Skocz do zawartości
majki

(drukarki) Zasychajace glowice w Canonach

Rekomendowane odpowiedzi

Wez sobie spodek (taki od szklanek) czy cos w tym stylu, i nalej niewielka ilosc goracej wody (prawie wrzatku). Zamocz dysze w tym, poczekaj chwile, powinno wyplynac troche tuszu. Wytrzyj sciereczka mokre miejsca (nie dysze!), wloz do drukarki, wlacz czyszczenie glowic i walnij test druku.

Nie boj sie wysoka temp. nic nie zrobi dyszom bo same pracuja podczas drukowania w wysokiej temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez sobie spodek (taki od szklanek) czy cos w tym stylu, i nalej niewielka ilosc goracej wody (prawie wrzatku). Zamocz dysze w tym, poczekaj chwile, powinno wyplynac troche tuszu. Wytrzyj sciereczka mokre miejsca (nie dysze!), wloz do drukarki, wlacz czyszczenie glowic i walnij test druku.

Nie boj sie wysoka temp. nic nie zrobi dyszom bo same pracuja podczas drukowania w wysokiej temp.

Okej, tylko jak dostac sie do glowicy? Wyrwac je silą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty masz na stale zamontowana glowice? huh, to dziwne, co prawda nie jestem na biezaco w kazdym badz razie do tej pory taka praktyke stosowal tylko epson.

No to masz problem.....

No moge ja wyrwac sila, ale napewno nie mam dostepu do miejsca gdzie wylewany jest tusz na papier. Przynajmniej nie widze. Kurde w glowie sie nie miesci.. Moze ją jeszcze uratuje. A moze umyje glowice od gory? wyjme atrament i przmyje patyczkiem wymaczanym w spirytusie? tylko czy to cos da? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi