Skocz do zawartości
majki

Szkoły Językowe, warszawa

Rekomendowane odpowiedzi

No więc. Ja chodziłem do 2 szkół a znam o wiele więcej.

Chodziłem do Lingwisty(wiele odziałów, uczą wielu języków) ale bez rewelacjii. Wiele się ze śmiesznych ksiazeczek nie nauczyłem

Szkoła Języków Zbigniewa Jeziorskiego, polecam. Bardzo dużó nauki. Nie ma żadnych podręczników. CO lekcje piszemy jakieś schematy i w domu musimy np. 15 razy przepisać ten schemaat ale z innymi przykładami. Co tydzień są testy, czasem 2x w tygodniu(ale z innego materiału w jeden dzień i z innego w drugi np. gramatyka i czasowniki frazowe oddzielnie). Jeżeli się nie zda 2 testów pod rząd, to jak się trzeciego nie zna to można wylecieć ze szkoły i byli goście co wylecieli. Trzeba się dużó uczyć, dużó pisać ale warto. Bo dzięi tej szkole a dokładnie dwóch latach w niej moge powiedzieć, że bardzo dużó się nauczyłem języka, a szczególnie gramatyki. Szkołą prowadzi 2 kursy, dla dzieci czyli tak do 16 roku życia, jest to kurs 3 letni, pierwszy rok gramatyka i czasowniki frazowe

2 rok

czasowniki frazowe i gramatyka.

II połowa 2 roku to już słówka, jakieś artykuły, a teraz zaczne tam 3 i ostatni rok.

Kurs dla dorosłych <16 lat , trwa 2 lata i obejmuje ten sam materiał. W ten sam sposób uczą również języka niemieckiego.

British Council.

B. dobra szkoła języka angielskiego, sprawdzony, dobry program nauczania, dobra lokalizacja. Więcej o tej szkole w necie poczytasz.

Pozdrawiam

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chodzilem przez 5 lat (przedtem jeszcze 2 lata prywatnie) do International House...zdalem FCE (First Cert. in Eng.) i CAE (Cert. in Advanced Eng.)...wiec zakonczylem moja edukacje na 10 poziomie...jest ich w sumie w IH - 11..11 to juz jest CPE...w sumie poniekad nie chcialo mi sie 11 skonczyc, ale tez dlatego ze kazaliby mi chodzic na niego 2 lata...a to juz kasa leci x 2....moge polecic IH ...tylko ze drogo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od roku chodze do archibalda (www.archibald.pl) i teraz tez sie zapisze. ogolnie bardzo mi sie tam podoba, nie ma jakiegos wielkiego zapieprzu, lekcje na luzie i dosc ciekawe. ceny jak na szkole angielskiego dosc przystepne no i swietna lokalizacja (za domami centrum przy kfc). jesli chodzi o certyfikaty to maja wszystko co sie da lacznie z CPE co jest rzadko spotykane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi