Skocz do zawartości
BMX

Co z Batronami!?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, od niedawna zauważyłem ze w sklepach zaczyna brakować athlonów xp batron, czy zostaną wycofane? pytam bo chce złożyć komp na tym procku

W sumie o takich to ja nigdy nie slyszalem, he wiem ze sie czepiam ale to sa Bartony a nie Batrony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nimi naprawde jest zle!! We Wroclawiu nie balbym sie stwierdzic ze juz nie ma wogole!!!! Proline,arest,popland,midas,quatron,virtualpc,tpc...... itd!!! Nie ma! Wiem bo ostatnio sam chcialem kupic 2500 i wszedzie mi mowili ze juz nie ma i dostaw nie bedzie a w hurtowniach tez nie maja! Udalo mi sie dorwac 1 ale 2600 ale i tak jestem zadowolony ze nie musialem Semprona brac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niestety prawda. Bartony nie są juz produkowane. Zastąpią je mniej wydajne i kosztowniejsze (dla nas) Semprony. Jednak przezorni ludzie zrobili zapasy ;) i zachowali pare sztuk 2500XP@3200XPx1.65V na czarną godzinę. Więcej informacji na PW.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, semprony wchodza bartki i inne typu 2600xp T itp wychodza. Jak ktos chce kupic w Poznaniu jeszcze bartka to niech zapiepsza do znaka na kaliskiej, maja 4 ostatnie procki z zajebistej serii do krecenia (kqyha braz)! za 400zl a kreca sie jak mobile. Niestety w Poznaniu dostanie bartka graniczy z cudem oprocz znaka moze 2 innych sklepow, przez to sprzedawcy sami dobieraja sobie wysokie ceny, jest popyt a mala podaz, tak wiec proponowali mi bartony OEM 2500 nawet za 480zl!!! kradzeż w biały dzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastąpią je mniej wydajne i kosztowniejsze

wcale nie mniej wydajniejsze

Jak to? Odpowiednik wydajnościowy bartona jest droższy i to dużo. Przykładowo wydajność Barton 2500 (512L2) = Sempron 2800 (256L2). A wyzszych nie ma i raczej nie bedzie na SocA ponieważ AMD przestawia swe fabryki na Soc757 pełną parą, poza tym specyfikacja napięciowa poczciwego SocketA sie wyczerpała.

Ceny z komputronika:

Barton 2500 OEM 407PLN

Sempron 2800 OEM 505PLN

Jak to

nie mniej wydajniejsze

to jakie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...