Skocz do zawartości
Mortadella

MSI KT4 Ultra & R9700 NP

Rekomendowane odpowiedzi

Taki mam system:

Athlon XP 1,8 (vcore 1,6v) -> FSB 166 (vcore 1,575v) real clock 1921

MSI KT4 Ultra

NoName 512 DDR 400MHz -> 333 MHz time 2,2,2,6

GFX R9000Pro 128 (128bit)

Zalilacz Codegen 400W (PFC) :-)

System ten dziala stabilnie ponad 6 miesiecy.

Wczorej zapodalem sobie R9700NP i proba wejsca w 3D konczy sie zwiecho lub resetem. Odlaczylem wszystkie zbedne uzadzenia czyli cd-rom itp myslac ze to zasilka szwankuje. Dalej to samo. Jak ustawie proca na 133 FSB jest wszystko ok. Ustawienia odnosnie AGP w biosie testowane na wszystkie mozliwe opcje.

Pytanie - dlaczego nie chce isc na procu ustawionym na FSB 166?

Bede wdzieczny za jakiekolwiek sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem na takiej samej płycie tylko że na radeonie 9200

W 2D pod windozą chodziła bez bólu a jak przyszło uruchomic coś w 3D to albo reset albo zwis.

Czepiałem się wszystkiego po kolei od zasiłki po ram procka. Sprawdziłem kartę w innym kompie chodziła jak marzenie stabilnie i bardzo wydajnie jak na R9200

W płycie każda inna grafika też chodziła bez problemu sprawdzałem na GF3 kumpla.

Posprawdzałem wszelkie mozliwe biosy sterowniki i ustawienia a karta nadal zwisy w 3D aż nie czepilem sie fsb przestawilem ze 133 (na tyle chodzil procek) na 135 i karta zrobila sie o wiele stabilniejsza ale nadal robila resety od czasu do czasu . Miałem juz dośc zabaw z nią i wymieniłem ją na fxa 5200 mniej wydajny ale przynajmniej chodził mi z ta płytą no problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi