogl uzywac FC to wciaz mam kupe peltierow o mniejszej badz wiekszej mocy..

PBA takze ma FC :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie na koniec przyszłego tygodnia planuje mały zamach na 390 gpu :D

jak sie ustabilnie fsb 250 to myśle ze wyniczek też nieźle podskoczy :)

oby chieftec dał rade :)

a ty berkut musisz sie postarać bo - 55 to :wink: to rozumiem tak na codzien aby karta w systemie sie nie grzała a do marków ile ile bedzie ?? [joke]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a np ten wynik to pies

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7760528

czy ten

to jest Ti 4800 SE a nie 4400

toc to ta sama karta. 4800se = 4400 + agp8.

w 4800 montowano lepsze pamięci -duzo lepsze i z blizej nie okreslonych mi powodów lepiej gpu im szło

ps. Taka karta jak moja na allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34116967 moja śmigała 340/660 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie zjarałem jej, kupiona była w wtorek bo w tedy dopiero mogłem zrealizowac przelew, dojdzie pewnie po wekendzie, ale uszkodziłem moje nażędzie pracy (palniczek) i nie mam jak odlutować z grafy mem bo na tą mi capła cyna i nie mam jak tam podejść cza rozgrzać pamić i odessać cynę ale może być trudno z tego tsopa.

Jak dojdzie grafa to czasu mieć nie będe na zabawe już cache na moim procku od miecha odblokowuje ;) zaniedbałem troche HoF jutro po robocie dodam wyniczki bez nerwów, teraz wlaśnie wruciłem z roboty i jedyna rzecz jakiej pragnę to jest sen :!:

a tego Ti wrzuce na ruszta ale z braku czasu prace nad nim raczej szybko postępować nie będą :?

pzdr HQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh mam graficzkę, wyposażenie i wykonanie jest na wypasie

ale.....

no wąłśnie gpu wogule się nie da podkręcić 320 komp przykłada zwiecha

mem idzie na 730 przy 750 dostaje czkawki

wynik jest skromny 14ooo, musze coś wymyśleć z tym gpu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[/size]Działa, mój Geforce 4 ti 4200 działa :) Oficjanle podziękowania dla Marka który zrenimował go, wymianie uległ tak jak pisałem mosfet(prawdopodobnie cos jeszcze ale to sie dowiem na dniach), A więc Darcon ,(no i El_Gato ) powracają do akcji !!

ps. z wrażenia pisze posta jeszcze na sterach od 9550 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem MOSFET ten co jest umnie (mam torszeczke inne PCB) po stronie gdzie nie ma GPU w rogu koło pamięci (tym dalej od złącza AGP), Jak znajde kogos komu sie ręce nie trzęsą i ma aparat z dobrym makro to zrobie zdjęcie nowego i starego mosfeta

A puki co mozesz sobie luknąć na moich poprzednich zdjęciach (te na 4 stronie są najwyraźniejsze) a oto co jest napisane na starym mosfecie

152[in]

31

701

oraz na nowym

CHN

MJD12

2

W2V145

PBA i Yoto ile dało wam wyszlifowanie GPU i czy PBA ma też wyszlifowane do miedzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szlif jest niezbędny przed chwilą zerwałem cooler tam środek gpu jest troche niżej od boków gpu i ten się piekelnie grzeje, jak dałem tam AS5 to grzje się jeszcze bardziej, od groma tam tego trzeba było nalać bo dziura jest jak ............... :?

taktowania ? 300/730 10x250 2.5 4 4 11 512K

miałem nie publikować ale.....

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8234138

zobaczymy co się stanie po szlifie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak ucichli wszyscy :?:

Wkońcu zebrałem się i uruchomiłem swojego gf po szlifie. Na Gpu niestety tylko aluminium :x ale dosc spory i z niezłą ilością finów wraz z wentylatorem TT 60x60 @ 6000rpm. Dzięki temu chłodzeniu udało się osiągniąć 355mhz na gpu (360, może 365 bedzie jak zastoasuje zima mode i chłodzenie z drugiej strony). Jestem w trakcie zmiany sprzętu (zmieniłem nf7 na dfi infinity, zbieram jeszcze kaske na mobila, oraz czekam na hynix-y) dlatego na moim sprzęcie nie wycisne niczego nadzwyczajnego :( . Aczkolwiek nie wykluczam uruchomienia mojego cacka na A64 - moze w ten weekend.

Pozdrawiam

Edit:

Dołanczam troszeczke lepsze jakościowo fotki:

Fotka 1 , Fotka 2 , Fotka 3

moze być ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P

znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P

a yotom co jak tam twoja grafa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P

znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P

a yotom co jak tam twoja grafa ?

Moja działa z godzinke - potem zwiększają się arty i winda się wywala !!

u mnie szlif był do momentu jak całe kółko było już z miedzią na wierzchu i zaczęło brać narożniki ...

>> HQ12 - linek do orba nie działa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi