Arriva Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no wiec monitorek ma w specyfikacji 1024x768 przy odswieżaniu 85Hz.Ja zapodałem 120Hz i jak narazie wszystko O.K ale czy to na dłuższa mete jest dla monitora dobre?Prosze o komentarze.pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podaj jaki to monitor to ci powiem czy rzeczywiscie tyle jest :] bo moze ci sie tylko tak wydaje że tyle masz :] jesli jakas 17' to nic mu niebedzie 15' wogole powyzej 85Hz nie wystartuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na dluzsza mete to czeka cie zakup nowego :D Jak producent nakazuje 85 a uzywa sie przy 120 to logiczne jest chyba ze cos predzej czy puzniej padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arriva Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 monitor to 17 cali hyundai image Quest Q770 i nie zdaje mi sie bo patrząc na monitor przez aparacik cyfrowy widać sporą różnice pomiedzy 85 a 120 heh monito ma jeszcze prawie 3-letnia gwarancje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jeśli to hyundai i to nie ma sz nawet o co sie martwić, wszystko jest OK :] wg mnie to jedna z najlepszych firm produkujacyh ho ho ho juz od bardzo dawna monitory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hehe spokojnie powinien chodzisz swego czasu na starym kompiena monitorze 14" firmy compaq mialem ustawione 1152 x 864 / 75 i jakos dziolal heh 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a co z tego ze produkuje monitory od dawna, ten model ma odswierzanie poziome 70khz i na pewno nie bedzie chodzil dlugo jak go puscisz na 1024*768@120hz, tak ogolnie to watpie zeby udalo Ci sie go na tyle puscic, taki sprzet ma zabezpieczenia przed zbyt wysokim odswierzaniem, a jesli nawet to tak jak mowilem na pewno dlugo nie pociagnie, 100hz to moze jeszcze ale 120 na pewno nie, do takiego odswierzania potrzebne jest conajmniej 96khz czestotliwosci poziomej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ... 15' wogole powyzej 85Hz nie wystartujeuwazaj bo sie kiedys mozesz zdziwic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ... 15' wogole powyzej 85Hz nie wystartujeuwazaj bo sie kiedys mozesz zdziwic ;) nie widzialem jescze 15' która chodiz wyzej niż 85Hz przy 1024x768 no chyba że to jakaś wieksza 15' bo sa i takie co max chodza 1024x768x75Hz np moja 15' na kinespokie SAMSUNGA max lata 85Hz przy 1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na oczy na pewno nie ma to wpływu ale napewno szybciej padnie kineskop. Wraz z zwiększaniem Hz maleje też ostrość na monitorze. Do komfortowej pracy wystarczy 100hz (ja mam 90hz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na oczy na pewno nie ma to wpływu ale napewno szybciej padnie kineskop. Padnie kinol a to ciekawe :) szybciej pojdzie elektronika np. trafopowielacz Wraz z zwiększaniem Hz maleje też ostrość na monitorze. Ja tego nie odczuwam :) Do komfortowej pracy wystarczy 100hz (ja mam 90hz). Zgadza sie 100Hz jest komfortowe i jade bez obawy o padnięcie monita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Na oczy na pewno nie ma to wpływu ale napewno szybciej padnie kineskop.??? Skąd ten pomysł ???Wraz z zwiększaniem Hz maleje też ostrość na monitorze.Tylko w przypadku monitorów o wąskim paśmie przenoszenia (tor sygnałowy) i/lub kiepskich kart graficznych. Jesli sprzęt jest sprawny, to nie powinno być widocznej różnicy ostrości - żadnego "rozmazywania", "pływania", itp. efektów. No dobra, a czy wiek monitora może mieć wpływ na ostrość w zależności od ilości Hz. Monitor ma ze 3 lata moze 4 (MAG (Trinton) kiedyś chodził na 100hz ale teraz obraz robi się nie ostry i rpzestawiłem się na 90hz. Karta Hercules z podpisu. Efekt braku ostrości bez problemu widać na zegraku w rogu wina ja mam na 100hz, kiedyś tak nie było ale to pewnei było dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja mam 15' belinee 102020 i mam 1024x768 na 85Hz. A jej rekord to 1920 x 1080 na 60 Hz. Wiem że nikt mi nie uwieży bo rodzinka też nie wieżyła dopóki nie zobaczyla zrzutu ekranowego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja mam 15' belinee 102020 i mam 1024x768 na 85Hz. A jej rekord to 1920 x 1080 na 60 Hz. Wiem że nikt mi nie uwieży bo rodzinka też nie wieżyła dopóki nie zobaczyla zrzutu ekranowego :] ja wierze bo moj hyundai na samsungu tez podobnie chodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Mój Hyunday Image Quest Q790 już dwa lata chodzi na 100 Hz ostrość obrazu według mnie jest świetna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 u mnie Sony E100 15" od 3 lat chodzi na 100HZ i zyje a kto to mowil ze 15" powyzej 85hz nielataja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...