Yacho Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Zamierzam kupic najbardziej popularna nagrzewnice na forum - teraz pytanie... przeciez ona jest aluminiowa ?! nie bedzie zachodzic ta straszna reakcja miedzi z aluminium o ktorej tyle czytalem ? - czy woda ma w tej nagrzewnicy styk z aluminium ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 chyba zartujesz kadett i aluminium :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Czyli to zdjecie jest zle ma sie rozumiec ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30582211 Jak na zlomie poznam chlodnice od kadeta ? ;) bo jutro chyba sie wybiore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Czyli to zdjecie jest zle ma sie rozumiec ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30582211 to jest nagrzewnica od Forda Fiesty (MKII jesli sie nie myle) sam mam taka, tyle ze w lepszym stanie. Jak chcesz ja kupic, to proponuje dolac Copalu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30763551 A ten bedzie ok ? On ma zbiorniki mosiezne..... bedzie to korodowac jak aluminium ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30763551 A ten bedzie ok ? On ma zbiorniki mosiezne..... bedzie to korodowac jak aluminium ? nie bedzie ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 to jest nagrzewnica od Forda Fiesty (MKII jesli sie nie myle) sam mam taka, tyle ze w lepszym stanie. Jak chcesz ja kupic, to proponuje dolac Copalu. :) Z tego co mi sie wydaje to ten typ nagrzewnic wystepuje w Golfach, BMW, Audi i jeszcze pewnie kilku innych mosochodzikach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Czyli to zdjecie jest zle ma sie rozumiec ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30582211 Jak na zlomie poznam chlodnice od kadeta ? ;) bo jutro chyba sie wybiore :D w aukcji pisze: "Czesc posiadam nagrzewnice do golfa" wiec nie wiem skad pomysl ze to kadet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Z tego co mi sie wydaje to ten typ nagrzewnic wystepuje w Golfach, BMW, Audi i jeszcze pewnie kilku innych mosochodzikach :PI dobrze Ci sie wydaje; tyle ze ja mam taka sama wyciagnieta z forda fiesty. Jak widac 'ten typ' wystepowal tez w FF MKII ;-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no dobra dobra ale jak oceniacie to cudo : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30763551 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no dobra dobra ale jak oceniacie to cudo : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30763551 Pikne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 fajna sztuka .. ale spodziweaj sie niezlej licytacji ;] w kazdym razie do 50zl to smialo .. max to 60 ;] ale mozesz isc na zlom i poszukac wyjdzie tanije .. ale trza poczyscic samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 ta może takie niskie ceny osiągnie bo jakoś brzydko wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Kadeciki oczywiście całe z miedzi/mosiądzu (część ocynowana - czy ocenkowana - nei pamietam dokładnie). Wiem bo dysponuję kilkoma na sprzedażw korzystnyh cenach (dodatkowo jeden pasat na miedzianych rurnach ale z gfinami alu). Więc jak ktoś chętny to na pw lyb maila zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) podpinam sie do tematu zeby nie zaczynac nowego, bo pytanie dosc popularne. Czy to jest nagrzewnica od kadeta?Jezeli tak to czemu wyglada mi na aluminiową :> czy te rurki w srodku sa miedziane? :> Jak poznam miedzianą na szrocie i czy jak kupie nagrzewnice na szrocie, prawdopodobnie bedize zasyfiona w srodku, da sie taką odrestaurowac? Edytowane 6 Lutego 2005 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) archeolog się znalazł ;] tak to jest kadet (tak myśle) wygląda na aluminiowa bo jest zasniedziała, a odrestaurowac ją możesz elektroliza zewnątrz a w środku chemią, masz 2 topki o tym :> Edytowane 6 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Tak! To jest kadetowka. Kolanka przylutowane sa miedziane, tak jak i cala nagrzewnica. Mi sie wydaje ze nie ma aluminiowych kadetowek, lecz moge sie mylic... "Odrestaurowac" sie da... Nawet na forum jest gdzies topic o czyszczeniu nagrzewnic. Edytowane 6 Lutego 2005 przez n4rcyz3|< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Full kadet bez dwóch zdań troche czasu trzeba poświęcić na polerkę i bedzie "brand new" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 niżej jest o czyszczeniu nagrzewnicy, ale masz: KLIK! a o elektrolizie tez jest, tylko jakoś nie moge znalźć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 dzieki za info o poscie ;]. Jak to jest ze jak czegos chce poszukac to tego nie znajduje :P a zaraz po napisaniu tego posta sam wpadlem na tego w/w. No ale coz...slepota nei boli (chybA). Wydawało mi sie ze ta nagrzewnica wyglada "brand new" :D ale widac sie mylilem. Ok dzieki za informacje wszystkim, jutro sie przejade na szrot , moze znajde cos podobnego za mniejszą cene :-) i sprobuje odnowic ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) chlopaki kurde pomocy :P :-). Przejechalme sie na szrot i co widze i slysze :( przekopalem caly stos nagrzewnic ostatecznie wybralem tę ktora widzicie na zdjeciach - nie sa one najlepsze ale niestety dysponuje tylko telefonem :-(. PRoblem w tym ze nie moglem znalezc takiej ktora ma miedziane kanaliki, wiec wzialem ta ktora miala miedzianych rzeczy najwiecej :D. Wydaje mi sie ze zbiornik , krućce i te finy czy jak to sie nazywa, te male blaszki sa miedziane na 100% co do kanalików , to one sie błyszczą na srebrno wiec miedziane raczej nie są. Zaplacilem cale 20 zł. Niech ktos rzuci no tutaj fachowym okiem :] pozdrawiam. Edytowane 8 Lutego 2005 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ale fotki nie działają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 powinno juz hulać wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Skoro króćce i finy są miedziane to kanaliki na 99,9% też, to srebrne to prawdopodobnie cyna którą wszystko jest zlutowane do kupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 no to sa jakies dobre wiesci :D . W takim razie jestem bardzo happy skoro tak mowisz ;] bo zaczynalem sie obawiac ze ten problem bedzie spedzal mi sen z powiek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...