Skocz do zawartości
daves

no i jak tu sie nie wq***rzyc !!! GeForce 4MX 440

Rekomendowane odpowiedzi

po raz kolejny przychodze do was z prosba o pomoc tylko ze teraz chodzi o podpisy sterow na XP... kupilem sobie ta grafe jak w tytule wlozylem do kompa i odpalilem...

wszystko bylo okej XP Home sie zalacza i patrze a on mi nie wykryl mojego GeForcea... ;-( tylko byla standardowa VGA no to wzialem sie do roboty i zastalowalem najnowsze stery Nvidii... daje po resecie i co widze? ze najnowsze stery nie maja podpisu cyfrowego i mi monitor szaleje od czasu do czasu... obraz sie zamazuje wlacza sie wyalcza naokraglo...

nie wiem co zrobic bo wyglada na to ze te wszystkie stery z detonatorow Nvidii u mnie na kompie nie wspolgraja z S.O. XP Home Edit.

POMOCYYYYY bo przez mojego kompa niedlugo wyladuje w wariatkowie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj może jakieś starsze stery. Ja dobrze wspominam 56.72 bo mój GF wyśmienicie na nich hasał. a co do podpisu cyfrowego to skoro stery masz z płyty dołaczonej bądź z witryny Nvidii to one na pewno mają certyfikat WHQL. Nie wiem może z twoim WinXPHome jest coś nie tak :?: Rada reinstall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczesniej mialem GeForce'a 2MX 400 i system wykrywal karte bez problemow... tyle ze raz przyjechalem do domu patrze i (jeszcze na starej karcie) ze sterami sie zaczelo cos dziac (KOD10) wiec kupilem nowa karte co planowalem od dluzszego czasu... najpierw po wlozeniu juz nowej karty wyskakiwal mi kod10 ale zajrzalem na forum i sie dowiedzialem ze w biosie trzeba ustawic IRQ na VGA co poczynilem... jednak juz sterow winda mi nie wykryla.... teraz zmienilem system na XP Prof i to samo sie dzieje obraz mi co chwile miga przy ruszaniu myszka tak samo jak bylo przy poprzednim systemie wiec to nie wina S.O. najwyrazniej

nie wiem jak u was ale u mnie same problemy z tymi nvidiami zasranymi ehhh ;-(

moze to wina kompa juz sam nie wiem (Cel 333 plyta BX PCchipsa M726 z agp1x/2x 320dimm) no ale dlaczego mi system nie wspolpracuje ze starami wgranymi z zewnatrz? ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do MX 440 najlepsze są stery z serii 4x.xx. Nowsze serie (5x.xx i 6x.xx) są przeznaczone do odpowiednio: Fx`ów oraz 6xxx . Owszem karta na nich pójdzie, lecz najwyższą wydajność otrzymasz ze sterami z serii 4x.xx. Osobiscie poleciłbym stery ze srodkowej numeracji np.46.xx (jezeli takie były...). Ps. A próbowałes jeszcze raz przeinstalowac te stery?? U mnie na radku 9600 SE dopiero po ponownym przeistalowaniu sterów ekran przestał mrygac. Więc to też biesz pod uwage!!

Dalsza część tematu. Czy ekran miga ci jeszcze prze zaistalowaniem sterów?? Jezeli tak to cos musi byc z karta lub zasiłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Code 10 (device cannot start) wynika z konfliktów sprzętu (np przerwań IRQ, to migotanie przy poruszaniu myszką moze wynikać wlasnie z korzystania z tego samego przerwania myszki i VGA, standardowy sterownik VGA nie uzywa przerwania IRQ stad dopiero po zainstalowaniu driverow masz "efekty") lub nieprawidłowo działającego sprzętu, sterowniki możesz zostawić w spokoju, działają prawidłowo.

O tej plycie PC CHIPS M726 jest glosno, na wiekszosci sa takie same problemy z kartami Nvidii

- włącz AGP x1

- wyłącz wszystkie zbędne urządzenia zabierające IRQ (np. LPT, COMy)

- wywal tymczasowo wszystkie zbędne karty (sieciówka, modem, muzyczna)

pcchips m726 + mx400 problem, POMOCYY / popek  

mam powazny problem. Stara pyta agpx1 i nowa karta graf.

sprawdzalem na innym komputerze i dziala a u mnie tylko dziala w windowsie. probowalem ruzne stery detonatory i ali ale w 3d od razu zwis. slyszalem ze jezeli plyta nie ma agpx4 to moze z nia nie dzialac. wczesniej mialem mx200 i z problemami ale dzialala.

Nie kupujcie tej płyty, chociaż mostek AGP posiada  

możliwość x2 to z kartami NVidii (TNT wzwyż, bo ze  

128 chodzi dobrze) jest możliwość tylko  

jednokrotnego transferu.

Mam taki problem. Zainstalowałem Windows XP na komputerze: Celeron 333A,

płyta główna PCChips M726 (upgrade BIOSu do 990722) z chipsetem ALi Alladin

Pro II (1621 + 1543), karta graficzna Intel 740 AGP, RAM 256 MB. Po

uruchomieniu się systemu i zalogowaniu się w systemie, po chwili następuje

zawieszenie się systemu. Windowsy podają, że odpowiedzialny jest za to

sterownik karty graficznej, jednak ma od podpisany cyfrowo sterownik.

Próbowałem już wszystkiego zainstalowałem ze strony ALi AGP Driver v. 1.82 i

nie pomogło.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

tu masz po kolei

http://www.google.com/search?hl=pl&ie=UTF-...ukaj&lr=lang_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZROBILEM !!!

Otoz przeczytalem post mrtnt, w ktorym naswietlil mi temat przerwan w kompie i w ogole... sami przeczytajcie ;-P napisal rowniez abym zmienil moje AGP na x1... Oczywiscie najpierw sprawdzilem czy mam juz to uruchomione i faktycznie mialem ustawione na x2 i tutaj byl ten problem!

Programem AliAgpcc recznie zmienilem na x1... rebout oczywiscie po tym i jak sie winda wlaczyla to od razu zainstalowalem detonatora 43.45... wszystko zaskoczylo jak powinno i nawet komp szybciej chodzi teraz na WinXpProf... a wszystko przez mnoznik agp...ehhh jakbym o tym wiedzal od razu to nawet wiecej wlosow bym mial na glowie :-P

Dziekuje wszystkim za kazda pomoc!!! Serdecznie Pozdrawiam

Daves

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi