Phantom_lord Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam! Wczorajszego feralnego dnia wylaczono mi prad w trakcie, gdy moj osiol rozpedzal sie w najlepsze...Skutek? Utrata ponad GB danych sciagnietych przez ten program :cry:. Jak dla mnie to duzo, pewnie sie przekonacie, jesli powiem, ze moje lacze to 64kbps :P. Dowiedzialem sie, ze duzo bezpieczniej bedzie na partycji opartej na systemie NTFS. I tu pojawia sie moje pytanie: Jak przekonwertowac partycje na NTFS pod Windowsem XP (ponoc jest do tego specjalne narzedzie systemowe)? Czy moge pod NTFS puscic tylko np. jeden folder na partycji czy to science - fiction? :wink: Z gory dziekuje Wam za pomoc. Ps. Donkey Doctor nie za bardzo sie przydal. Jak znacie inne sposoby do odzyskania/zabezpieczenia danych, to takze poprosze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 convert x: /fs:ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 najlepiej to sformatować tą partycję wczesniej i utworzyc na nowo NTFS bo inaczej wszystko bedziel wolniej choodziło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3rok Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no ja tez mam dysk w NTFS, a jak przekonwertowac? ja to swoim znajomym robie tak: mowie im zeby zgrali wszystkie wazne dane na cd's. Przychodze z moim HDD, na nim zainstalowany Partition Magic 8 (na emulu na pewno znajdziesz). Uruchamiam ich kompa z mojego HDD, konwertuje Fat 32 na NTFS (nie wiem czemu domyslnie w wiekszosci sklepow jest system Fat?). Reinstalacja windowsa i gotowe :). Widac roznice, no i bezpieczniejszy jest, ale juz nie bede pisal o wyzszosci NTFS nad FAT 32, bo to pewnie gdzies tu na forum bylo. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no ja tez mam dysk w NTFS, a jak przekonwertowac? ja to swoim znajomym robie tak: mowie im zeby zgrali wszystkie wazne dane na cd's. Przychodze z moim HDD, na nim zainstalowany Partition Magic 8 (na emulu na pewno znajdziesz). Uruchamiam ich kompa z mojego HDD, konwertuje Fat 32 na NTFS (nie wiem czemu domyslnie w wiekszosci sklepow jest system Fat?). Reinstalacja windowsa i gotowe :). Widac roznice, no i bezpieczniejszy jest, ale juz nie bede pisal o wyzszosci NTFS nad FAT 32, bo to pewnie gdzies tu na forum bylo. Pozdro!Zachęcam do lektury regulaminu forum, zwłaszcza punktu I.3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 W windows xp jest takie coś :lol: jak zarządzanie dyskami .Znajdziesz to w panelu sterowania. Wchodzisz tam i możesz konwertować partycję na jaki format chcesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_lord Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dzieki za pomoc, szczegolnie dziekuje ANalfabecie, bo to ze sposobu przez niego podanego skorzystalem. Wszystko poszlo niespodziewanie gladko, szybko i bezbolesnie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 convert x: /fs:ntfsDziała to pod Win2kpro? Da rade konwertować z NTFSa do FATa32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Pod w2k tez powinno działać. Z NTFS na FAT32 to tylko PartitionMagic, a i tak zalecałbym daleko idącą ostrożność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no dobra, a czy da sie zrobic konwersje FAT32 >> NTFS partycji na ktorej odpalony jest system? bo jak probuje odpalic to convert stwierdza ze procesy korzystaja z woluminu i zeby go przekonwertowac to on musi im odciac dostep, podobnie jest jak odpalam kompa w awaryjnym (chociaz tych procesow jest znacznie mniej zapewne); boje sie troche ze jak odetne dostep to sie moze cos zjebac i dlatego przerywam konwersje; czy ktos juz tego probowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 NA dysku systemowym konwersja będzie wykonana chyba dopiero po restarcie podczas ładowania systemu. Nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 science fiction... :lol: System plików to system plików a nie katalogów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...