Skocz do zawartości
sailence

systempc.pl - artykuł

Rekomendowane odpowiedzi

mogę się pochwalić? :D

http://www.systempc.pl/articles.php?id=126

jak każdy wie, woda jest doskonałem przewodnikiem prądu elektrycznego.

Worda sie nie uzywa? :twisted: :wink:

Błąd juz poprawiony. Jesli macie jakies ciekawe modyfikacje to piszcie do mnie na gg :). 2177327.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

solostaron - czytaj miedzy wierszami :wink:

luks__p - to wsadz lapke do zbiornika z woda i wrzucc kabelek z napieciem 230V.

Aha i popros kolege, zeby napisal czy Ci sie udalo :P

Update : a gdzie jest napisane, ze ja mowie o destylowanej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysta woda nie przewodzi prądu.

Nie bedę się kłucił bo wiem, że mam racje.

"to wylej wiadro destylki na dzialajaca plyte glowna :]"

To nie ma nic wspólnego z wodą bo na płycie głównej jest pełno drobin kurzu, który przewodzi prąd i dopiero woda po zmieszaniu z nim przewodzi prąd.

;) A co do 230V to już to przerabiałem bo grzebałem w zasilaczu pod napięciem. Nie czułem ręki gdzieś przez 5 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja znalazłem bo po prostu dokładnie przeczytałem :)

Primo - na stronie 3 i 4 na końcu powtarza się ten sam tekst

Dla lepszego efektu po lewej stronie nakleiłem ciekawie wyglądającego smoka, zaś na lewą stronę poszedł dodatkowy wiatrak z okalającą go trójkolorową katodą.

Efekt zaciętej płyty???

Secundo -

Dlatego do zalania układu wykorzystałem wodę demineralizowaną, która dodatkowo wyklucza możliwość rozwinięcia się kolonii bakterii i glonów, którę mogłyby zmniejszyć przepływ cieczy.
Nie wydaje mi się - inaczej nie dodawało by się specjalnie jeszcze setki spirolu albo antyglona z akwarystycznego.

Shrouda sklejałeś czarną izolacją??? bo tak to wygląda :(

Zamiast kolanek mogłeś użyć łuków - mają łagodniejszy promień zagięcia.

Chmmm dziwne że do wycięcia okna użyłeś dremela a do otworu na wentylator męczyłeś się z wierceniem otworków - to nie logiczne.

Co do artu - napisany całkiem OK. Przyczepiłbym się w niektórych miejscach nieco do stylu (ale to takie zboczenie zawodowe) a po niektórych tematach prześlizgnąłeś się strasznie pobierznie. Ale to akurat zeleży od przyjętych na początku założeń.

w skali od 1-5 masz u mnie 3+ z zadatkami na poprawę :)

PS: co do smoka - musisz poćwiczyć naklejanie okleiny na szafki to się nauczysz jak naklejać naklejki bez bąbli powietrza. Jak byś tego nei spaprał to wyglądało by to na prawdę fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi