Skocz do zawartości
Yacho

Nagrzewnica od Kadeta ? (korozja)

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic najbardziej popularna nagrzewnice na forum - teraz pytanie... przeciez ona jest aluminiowa ?! nie bedzie zachodzic ta straszna reakcja miedzi z aluminium o ktorej tyle czytalem ? - czy woda ma w tej nagrzewnicy styk z aluminium ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to zdjecie jest zle ma sie rozumiec ?  

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30582211

to jest nagrzewnica od Forda Fiesty (MKII jesli sie nie myle) sam mam taka, tyle ze w lepszym stanie.

Jak chcesz ja kupic, to proponuje dolac Copalu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nagrzewnica od Forda Fiesty (MKII jesli sie nie myle) sam mam taka, tyle ze w lepszym stanie.

Jak chcesz ja kupic, to proponuje dolac Copalu.  :)

Z tego co mi sie wydaje to ten typ nagrzewnic wystepuje w Golfach, BMW, Audi i jeszcze pewnie kilku innych mosochodzikach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to zdjecie jest zle ma sie rozumiec ?  

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30582211

Jak na zlomie poznam chlodnice od kadeta ? ;) bo jutro chyba sie wybiore :D

w aukcji pisze:

"Czesc posiadam nagrzewnice do golfa"

wiec nie wiem skad pomysl ze to kadet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi sie wydaje to ten typ nagrzewnic wystepuje w Golfach, BMW, Audi i jeszcze pewnie kilku innych mosochodzikach :P

I dobrze Ci sie wydaje; tyle ze ja mam taka sama wyciagnieta z forda fiesty.

Jak widac 'ten typ' wystepowal tez w FF MKII ;->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadeciki oczywiście całe z miedzi/mosiądzu (część ocynowana - czy ocenkowana - nei pamietam dokładnie). Wiem bo dysponuję kilkoma na sprzedażw korzystnyh cenach (dodatkowo jeden pasat na miedzianych rurnach ale z gfinami alu). Więc jak ktoś chętny to na pw lyb maila zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpinam sie do tematu zeby nie zaczynac nowego, bo pytanie dosc popularne. Czy to jest nagrzewnica od kadeta?Jezeli tak to czemu wyglada mi na aluminiową :> czy te rurki w srodku sa miedziane? :> Jak poznam miedzianą na szrocie i czy jak kupie nagrzewnice na szrocie, prawdopodobnie bedize zasyfiona w srodku, da sie taką odrestaurowac?

Edytowane przez Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

archeolog się znalazł ;]

tak to jest kadet (tak myśle) wygląda na aluminiowa bo jest zasniedziała, a odrestaurowac ją możesz elektroliza zewnątrz a w środku chemią, masz 2 topki o tym :>

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak! To jest kadetowka. Kolanka przylutowane sa miedziane, tak jak i cala nagrzewnica. Mi sie wydaje ze nie ma aluminiowych kadetowek, lecz moge sie mylic... "Odrestaurowac" sie da... Nawet na forum jest gdzies topic o czyszczeniu nagrzewnic.

Edytowane przez n4rcyz3|<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info o poscie ;]. Jak to jest ze jak czegos chce poszukac to tego nie znajduje :P a zaraz po napisaniu tego posta sam wpadlem na tego w/w. No ale coz...slepota nei boli (chybA).

Wydawało mi sie ze ta nagrzewnica wyglada "brand new" :D ale widac sie mylilem. Ok dzieki za informacje wszystkim, jutro sie przejade na szrot , moze znajde cos podobnego za mniejszą cene :-) i sprobuje odnowic ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki kurde pomocy :P :-). Przejechalme sie na szrot i co widze i slysze :( przekopalem caly stos nagrzewnic ostatecznie wybralem tę ktora widzicie na zdjeciach - nie sa one najlepsze ale niestety dysponuje tylko telefonem :-(. PRoblem w tym ze nie moglem znalezc takiej ktora ma miedziane kanaliki, wiec wzialem ta ktora miala miedzianych rzeczy najwiecej :D. Wydaje mi sie ze zbiornik , krućce i te finy czy jak to sie nazywa, te male blaszki sa miedziane na 100% co do kanalików , to one sie błyszczą na srebrno wiec miedziane raczej nie są. Zaplacilem cale 20 zł. Niech ktos rzuci no tutaj fachowym okiem :] pozdrawiam.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi