Skocz do zawartości
jakubcyk

Mam ADSL z DIALOGU - Czy problem dotyczy kabla?? J

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ADSL i dwa komputery w domu, internet działa na komputerze do którego doprowadzam kabel, który dostałem od dostawcy, w drugim pokoju mam drugi komputer, gdy prubóję podłączyć go pod kabel który wcześniej służył jako kabel sieciowy, internet nie działa. Woboec tego mam pytanie, czy ADSL ma jakieś ograniczenia dotyczące długości kabla od modemu do komputera(mój kabel ma około 3,5 metra długości.

Pytanie drugie, czy przyczyną może być to że w kablu sieciowym na jednej końcówce kolory drucików sa w innej kolejności niż na drugiej końcówce??

I pytanie ostatnie - czym mogę nałożyć gniazdko na końcówkę kabla??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miales kompy podpiete wczesniej bezposrednio, to masz kabel scrosowany (wlasnie ta inna kolejnosc drucikow) teraz musisz miec w tej samej kolejnosci

gniazdko (chyba wtyczke raczej?) mozna nalozyc recznie, trzeba potem tylko wcisnac taki klips zeby trzymal kabel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jeśli chodzi o kolejnoścć drucików to mam jeszcze jedno pytanie,bo niemam za bardzo gdzie teraz kupic końcówki, czy można taki kabel sieciowy przeciąć dajmy na to w środku i potem tylko połączyć odpowiednie kolory żeby były we właściwej kolejności ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi