Teokryt Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Toto poniżej mam zamiar kupić, i zastanawaim się jakie są wasze opinie na temat wymieniontch niżej podzespołów. Co zmienić, co dodać, co jest nie warte uwagi? Maszynka będzie używana jako kombajn filmowy, (stąd FiWi). W późniejszym czasie jak mi już wszystko się dotrze zacznę kręcić, dlatego te AXP 2500. HDD SAMSUNG 160GB 7200-obr 8MB Cache (SP1614N) 416 Płyta Główna ABIT NF7-SL Socket-A, nFORCE2 (Dual Ch.DDR,SOU,LAN,SATA,FiWi 385 CPU ATHLON XP 2500+/333 BOX 412 RAM (w dualu) DDR 256 MB PC400 (KVR400X64C3) (KINGSTON) 430 (215) Zasilanie ZASILACZ CHIEFTEC (HPC-420-302-DF) 420W 385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 512 RAM powwino byc i najlepeij CL2 albo 2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Jeżeli ma to być kombajn do filmów, to zamiast 160GB HDD lepiej dac 2 x 80GB w RAID0. Dual na AMD nic ci nie da, no max. 5%. Możesz więc wziąć 1 kość 512MB. Chyba, że planujesz dual w przyszłości na P4 lub A64 s939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechmom Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Co do procka to lepiej wez wersje OEM i do tego chlodzenie Pentagram Freezone QC-80 Cu jak planujesz podkrecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teokryt Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Co do procka to lepiej wez wersje OEM i do tego chlodzenie Pentagram Freezone QC-80 Cu jak planujesz podkrecic :) Narazie wezmę BOX, ponieważ jescze na wstępie nie bede kręcił , mie ze 3 miesiące zanim uzbieram nowej kasy. A potem tylko WC, i Pełny modding. Druga sprawa co do dysku, jakie są różnice w cenie i hałaśliwości? Skoro nie w Dualu, to wezmę jedną kość 512 i Zamiast Abit NF7-SL wezme NF7-S Teraz będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThemBones Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dlaczego S zamiast SL ??? To jest to samo, tylko że do S dodają przejściówkę Seriell która pozwala podłączyć dysk ATA pod SATA. IMO 70 zeta piechotą nie chodzi i lepiej zostań przy SL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ZASILACZ CHIEFTEC (HPC-420-302-DF) 420W 385 sory to ma byc cena? na siriusie jest za 279 to jak chcesz daj mi te twoje 385 a ja ci przesle zasilke servisco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teokryt Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Dlaczego S zamiast SL ??? BO podobno na Któryms z nich jest Dual a na drugim nie ma i to tez jest dość, hmm piekące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 dual jest na kazdym nf7* (Za * se podstaw S, SL albo nic nie podstawiaj) s a sl sie roznia tylko glupia przejsciowka i cena i nazwa. ale do faq to bys sie wybral bo tam to wszystko jest o przesadach czego to SL nie ma a S ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 hmm kombajn filmowy i tylko 512ramu? chyba ze beda to male prace.. ale imo troche malo... (powiedzcie jesli sie myle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 do nie profesjonalnych prac styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 a ja bym radzil plyte glowna zmienic na DFI Infinity NFII ultra, ja mam taka i nie narzekam jeszcze nie krecilem bo przedemna zmiana ramu i zasilki(boje sie krecic na codegenie) ale z tego co sierozgladalem po biosie to mozna sobie zmieniac fsb i napiecia "do woli" naprawde polecam plytke i podobno do OC jes minimalnielepsza od abitow:-) a tu masz link do sklepu w ktorym ja kupilem plyte www.skleppc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teokryt Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 do nie profesjonalnych prac styka. A kto powiedział że ja będe studio filmowe proowadził? Niczego nie będe robił na zamówienie botsam będe kręcił amatorskie filmy Wideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 no o jezeli tak to spokojnie styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...