POWER BY AMD Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 zdjecia fatalne robisz :P nie pekaj karta moze jeszce wstanie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 zdjecia fatalne robisz :P nie pekaj karta moze jeszce wstanie ;P drugi mi to mówisz, nie dośc ze słaba cyfrówka to jeszcze nie moja i nie wiem jak na niej robic fotki (w windowsie w zwykłej przeglądarce spod XP wyglądają duzo lepiej :] ) mniejmy nadzieje ze wstanie oddam ją w fachowe ręce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 dobra ja też chce się troche pościgać ;] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33929281 w tym momencie mam FX5700LE jesu ale ta karta to kompletny szrot, na default w 3DMarku2001 miałem 9400ptk :] lol hehehe, nfs underground tnie jak..... :D podkręciłem ją lekko z 250/400 na 350/500 ale dużo to nie dało pamięci 5ns tstop :/ w nature to parsknołem śmiechem jak zobaczyłem na default 30fps .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 :D zaczyna sie robić gorąco ostatnio odnalazłem gf 256 ale widze ze zawody zostaly przeniesione na troche nowoczesniejszą półke kart :D niehc grafe kupi jeszce raven i berkut , no i jeszce ktos odwazny i bendzie jazdeczka na całego za około 2 tygodnie wysle swoją szt do berkuta on na zrobi wyniczek zebysmy mieli do czego dązyć :) mam na dzieje ze bende mógł sie scigać dalej ......bo moja karta powróci i bedzie sprawna .. :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Wszystko niby fajnie, ale jednak macie tu całą palete Titanumów ;] I jednak HQ12 ma już BGA 2.8ns, gdy PBA jedzie na magicznych samsungach 4ns ;) a co to znaczy, to chyba mówić nie musze... :twisted: Ale zobaczymy jak się potoczy rywalizacja, a raczej dołączenie nowych do rywalizacji ;) Bo yotomowi i PBA nie będzie już tak łatwo podnieść wyniku... pomijamy tutaj Berkuta, który "może więcej" ;] ze względu na FC i pochodne :P Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 bedzie mniej moze dzis -80C wydusimy jesli co2 dopadniemy. i bedzie gotowe do benchingu. hehe teraz zaklady, na ile pobiegnie GF4 od PBA :mrgreen: gdybym nie mogl uzywac FC to wciaz mam kupe peltierow o mniejszej badz wiekszej mocy.. PBA takze ma FC :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 spokojnie na koniec przyszłego tygodnia planuje mały zamach na 390 gpu :D jak sie ustabilnie fsb 250 to myśle ze wyniczek też nieźle podskoczy :) oby chieftec dał rade :) a ty berkut musisz sie postarać bo - 55 to :wink: to rozumiem tak na codzien aby karta w systemie sie nie grzała a do marków ile ile bedzie ?? [joke] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Coś Berkut o -120 mówił... :twisted: Co powiecie na tak 420MHz rdzeń :D Hej Berkut, moze Ci kiedyś mojego FX'a podeśle ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a np ten wynik to pies http://service.futuremark.com/compare?2k1=7760528 czy ten to jest Ti 4800 SE a nie 4400 toc to ta sama karta. 4800se = 4400 + agp8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 a np ten wynik to pies http://service.futuremark.com/compare?2k1=7760528 czy ten to jest Ti 4800 SE a nie 4400 toc to ta sama karta. 4800se = 4400 + agp8. w 4800 montowano lepsze pamięci -duzo lepsze i z blizej nie okreslonych mi powodów lepiej gpu im szło ps. Taka karta jak moja na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34116967 moja śmigała 340/660 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 czekamy na hq12 zobaczymy co pokaze:) i oby nie przesiadł sie zaszybko na k8 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 no ja rowniez czekam na hq12, zwlaszca po tym co zrobil z 9500 ego wynik na tamtej karcie bije chyba wszystkich na swiecie (na 128bitowej wersji) czekamy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 jak tam hq12 jest już karta ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 pewnie testuje!:) hehehhe albo spalil i nie moze sie pochwalic boi nic nie widzi!