cinos Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wszyscy gadali ze padaja dyski, mnie nic nie padało.... pierwsza była Barracuda IV 60GB która poszła....polecial pare kB bad sectorów...reszte odratowałem... Caviar 120GB 8MB Cache...poleciała elektronika, znalazłem "dawce" i przekopiowalem dane, teraz ten sam dysk (recertyfikowany :( ) odszedł do serwisu...tym razem mechanika nie mogl wypozycjonowac głowic(ale udalo sie znowu odratowac dane- zczytywał do góry elekronika) a bonusowo jak sie zakrecilo dyskiem, to bylo słychac jakis szelest(łożyska? krecace sie talerze?) kupilem teraz " na backup" "czarnego" Caviara 160GB 8MB Cache, nie grzeje sie, jest cichy... poczytałem tez cos i widze ze cos piszecie o dyskach WDC 80GB 8MB Cache- 00CRA... :( a ja taki mam i narazie dziala dobrze.. mam wrazenie ze padające dyski to w 10% to przypadek a 90% to jest wina przegrzania... mam Caviara 6.4 od kilku lat i nic sie nie dzieje, a zawsze był chłodny... Barracuda IV była gorąca i padła po 1.5 roku... Caviar poszedl jakos dziwnie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Eee, o co chodzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 replay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie ma sie z czego smiac :/ te 3 dyski dostarczyly mi sporo adrenaliny :/ i nie nabijaj sobie licznika :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja mam Barracuda IV 60GB na której jajka można smażyć od 3 lat i działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...