Skocz do zawartości
eRdolz

Problem z procem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem

Kupilem nowa plyte gl. Abit NF7 i podlaczylem do niej swojego starego proca duron 1.3 na standardowym chlodzeniu, po odpaleniu kompa wiatrak na procu pochodzil ok. 3-5s i sie wylaczyl oraz monitor nie ruszyl :( prubowalem dalej i ciagle tak samo :/ Po wyjeciu proca i przelozeniu do starej plyty juz nie wstal :/ wlozylem inny procek i wszystko dziala na starej plycie, czyzby procek padl??:/ Z prockiem obchodzilem sie delikatnie, nie uszkodzilem go. Odpalalem to wszystko na kiepskiej zasilce Codegen 300W. Dzieki za ewentualne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten duren jest na fsb 100 czy na 133 ?? jak na 100 to poszukaj zworki i przestaw na 100 , albo jak mowie paprotek popraw cooler i przemsaruj proca :) jak to nie pomoze to pomyslimy dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za poswiecenie chwilki czasu :] No dobra sprawa proca zalatwiona tak jak myslalem padl, ale ciekawi mnie dlaczego po podlaczeniu na nowej plycie wiatrak od proca dziala pare s i sie wylacza a gdy podlaczony jest na starej plycie wiatrak dziala non-stop. Jaka moze byc tego przyczyna?? moze ktos ma jakies pomysly??

----------------------

Pozdrawiam eRdolz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byc tak ze ten duron mial chodzic na fsb 100 ale plyta mu dala 133 no i moze nie wytzrymal tego i zmarl , to mi jedyne do glowy przychodzi , a abit ma ta wtyczke 12V podlaczyles ja czy moze bez niej wlaczales ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi