Skocz do zawartości
Lizardus

Mail-In Rebate- żadnej sciemy nie ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Na 2 stronach w usa widzialem 2 plyty glowne firmy Soya gdzie dostawalo sie ok. 90% zwrotu kosztow przez Mail-in Rebate. na cheak z kasa ztreba czekac 12-14 tygodni. Ja czesto widzialem ten rabat przy wielu produktach ale zwracali tam tylko parenascie dolcow. Ktos w ogole mial kiedys stycznosc z takim sposobem rabatu gdzie zwracano prawie cale koszty poniesione przez nas(tylko dlugi czas oczekiwania)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mail-in-rebate działa tylko w US z tego co wiem, myślę że to żadna ściema, ale tylko jeśli kupisz w US, nie sądzę żeby chciało im się słać Ci $$ gdziekolwiek do europy.

co do zwrotu 90% kosztów - po raz pierwszy słyszę, ale w sumie dlaczego miałoby nie działać, to w końcu nie żadna firma z bazaru typu panasonix czy akaiva tylko soyo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna sciema, ale mysle wlasnie, ze do czeka do Europy nie wysla. Zreszta realizacja czeka international nie jest tania sprawa... AFAIR ;)

A sam rabat... coz... sa takie promocje, ze nawet DADZA Ci kase jak cos kupisz. Ostatnio widzialem nagrywarke za $40 w ktorej Instand Savings bylo na $20 a rebate na $25... wiec ogolny koszt: -$5 ;)

I to zadna sciema :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mowil o Europie?-chodzi mi ze to pzrez rodzine w Chicago bym robil(juz lezy tam troche mojego sprzetu)-ale kuzyn z usa wlasnie mi oddradzal ten Mail-In Rebate. Na male kwoty(5,10$) to spox, ale jesli zwracaja caly kase to troche dziwne..... . On sam w to nie wierzy.

Bo sie tak zastanaiwam 2 plyty glowne nowiutkie. Jedna ma takie wyposazenie dodatkowe ze oczka schodzami do butow. I w sumie bedzie mnie to kosztowalo .. 20$ -to troche naprawde dziwne(jedna dostajesz za darmow+5$ przesylki , druga za 10$ z darmowa pzresylka-oczywiscie biorac pod uwage ten mail in rebate)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mowil o Europie?-chodzi mi ze to pzrez rodzine w Chicago bym robil(juz lezy tam troche mojego sprzetu)-ale kuzyn z usa wlasnie mi oddradzal ten Mail-In Rebate. Na male kwoty(5,10$) to spox, ale jesli zwracaja caly kase to troche dziwne..... . On sam w to nie wierzy.

Bo sie tak zastanaiwam 2 plyty glowne nowiutkie. Jedna ma takie wyposazenie dodatkowe ze oczka schodzami do butow. I w sumie bedzie mnie to kosztowalo .. 20$ -to troche naprawde dziwne(jedna dostajesz za darmow+5$ przesylki , druga za 10$ z darmowa pzresylka-oczywiscie biorac pod uwage ten mail in rebate)

ok... cala idea mail-in rebate jest troche glebsza :P

Glownym celem jest zamieszczenie w gazetach, reklamach, etc. ze taki a taki sklep sprzedaje taaaka cudowna plyte za jedyne $20! Po czym malym druczkiem jest dopisane, ze "price after $50 mail-in rebate".

I glowny powod jest taki, zeby takiego Smitha sciagnac do sklepu - i to sie udaje. Placi w sklepie te $70 i najwazniejsze, ze pieniadze wydal.

I teraz najlepsze. Musi wypelnic durnowate formularze, ktore trzeba sciagnac+wydrukowac w odpoedniem terminie (wszystko namieszane na maksa wlasnie po to aby ludzie sie gubili i darowali sobie). Ja to znam z wlasnego doswiadczenia, ze po kupieniu juz czegos, tak naprawde nie chce mi sie zawracac glowy rebate, bo jak pomysle o wycinaniu kodow kreskowych, kopiowaniu receipt, i wypelnianiu Bog wie czego to mi sie - odechciewa. I tak wlasciwie duuuzo osob albo zapomina albo nie ma czasu. Bo po co sobie zwracac glowe jak juz cos sie kupilo i sie ma? ;)

Sklep osiagnal cel, bo skusil do siebie nizsza cena i tyle. A wiadomo, ze zazwyczaj jak sie wpada do sklepu komputerowego to sie wychodzi z dodatkowymi rzeczami ktorych nigdy nie planowalismy kupic ;)

Ja wszystkie rebate'y dostaje (jesli tylko chce mi sie wyslac). Ostatnio wyslalem rebate na iPod. iPod kosztowal $269 a rebate byl na... $200! I dostalem w ciagu 14 dni czek od apple i nie bylo absolutnie zadnych problemow. Ba... jeszcze mi e-maila wyslali ze processuja moj request ;)

Gdyby WSZYSCY klienci wypelniali i wysylali te rebates to by juz daaawno ich nie bylo na rynku. Ale poniewaz ludzie sa tacy jacy sa, to dalej widac w ofertach kuszace cenowo kompenenty ;)

To wszystko oczywiscie moje skromne zdanie do calej sprawy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi