Skocz do zawartości
wanka

Pytanie o wiarygodnosc Prime95?

Rekomendowane odpowiedzi

Podkreciłem Bartka 2500@3200 szyną FSB. Wszystko chodzi Ok. Testy memtest86-1.26 OK, kilkukrotne testy 3DMark03 (4537) OK, natomiast w Prime95 (torture test) wywala błąd. Sam już nie wiem czy przejmować sie tym Prime95 czy nie. Proszę o opinię nt. temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkreciłem Bartka 2500@3200 szyną FSB. Wszystko chodzi Ok. Testy memtest86-1.26 OK, kilkukrotne testy 3DMark03 (4537) OK, natomiast w Prime95 (torture test) wywala błąd. Sam już nie wiem czy przejmować sie tym Prime95 czy nie. Proszę o opinię nt. temat.

jak ci wszystko chodzi ok to się nie przejmuj. mialem taką samą sytuacje jak ty i też barton 2500@ 3200. mi to jednak nie dawało spokoju i wymienilem procka na lepszego, ktory nie wywalał się w prime95.

zwieksz sobie napięcie na procu, moze to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasadniczo jak komp chodzi dobrze, jest stabilny w czasie zwyklej i wytezonej pracy to nie ma sie czym przejmowac. Jesli chodzi o memtesta to najlepiej zeby pochulal kilka godzin (a kompa wtedy lepiej zostawic w spokoju :) ), 3d marka w opcjach zloopowac (np 20 testow pod rzad). Przetestuj tez inne wygrzewalki proca typu super-pi albo cpu-burn. Warto tez pociupac w jakas bardziej wymagajaca gre ze 2 godziny. Moze po prostu Twoj komp jest uczulony na Prime`a. Ja na Twoim miejscu bym odkrecil kompa, wlaczyl Prime`a i potestowal. Jesli nie wystapi wspomniany przez Ciebie blad to mozna zaczac myslec nad rozwiazaniami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi