Skocz do zawartości
Gość

blok wodny

Rekomendowane odpowiedzi

no cześc wam

pytanko jedno mam - gdzie w polsce można kupić porządny blok wodny i chłodnice (poza 4Max cooolem)? I ile takie cuś może kosztować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Eeeeeee... Gdzie tam z Liskiem... :wink: 

Ja się z to biorę :D  :D  :D  Tak, Tak... Nie mylę się,

napisze test-porównanie-recenzję jego WC, WB itp. :D 

Czekam właśnie na to wszystko :!:  :!:  :!:

a z czym to porownasz ???

masz jakies inne bloki czy zrobisz tylko test tego jednego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Eeeeeee... Gdzie tam z Liskiem... :wink: 

Ja się z to biorę :D  :D  :D  Tak, Tak... Nie mylę się,

napisze test-porównanie-recenzję jego WC, WB itp. :D 

Czekam właśnie na to wszystko :!:  :!:  :!:

Nawet jak zrobisz test tylko jednego bloku to i tak bedzie zajebiscie

bedzie mozna chociaz troszke sie porownac. Zawsze to juz bedzie cos.

Ja bardzo chetnie zapoznam sie z wynikami twoich testow :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaaaaaa

Testy moja zmoro ukochana. :roll: Julek zrobi testy na dwóch blokach starym czy 15kanałów i nowym który dla niego robię Julek: Sorka ze sie to wszystko tak przeciąga ale naprawdę sam zaczynam być wnerwiony. Dam mu do testów oba bloki, może Eheima i MJ100 w pojemnku, no i chłodniczkę.... Julek: Jest na co czekac :D . Może wtedy to coś da. Niestety nie mam dojścia do innych bloków. Może ktoś z Wawy coś wyporzyczy :wink: Bo jak mam z 6sztykami takie przejscia to co dopiero bedzie z 1 sztyką..... :twisted: Ale wkrótce zaspokoję waszą wielką. niewyczerpną ciekawość testową..... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myslicie o konstrukcji bloku wodnego ze stroniczki http://www.overclockers.com/articles568/

Wyglada na dosc prosty ale nie wiem czy cosik takiego ma sens.

A jeszcze jak zrobis blok "wydrazony w srodku?Mozna cosik taliego opdlac czy po prostu robis sie 2 czesci a potem laczy?tylko nie smiejcie sie ze mnie ale jestem TOTALNYM LAMEREM w tych sprawach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Co myslicie o konstrukcji bloku wodnego ze stroniczki http://www.overclockers.com/articles568/

Wyglada na dosc prosty ale nie wiem czy cosik takiego ma sens.

A jeszcze jak zrobis blok "wydrazony w srodku?Mozna cosik taliego opdlac czy po prostu robis sie 2 czesci a potem laczy?tylko nie smiejcie sie ze mnie ale jestem TOTALNYM LAMEREM w tych sprawach...

Ni powiem ładne. Blok wykonywany na numerycznej. Chłodnica prawdopodobnie Maxxperta. Reszta bajererów poliwęglan. Złączki festo ale o małym przekroju. Ogólnie fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja ludziska :!:

W teście mam zamiar porównać: stadnardowy blok Mate'e, blok od Mate'a

na zamówienie, może też mój stary blok z radia od Cela... Chętnie wypożyczyłbym od kogoś jakiś DOBRY blok do testów... O... Mam :idea: :idea: :idea: Jeśli ktoś z was ma dobry blok, to mogę się z nim zmieżyć :!: Wezmę go do siebie i porównam z w/w blokiem mojego projektu. Jeśli ktoś pobije mój WB, to... (Mate... zasponsorujesz jakieś nagrody :?: :D :wink: ) ... to coś wykombinuję jako nagrodę. Co wy na to :!: :?: Oprócz tego mogę też porównać chłodnice od Marcina z moją nagrzewnicą... I żeby było jeszcze ciekawiej mogę porównać moją pompkę 1380l/h AquaClear, do Eheima od Mate'go 8O Pomyślcie ile może byc kombinacji części... 3-4 bloki + 2 chłodnice + 2 pompki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...