blindzior Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, Mam dosyc dziwny a zarazem powazny probleb z kompem. Chcialem ustawic sobie S3 mode w bios zeby kompa latwo uspic i po tym 'myku' nie moge wylaczyc kompa ani go uspic... :/ Tzn jak dam zamknij system to wszystko sie ladnie zamyka itp wylacza sie komp ale za sek znow startuje, jak dam uspij to sie usypia ale za sek wraca do normalnego starnu. Zainstalowalem windowsa z s3mode wlaczonymw biosie. Moj konfig to: Intel P4 3,2 Mobo Intel desktop board D875PBZ 1gig ramu 2x200gb seagate dvd dvd/rw audigy 2zs plat ati 9800xt zasilacz zalman 400wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 wgraj najnowsze stery do mobo :wink: wyłacz reset po błedzie krytycznym ,regedit :arrow: HKLM :arrow: SOFTWARE :arrow: MICROSOFT :arrow: Windows NT :arrow: Current Version :arrow: Winlogon :arrow: Powerdown After Shutdown z 0 na 1, jak nic to nie da to może poszukaj boisu najnowszego i wgraj no i moze jeszcze poprawki jakies do windy :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blindzior Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Niestety nic nie pomoglo.. :/ dodam ze instalowalem najnowsze stery, bios +poprawki, a system jest nowo instalowany... nie wiem o co chodzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a myszkom czasem nie ruszasz w momecie usypiania? :lol: jak dajesz przykłądowo stan wstrzymania to lepiej mysze połozyc kułkiemdo góry... bo najmniejsze drganie chwile po nacisńieciu win juz odczytuje jako powrót z uspienia.. mimo ze jeszez nie zasnął :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blindzior Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Jak juz napisalem tu tez chodzi o zamykanie systemu, mimo iz niczym nie ruszam za cholere nie chce sie uspic ani wylaczyc... moze mial ktos podobny problem? Wiem tyle ze do pewnego momentu bylo ok az nagle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black-Jack Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 mam neostrade , serwer na linuhu i od niedawna windoze xp u siebie na kompie i od niedawna wystepuje u mnie problem z poloczeniem sie do netu i do serwera problem wystepuje losowo raz na 3 dni a czasem raz na 3 miesiace i trwa kilka godzin lub nawet dni naprawianie polaczenie i inne zeczy nic nie pomagaja kontrolka na swithu po prostu gasnie jak by kabel byl nie podlaczony wszystko bylo sprawdzane (zarabiane wtyczki po kilka razy , wymiana katy sieciowej na inna , restarty serwera i switha ) pzy windozie 98 problem nie wystepowal a ze to jest zwiazane z windoza XP to jestem pewny bo sasiad z innej sieci tez ma xp i podobny problem (maja neo na kilka kompuw i royter a wczesniej mieli linuha i tez to samo bylo ) wiec mam pytanie : czy ktos mial cos podobnego u siebie i czy mozna jakos temu zaradzic nie wymieniajac windozy XP na inna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...