unkes15 Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Mam taki problem: 2 lata temu kupiłem kompa na Shuttle AV11 (APOLLO PRO133 PCI SET) z gniazdem AGP w niedopracowanej specyfikacji v1.00. Aktualnie obowiązuje AGP v2.00 (x1, x2, x4).Mam grafę Innovision Savage 4 Pro 110/125 (badziew) w specyfikacji v2.00 i nie wykorzystuję tej karty w całości, ponieważ AGP pracuje jako 1x + sidebanding. CZY ISTNIEJE JAKIŚ SPOSÓB NA OMINIĘCIE TEGO OGRANICZENIA? Mam zainstalowane najnowsze Via 4in1 i tweakowane stery Phirax (eldoret) na grafie. Pracuję na WinME. Wszystkie programy typu Sandra 2000 czy Powerstrip pokazują, że płyta obsługuje tylko AGP x1, a w biosie mam opcję AGPx2, którą ustawiam na ENABLED i to nic nie daje. Jest na to jakaś rada? Czy jak wsadzę powiedzmy GF2 MX400 to ją wykorzystam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Nie wiem czy Ci GF pójdzie, bo z tego, co wiem obsługuje tylko 2x i 4x, 1x - nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 qurcze taki fajny topic.. ja juz sie spodziewalem czegos fajnego a tu... dziwne...masz w biosie x2 ale nei dziala.. moze "atrapa" co do GF.. to niby v.2.0 jest kompatybilne w dol. czyli x4, x2, x1 nie powinno byc problemu.. ale jak zwykle sa kompy kompatybilne i kompatybilniejsze ;) pozycz od kogos i sprawdz :) PS po co Ci szbka grafa do wolnego proca ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 qurcze taki fajny topic.. ja juz sie spodziewalem czegos fajnego a tu... dziwne...masz w biosie x2 ale nei dziala.. moze "atrapa" co do GF.. to niby v.2.0 jest kompatybilne w dol. czyli x4, x2, x1 nie powinno byc problemu.. ale jak zwykle sa kompy kompatybilne i kompatybilniejsze ;) pozycz od kogos i sprawdz :) PS po co Ci szbka grafa do wolnego proca ?? Wlasnie tylko ta grafa moze uratowac wolno dzialajacego C400. To bedzie dla niego nowe przezycie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 robiłem kiedys takie coś znajomemu... c400 spokojenie pójdzie na zwykłym chłodzeniu szybciej a po wsadzeniu gf2mx 200 (!) chodziło to nawet nieżle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Wsadz G256(moj juz zabil BX133 po 13 miechach) i bedziesz mial po klopocie (plyta spalona :lol: :lol: ) Tak przy okazji kolega mial BX ze zwalonym AGP tak ze w trybie x2 nie dzialalo kupil sobie tnt2 m64 i w trybie agpx1 ta karta nie chce dzialac (zwis we wszystkim co chce 3D). Na pudelku bylo ze tylko 2x i 4x obsluguje. Pozdrawiam --------------------------------------------- Teraz P6S5AT walczy o zycie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...