adios Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zacznę od tego. Mam Radeona 9200 firmy Gigabyte i chciałbym sprawić sobie chłodzenie bo domyślnie takiego brak :)(sam radiator, raczej nienajlepszy) Z tego wynikają marne wyniki karty: Rdzeń 250, pamięci 200. Oficjalna specyfikacja: Chipset Radeon 9200 Memory 128 MB Mem Bus 128 bit BUS AGP 8X / 4X Mem Type DDR 4Mx16 D-SUB Y TV-OUT Y DVI Port Y MultiView Y H/W Monitor N Oczywiście chipset potrafi dość sporo, ale niestety dość wolno... Więc postanowiłem sobie kupić chłodzenie i troszkę podkręcić kartę. Zapewne mnie, jak i wiele osób zainteresowało chłodzenie ARCTIC VGA Silencer REV3. Niestety... oficjalnie nie obsługuje R9200. Czy ktoś ma zamontowany ten układ chłodzenia na tej karcie i czy działa :) Ewentualnie, jaki układ proponujecie?? Może jakiś średni wentylator i radiatory na RAM'y ?? Ile jestem skonny zapłacić?? Oczywiście jak najmniej :> czyli około 70 zł. Być może wam to pomoże. Obrazek tej karty :) Jeszcze jedno :) co sądzicie o tym patencie, bo coś to podejżanie tanie :) Pewnie się zrobi z jakieś lotnisko w domu przez to :) Aha, noi czy to coś chłodzi czy to tylko atrapa. http://allegro.pl/show_item.php?item=30713710 Kwestia trzecia. Co sądzicie o pascie termoprzewodzącej Arctic Silver 5 ?? Sądze ,że połowa ludu mi ją zaproponuje, ale zobaczymy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pasta jak najbardziej :). Poza tym polece Ci to co innym - papst . Moj friend go ma na takim samym radeonie i jest zadowolony. A poza tym tak jak pisalem mozesz sobie dokupic jakies radiatorki i walnac na pamiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...