Skocz do zawartości
wielki_p

Blok pasujÄ…cy do 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem na forum nic w temacie.

Jaki wydajny blok do 200 zł zmieszczę na ta płytę i czybędę go mógł

zamocować za pomocą otworów w płycie, czy do socketa?

Zastanawiam się nad urielem za 150 zeta ale cos mi sie obiło o uszy

że nie pasuje.

uriel ze zwyklym topem tylko pod amd pasuje bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde - wystarczy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Frosta i poprosic zeby ci samhain troche go podpilowal z bokow i juz slicznie na wszystkie epoxy pasuje ;-]. Frost jest jakies 60 zeta tanszy od x3m... (dodam ze swoje doswiadczenia opieram na tym, ze przedemna lezy fors a obok mnie lezy w pudelku plyta epoxa i sprawdzalem czy pasuje)

zawsze mozna tez kondensatory troszke wygiac - nic im nie bedzie, bo brakuje tam milimetra, moze 2...

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za tego Frosta. Oto wstępny skład systemu i kolejne pytanka.

Na pompkę wybrałem Hydora L-20 II zbieżne pozytywne opinie na forum i cena 110 zł

Blok CPU Frost + srubki 139 zł

Wąż igielitowy 10/13mm 3m 12zł

Pytanie. czy do pompki (12mm) założę ten wąż czy trza dac 12/16 i redukcję na 10mm?

Redukcji chciałbym uniknąc - koszty i potencjalne wycieki.

Dalej z bloku wychodzą dwa węże 10/13 trójnik "Y" i blok na gpu.

Wstępnie myślałem tylko cpu ale mnie wciągnęło :-)

Mam radka gigabyte 9800pro z 2 otworami. Kreci sie słabo. Szukam czegoś solidnego, bezpicznego

i niedrogiego. Najlepiej żeby pasowało do weza 10/13. Abadony drogawe troche. W tym momencie

zdaję się na Waszą pomoc. Powiedzmy że do ok 100 zł, chyba że abadon wart jest tego???

Dalej chłodnica kadett, żuk, poldek, ... ??? Jak tam jest ze średnicą wlotu/wylotu bo wydają się duże?

Dajmy na to 80 zeta na to cudo z kadeta na allegro.

Dojdą jeszcze trójniki, zaciski, zbiornik, redukcje, wentyl 70 zł.

Razem 511 zł. Dużo ale w normie. Dobrze że w Castoramie jeszcze 2 premie w tym roku :-)

Pozdrawiam i czekam na Wasze pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ja sa kondensatory ustawione na 8RDA+ ale na 8RDA3i sa tak ustawione w rządku że uriela, x3m, frosta na 100% na 8RDA3i nie wsadzisz :/ Mówie o rewizji 3.1. Dlatego zmuszony byłem kupić Crystala C3

Co za brednie...

Mam 8RDA3 ktora ma w rzedzie kilka koncensatorow i wlazl mi Frost!!! wersja na P4 i AMD. Nie ma z tym problemu! Fotki w topiku o moich chlodzeniu wodnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi