Skocz do zawartości
bonus

Plik wymagany przez bios aby zobaczyl cd.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupujac kiedys komputer dostalem plyte windowsa 98 dodawanego razem z zestawem Optimusa. Plyta ta jest jakos zabezbieczona ze w dosie nic nie mozna z nia zrobic a odpalaja plyte ze startem komputera wyskajuje niebieskie tlo i napis ze plyta nie jest do tego komputera.

Plyta ta wymaga zaladowania z dosu pliku do biosu.

Plik odpala sie w dosie laduje cos do biosu o od tej pory widzi jua ta cd windowsa 98. Problem polega na tym ze zgubilem dyskietke z tym plikiem ktory sciagnal mi kiedys facet w sklepie. Ja niestety nie wiem gdzie taki plik moge znalesc a wiem ze napewno jestw sieci ,problem tez w tym ze nie pamietam jego nazwy ,nazywal sie chyba Optilock czy cos takiego.

Prubowalem znalesc na stronie aopen ale nie dalem rady , moze gdzies jest na tej stronie?

Pomozcie znalesc mi ten plik .

Dzieki.

PS.

Czy instalujac 98 z pozyczonej od kolegi plyty ,podaja swoj legalny klucz z naklejki na kompie mam legalnego windowsa czy aby byl legalny musi byc zainstalowany koniecznie z tej co przy ktorej byla naklejka z kluczem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS.

Czy instalujac 98 z pozyczonej od kolegi plyty ,podaja swoj legalny klucz z naklejki na kompie mam legalnego windowsa czy aby byl legalny musi byc zainstalowany koniecznie z tej co przy ktorej byla naklejka z kluczem?

Może znawcą nie jestem ale chyba będzie legalne skoro masz licencje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi