Panoramix Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy Sempron 2500+ wymaga osobnego zasilania na płycie gł.? Nabyłem takiego wczoraj, ale mam stary ATXowy zasilacz bez wtyku 2*2 piny do osobnego zasilenia procesora. Semprona wsadziłem do również nowego abita nf7-s gdzie jest wejście na ten wtyk. Uruchomiłem komputer bez niego ale sie restartuje przy każdym uruchomieniu Windozy Xp. W BIOSie moge siedizeć do woli, ale kiedy zaczyna sie ładować Windoza to sie restartuje. Odłączyłem już nagrywarke i CD ROM, tywardziel jest zupełnie sam (no może jeszcze z Flopem). Czy jest to wina tego zasilenia, czy może mam jakiegoś intruza na dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to zasilanie sluzy do stabilizacji napiec i po prostu twój zabytek sobie nie radzi z podawaniem napiec do mobo swoja droga widze ze chyba jestes nowy ciesz sie ze jeszcze Ci mobo dziala wymien to na cos markowego, topiców o zasilaczach byl mnóstwo poszukaj tam cos opowiedniego dla siebie na swoja kieszen dopry zasilacz to wydatek ok 100zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dodam jeszcze że zasilacz mam 250W. A tak w ogóle to do ilu moge podciągnąć chipset z 200MHz i procesor z 1.75GHz wyżej na standardowym chłodzeniu z BOX`owanej wersji SEMPRONa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :evil: facet wiesz co to instrukcja obslugi przeciez tam pisze min 300W :evil: nauczymy sie czytac to potem sobie poczytamy faq a w nim basn o oc proca a potem moze historie 1000 i jednego abita :) by Chaos powożenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kurde tego sie nie doczytałem. Zapodaj mi może swój nr gg jak możesz to powiesz mi coś konkretnego LIVE, bez zbednych opuźnień OK? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W instrukcji rowniez pisze ze to t ofniazdo 2x2 na plycie nie zostalo dane sobie tak aby bylo ale jest potrzebne do prawidlowego dzialania sprzetu i nie podlaczenie jesgo moze spowodowac problemy jak rowniez uszkodzic sprzet. Wiec czytajcie instrukcje. Wiem ze sa po angielsu najczesciej ale sa obrazki i latwo mozna skapowac o co chodzi jesli nawet nie zna sie angieskiego(nie wspominajac ze jest napisane jeszcze po niemiecku, francuksu, chinsku, japonsku itd.). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W instrukcji rowniez pisze ze to t ofniazdo 2x2 na plycie nie zostalo dane sobie tak aby bylo ale jest potrzebne do prawidlowego dzialania sprzetu i nie podlaczenie jesgo moze spowodowac problemy jak rowniez uszkodzic sprzet. Wiec czytajcie instrukcje. Wiem ze sa po angielsu najczesciej ale sa obrazki i latwo mozna skapowac o co chodzi jesli nawet nie zna sie angieskiego(nie wspominajac ze jest napisane jeszcze po niemiecku, francuksu, chinsku, japonsku itd.). ktos mu powiedzial ze ta wtyczka jest do.... grafiki ;) nie mam pytan teraz nie ma kasy a potrzebuje kompa i kombinuje z zasilaniem przeciez taki zasilacz nie pociagnie tego mobo no chyba ze sie chce szybko pozbyc abita napiszcie mu chlopaki ze jak nie ma dodatkowych watów w zasilaczu to sie nie da ich z nieba stworzyc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...