wielki_p Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nie znalazłem na forum nic w temacie. Jaki wydajny blok do 200 zł zmieszczę na ta płytę i czybędę go mógł zamocować za pomocą otworów w płycie, czy do socketa? Zastanawiam się nad urielem za 150 zeta ale cos mi sie obiło o uszy że nie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nie znalazłem na forum nic w temacie. Jaki wydajny blok do 200 zł zmieszczę na ta płytę i czybędę go mógł zamocować za pomocą otworów w płycie, czy do socketa? Zastanawiam się nad urielem za 150 zeta ale cos mi sie obiło o uszy że nie pasuje. uriel ze zwyklym topem tylko pod amd pasuje bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nie wiem ja sa kondensatory ustawione na 8RDA+ ale na 8RDA3i sa tak ustawione w rządku że uriela, x3m, frosta na 100% na 8RDA3i nie wsadzisz :/ Mówie o rewizji 3.1. Dlatego zmuszony byłem kupić Crystala C3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Chodzi mi dokładnie o Uriela Multi, pasuje pod amd i intela, innego chyba nie ma? Co oznacza zwykły top? Czy ten z mcs.pl za 149 zł będzie pasował. Kondensatory są tak samo umieszczone? Dzięki za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Kubasik pisał o "normalnym" topie do AMD... Nie multi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ok ale tego normalnego topa nie mają w ofercie i chyba zrezygnuję z uriela. Mkowalm jak Ci się sprawuje ten crystal c3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ale zwykly x3m tez powinien sie zmiescic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Jeden mówi tak, drugi inaczej??? Na mcs.pl do uriela dodaja komplet do zamocowanie przy pomocy dziur w płycie. Jak sie nie da to po co ten komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 No tomoże X3Pro.... :idea: I tu możesz zobaczyc róźniece między topami... AMD AMD i Intel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dzieki. Biore ten z allegro na 99%. Powinien byc OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 kurde - wystarczy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Frosta i poprosic zeby ci samhain troche go podpilowal z bokow i juz slicznie na wszystkie epoxy pasuje ;-]. Frost jest jakies 60 zeta tanszy od x3m... (dodam ze swoje doswiadczenia opieram na tym, ze przedemna lezy fors a obok mnie lezy w pudelku plyta epoxa i sprawdzalem czy pasuje) zawsze mozna tez kondensatory troszke wygiac - nic im nie bedzie, bo brakuje tam milimetra, moze 2... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 zawsze można plexe przypiłować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dokladnie - pozatym bloczek z allegro to wersja beta. Nie jest ona tak wydajna jak finalna. Co do frosta to miesci sie oczywiscie po przerobkach - a przypilowanie go to nie problem - zreszta Samhain chetnie go dotnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 dokladnie - bez najmniejszych problemow mi podpilowal... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a jak nie dotnie producent to bierzesz w najgorszym wypadku brzeszczot i jechane, flexą (gumówką) raczej nie tnij bo potrafi plexa strzelić :) najlepiej jest jechać pilnikiem na wymiar :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dzieki za tego Frosta. Oto wstępny skład systemu i kolejne pytanka. Na pompkę wybrałem Hydora L-20 II zbieżne pozytywne opinie na forum i cena 110 zł Blok CPU Frost + srubki 139 zł Wąż igielitowy 10/13mm 3m 12zł Pytanie. czy do pompki (12mm) założę ten wąż czy trza dac 12/16 i redukcję na 10mm? Redukcji chciałbym uniknąc - koszty i potencjalne wycieki. Dalej z bloku wychodzą dwa węże 10/13 trójnik "Y" i blok na gpu. Wstępnie myślałem tylko cpu ale mnie wciągnęło :-) Mam radka gigabyte 9800pro z 2 otworami. Kreci sie słabo. Szukam czegoś solidnego, bezpicznego i niedrogiego. Najlepiej żeby pasowało do weza 10/13. Abadony drogawe troche. W tym momencie zdaję się na Waszą pomoc. Powiedzmy że do ok 100 zł, chyba że abadon wart jest tego??? Dalej chłodnica kadett, żuk, poldek, ... ??? Jak tam jest ze średnicą wlotu/wylotu bo wydają się duże? Dajmy na to 80 zeta na to cudo z kadeta na allegro. Dojdą jeszcze trójniki, zaciski, zbiornik, redukcje, wentyl 70 zł. Razem 511 zł. Dużo ale w normie. Dobrze że w Castoramie jeszcze 2 premie w tym roku :-) Pozdrawiam i czekam na Wasze pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 No wiec: Zapytaj/sprawdz czy ten waz da sie wsadzic w szybkozlaczki skrecane... Co do pompki to dasz rade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A dlaczego. Chciałem założyc na choinki + zaciski metalowe tak jak na prezentacji frosta. Czyżbym musiał kupic waz silikonowy Eihama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 uriel wejdzie z topem "prostokatnym" i tym "zaokraglanym" na rogach, multi nie ma szans, zeby wszedl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Na choinki też dasz radę. Wąż wkadasz na chwilkę do wrzątku i spokojnie naciągasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Nie wiem ja sa kondensatory ustawione na 8RDA+ ale na 8RDA3i sa tak ustawione w rządku że uriela, x3m, frosta na 100% na 8RDA3i nie wsadzisz :/ Mówie o rewizji 3.1. Dlatego zmuszony byłem kupić Crystala C3Co za brednie... Mam 8RDA3 ktora ma w rzedzie kilka koncensatorow i wlazl mi Frost!!! wersja na P4 i AMD. Nie ma z tym problemu! Fotki w topiku o moich chlodzeniu wodnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...