rbtck1 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 To ja powiem tak najlepsza pod wzgledem bezpieczenstwa przegladarka jest... lynx, lub links :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u2kc Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No to widze ze zdania sa bardzo podzielone, juz nie wiem jaka zainstalowac, bo z IE chce zrezygnowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No to widze ze zdania sa bardzo podzielone, juz nie wiem jaka zainstalowac, bo z IE chce zrezygnowacJeśli chcesz przeglondarke podobną do IE ale dużo lepszą to bież Mozille FireFox, a jeśli chcesz dużo opcji(troche jest w nich bajzel) to Opere. I tyle... PS. Nie orientujecie się kiedy wyjdzie FF 1.0 PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 A ja tam używam darmowego Avant Browser i nie narzekam. Od czasu do czasu korzystam również z Opery. Ciężko się na konkretnę przeglądarkę zdecydowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ja korzystam z Maxthon (MYIE2) i wszystko śmiga. Blokada pop-up i filtr reklam, zakładki. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Firefox jest chyba najszybszy ale najlepiej konfigurowalny jest maxthon i w ogóle najwygodniejszy IMHO! Uzywam go juz około roku i jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Maxthon (MYIE2) :lol: Ta mi tez znamikomicie chodzi... http://img17.exs.cx/img17/2333/doopa.jpg :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 :lol: Ja tak nigdy nie miałem, z resztą używam angielskiej wersji bo polski mi do szczęścia nie potrzebny w przeglądarce i innych tego typu programach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Przecierz, to jest angielska werja - nie widac ? :lol: Z poslska nakladka te kwadraciki sa jabkby mniej kwadratowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Maxhon/myIE, Avant brrowser i Crazy Browser to tylko nakładki na IE; poza wygodnym interfejsem nie zyskuje się wiele, dziury w zabezpieczeniach zostają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Maxhon/myIE, Avant brrowser i Crazy Browser to tylko nakładki na IE; poza wygodnym interfejsem nie zyskuje się wiele, dziury w zabezpieczeniach zostają... prawda i dlatego polecam firefoxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Dokladnie to tylko nakladki i do tego (jak widac u mnie) niepoprawnie czasami dzialaja; to tak jak owijanie gufna ladnym zlotkiem ;] ['] Ja osobiscie uzywalem: IE, opera, mozilla, mozilla firefox i pare nakladek na IE - jak Cie to ciekawi Cool Zostalem przy firefoxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Maxhon/myIE, Avant brrowser i Crazy Browser to tylko nakładki na IE; poza wygodnym interfejsem nie zyskuje się wiele, dziury w zabezpieczeniach zostają... Ja tam specjalnie tych dziur nie widze (nigdy mnie to nie dotknęło), może dlatego ze mam firewalla sprzętowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 @adasi To tak jak wypadki drogowe-są powszechne, nigdy Cię nie dotknęły ale to nie znaczy, że nie napatoczysz się na drodze na jakiegoś świra. Dopiero gdy "nieszczęście" złapie Cie w swoje szpony :wink: zaczniesz kląć na ulubioną przeglądarkę. Ogólnie-lepiej zapobiegać niż leczyć; jak powiedział wujek Zdzisław sztygar czwartej zmiany obsługi gongu w karczmie na Uralu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Widze że jest tu kilka obozów przegladarkowych ja należe do tego OPERA RULEZ :) Ta przeglądarka jest tak wygodna że szok. Wogóle przyzwyczaiłem się do gestów i innych bajerów tej przeglądarki :D Z czystym sumieniem polecam Opere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Jestem ciekaw czy wypowiadający się tutaj ludzie używali wszystkich omawianych przeglondarek(IE, FF, Opera, Lynx) czy ich opinia jest motywowana tym, że jesli oni tego używają to musi być to najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Czy jeżeli zainstaluje sobie firefoxa i mi sie nie spodoba to po odinstalowaniu go bede miał normalnie IE ? czy nie bede miał nic ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Totalny Laik - nawet windows sie odinstaluje :lol: A na serio, to IE zostanie; odinstaluje sie tylko firrefox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 windows też musze po tym instalować ? :P poprostu nie wiedziałem czy nie narobi sie bałagan i czy IE bedzie chodził normalnie thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 przed chwilą nastopił przeskok z IE6 na firefoxa i jestem zadowolony wielce :wink: wczesniej sie bawiłem operą jednak nie przypadła mi ona do gusttu więc tak jak duzo osób napisało, firefox wymiata 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Opera czy Firefox - obojetnie. Cokolwiek byleby nie IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 dziś cały dzień testowałem Firefoxa i do IE nie mam zamiaru wracać :) naprwde jest wygodniejszy FF Może kiedyś znajde siły na przetestowanie Opery :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 O ile wiem to Opera miała jako pierwsza tzw. gesty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Jestem ciekaw czy wypowiadający się tutaj ludzie używali wszystkich omawianych przeglondarek(IE, FF, Opera, Lynx) czy ich opinia jest motywowana tym, że jesli oni tego używają to musi być to najlepsze. Osobiście używałem bądź używam większości przeglądarek pod windows (łącznie z amayą :P). Opery używam od wersji 5.XX, później obadałem mozille. Wielokrotnie próbowałem przesiąść się na mozillę, netszkapę i firefoxa (wcześniej firebirda), ale po prostu najbardziej podeszła mi opera. Od wersji 7.5 przestały jej się zdarzać niespodziewane błędy owocujące zamknięciem oraz przybyła opcja przekazywania klikanego url dowolnej aplikacji, co załatwia w większości problem wtyczki do downloaderów. Nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba (no może takiego add-one antyreklamowego, jak adblock w gecko) Czy Opera i FireFox mają jakieś odpowiedniki gestów z Mozilli? Opera ma wbudowane, nawet skonfigurowane są prawie tak samo jak w mozilli. Do firefoxa trzeba wszystkie dodatki instalować samemu, gesty także. Mozilla miała do obsługi gestów add-one mouse gestures teamu optimoz chyba - do firefoxa też jest dostępny (aczkolwiek jest też lżejszy i imo funkcjonalniejszy dodatek - all-in-one gestures) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Firefox lub każda inna byle nie ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 pozwole sobie stwierdzić, że ten firefox to wolny jest jakiś, wolniejszy niż IE, strony otwierają się zdecydowanie dłużej 8O no a poza tym IE ma już blokadę pop-upów wraz z wejściem SP2, a koniec, końców nie ma jak opera, mimo że czasem zdarzają jej się błędy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 pozwole sobie stwierdzić, że ten firefox to wolny jest jakiś, wolniejszy niż IE, strony otwierają się zdecydowanie dłużej 8O 8O To bardzo ciekawe bo u mnie dziala szybciej niz IE; zdecydowanie szybciej. Firefox rzadzi! ;] No i co z tego, ze weszly pewne poprawki/udoskonalenia do IE - to tak bys bys budowal blok na zle postawionych fundamentach; predzej czy pozniej sie zawali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 pozwole sobie stwierdzić, że ten firefox to wolny jest jakiś, wolniejszy niż IE, strony otwierają się zdecydowanie dłużej 8O no a poza tym IE ma już blokadę pop-upów wraz z wejściem SP2, a koniec, końców nie ma jak opera, mimo że czasem zdarzają jej się błędy!To ciekawe bo wszystkie testy przeglądarek mówią co inneg, IE jest już można powiedzieć prymitywną przeglądarką bo wyświetla strone dopiero po całkowitym załadowaniu jej! Jeśli używasz IE to musisz używać jakiegoś antywira, ad-aware itp. bo jest dziurawa jak ser. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajtek Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Ja osobiscie korzystam, z Opery 7.54, nie posiada zadnych dziur, czego nie mozna powiedziec o IE, a nawet ostatnio wykryto powazne dziury w Firefoxie ;/ Coraz wiecej osob korzysta, z Opery, coraz wiecej stron jest rowniez tworzonych pod katem Opery, a nie jak to kiedys bylo, tylko i wylacznie IE. Naprawde warto, zakupic Opere, gdyz posiada mase funkcji, ktore sam mozesz dostosowac wg wlasnych potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Dla zainteresowanych.... Mozilla FireFox 1.0PR Lista Zmian Wole Opere.... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...