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 jeszcze nie zjarałem jej, kupiona była w wtorek bo w tedy dopiero mogłem zrealizowac przelew, dojdzie pewnie po wekendzie, ale uszkodziłem moje nażędzie pracy (palniczek) i nie mam jak odlutować z grafy mem bo na tą mi capła cyna i nie mam jak tam podejść cza rozgrzać pamić i odessać cynę ale może być trudno z tego tsopa. Jak dojdzie grafa to czasu mieć nie będe na zabawe już cache na moim procku od miecha odblokowuje ;) zaniedbałem troche HoF jutro po robocie dodam wyniczki bez nerwów, teraz wlaśnie wruciłem z roboty i jedyna rzecz jakiej pragnę to jest sen :!: a tego Ti wrzuce na ruszta ale z braku czasu prace nad nim raczej szybko postępować nie będą :? pzdr HQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 huh mam graficzkę, wyposażenie i wykonanie jest na wypasie ale..... no wąłśnie gpu wogule się nie da podkręcić 320 komp przykłada zwiecha mem idzie na 730 przy 750 dostaje czkawki wynik jest skromny 14ooo, musze coś wymyśleć z tym gpu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 yotom nie miał podobnie na poczaątku ... ja nie wiele więcej:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 yotom nie miał podobnie na poczaątku ... ja nie wiele więcej:P Moją trochę Vmod i WC rozbujało - ale generalnie nie błyszczała w OC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 [/size]Działa, mój Geforce 4 ti 4200 działa :) Oficjanle podziękowania dla Marka który zrenimował go, wymianie uległ tak jak pisałem mosfet(prawdopodobnie cos jeszcze ale to sie dowiem na dniach), A więc Darcon ,(no i El_Gato ) powracają do akcji !! ps. z wrażenia pisze posta jeszcze na sterach od 9550 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Darcon-> Napisz potem co było wymieniane, bo może tego Ti4200, którego mam w domu też dało by się przywrócić do życia... :twisted: HQ12-> A szlifowałeś rdzeń? I czym go chłodzisz ( z drugiej strony też? ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Tak jak pisałem MOSFET ten co jest umnie (mam torszeczke inne PCB) po stronie gdzie nie ma GPU w rogu koło pamięci (tym dalej od złącza AGP), Jak znajde kogos komu sie ręce nie trzęsą i ma aparat z dobrym makro to zrobie zdjęcie nowego i starego mosfeta A puki co mozesz sobie luknąć na moich poprzednich zdjęciach (te na 4 stronie są najwyraźniejsze) a oto co jest napisane na starym mosfecie 152[in] 31 701 oraz na nowym CHN MJD12 2 W2V145 PBA i Yoto ile dało wam wyszlifowanie GPU i czy PBA ma też wyszlifowane do miedzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 narazie wszytko jest stock i na tym mam 16ooo ptk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 jakie taktowania karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 szlif jest niezbędny przed chwilą zerwałem cooler tam środek gpu jest troche niżej od boków gpu i ten się piekelnie grzeje, jak dałem tam AS5 to grzje się jeszcze bardziej, od groma tam tego trzeba było nalać bo dziura jest jak ............... :? taktowania ? 300/730 10x250 2.5 4 4 11 512K miałem nie publikować ale..... http://service.futuremark.com/compare?2k1=8234138 zobaczymy co się stanie po szlifie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Co tak ucichli wszyscy :?: Wkońcu zebrałem się i uruchomiłem swojego gf po szlifie. Na Gpu niestety tylko aluminium :x ale dosc spory i z niezłą ilością finów wraz z wentylatorem TT 60x60 @ 6000rpm. Dzięki temu chłodzeniu udało się osiągniąć 355mhz na gpu (360, może 365 bedzie jak zastoasuje zima mode i chłodzenie z drugiej strony). Jestem w trakcie zmiany sprzętu (zmieniłem nf7 na dfi infinity, zbieram jeszcze kaske na mobila, oraz czekam na hynix-y) dlatego na moim sprzęcie nie wycisne niczego nadzwyczajnego :( . Aczkolwiek nie wykluczam uruchomienia mojego cacka na A64 - moze w ten weekend. Pozdrawiam Edit: Dołanczam troszeczke lepsze jakościowo fotki: Fotka 1 , Fotka 2 , Fotka 3 moze być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ile miałeś przed szlifem ? ucichli bo ja zabiłem już swojego Ti4600 :) 380 poleciał na 2v ale szlif był tak mocny ze było widać już metalow części gpu w miejscach tego czarnego tworzywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P a yotom co jak tam twoja grafa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ojojoj ;] No to macie... HQ12... karta dead :( Yotomo... karta dead... tylko jak narazie PBA i Darcon jeszcze żyją [karty] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P a yotom co jak tam twoja grafa ? Moja działa z godzinke - potem zwiększają się arty i winda się wywala !! u mnie szlif był do momentu jak całe kółko było już z miedzią na wierzchu i zaczęło brać narożniki ... >> HQ12 - linek do orba nie działa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Przed szlifem max 340 mialem z zima mode. A wam karty to od szlifu czy od modów padły ? EDIT: (skleroza nie boli :) ) uruchomiłem wczoraj na a64 9x275 pierwszy 3d mark - 17611 - 340 / 655, nie bylo wiecej czasu na zabawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...