w4cek Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ktory procek bedzie lepszy athlon 2000+@2600+ czy celeron d 2,5@3,1? interesuje mnie tylko wydajnosc, cena nie gra roli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Może to coś rozjaśni,nie będę się wypowiadał bo znowu rozpocznie się wojna. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ.../celeron-d.html Ale i tak chyba będzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Bierz athlona, bo zeby celeron mu dorownywal bys go musial zakrecic do conajmniej 3,5GHz a do krecenia celerona d musisz miec b.dopre chlodzenie bo to straszne grzlki, kumpel ma i na pentagramie QC80alcu w stresie dochodzi do 70C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Może to coś rozjaśni,nie będę się wypowiadał bo znowu rozpocznie się wojna. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ.../celeron-d.html Ale i tak chyba będzie :P popatrzyem....... poczytalem..... i wydaje mi sie ze 2,5 ma wydajnosc miedzy p4 2,0 a 2,4 nie wiem co bedzie lepsze ......................... :?: prosze o wasze opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Z podanych brałbym celka. Ale lepszym rozwiązaniem byłby standartowo Barton 2500+ (można jeszcze dostać mobile),i dobra płyta. Piszesz że cena nie gra roli,ale kalkulacja jest prosta,celek ok.350 pln,płyta powiedzmy 500pln,Bartek 2500+ 300pln,NF7 300pln,dobry coolerek do 150 pln. Ale ja jeżeli coś bym teraz składał to AMD64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w4cek Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Z podanych brałbym celka. Ale lepszym rozwiązaniem byłby standartowo Barton 2500+ (można jeszcze dostać mobile),i dobra płyta. Piszesz że cena nie gra roli,ale kalkulacja jest prosta,celek ok.350 pln,płyta powiedzmy 500pln,Bartek 2500+ 300pln,NF7 300pln,dobry coolerek do 150 pln. Ale ja jeżeli coś bym teraz składał to AMD64. cena nie jest wazna bo do celka plytke juz mam a do athlona musialbym sprzedac stara i kupic nowa wogole wydaje mi sie barton bylby za dobry przez co nioplacalny (i tak przy zmianie grafiki kupowalbym nowego procka a gf4 ti juz chyba dlugo nie pociagnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Bierz Bartona i nawet sie zbyt dlugo nie zastanawiaj :D Bedziesz nam dziekowal jak zmienisz Grafe wtedy zobaczysz co znaczy moc AMD :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 AMD RuLlEzZ jezeli nie stac Cie na Pentium 4 HT ;) jezeli upierasz sie przy Intelu :) Ale twoje mobo nie obsluzy P4 HT :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...