Skocz do zawartości
grzegrz

Tomb Raider Legend

Rekomendowane odpowiedzi

TR'a kazdego ukonczylem w wersji orginalnej (tylko poraz 3 przeszedlem aod po polsku) takze ja tam odliczam czas do 7 kwietnia,to jest wazniejszy termin i nie moge sie doczekac

Ale skad go wytrzaśniesz? Zamówisz w jakimś sklepie zagranicznym :unsure: . Też nie chcę czekać bo ogólnie polskie wersje mnie za bardzo nie obchodzą (nie po to uczyłem się angielskiego żeby z tego nie korzystać ;) a do tego granie po angielsku to też forma nauki języka IMO). Fajnie że są robione lokalizacje i to na coraz lepszym poziomie ale problem w tym że musimy czekać i to mnie wnerwia....Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skad go wytrzaśniesz? Zamówisz w jakimś sklepie zagranicznym :unsure: . Też nie chcę czekać bo ogólnie polskie wersje mnie za bardzo nie obchodzą (nie po to uczyłem się angielskiego żeby z tego nie korzystać ;) a do tego granie po angielsku to też forma nauki języka IMO). Fajnie że są robione lokalizacje i to na coraz lepszym poziomie ale problem w tym że musimy czekać i to mnie wnerwia....Pozdro.

Po to sa robione przedpremierowe zamowienia na stronach zeby miec wczesniej :wink: Jesli lubisz Tomb Raidery to Tobie tez radze zamowic wersje przedpremierowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po to sa robione przedpremierowe zamowienia na stronach zeby miec wczesniej :wink: Jesli lubisz Tomb Raidery to Tobie tez radze zamowic wersje przedpremierowa

Może i nie głupi pomysł ;). Chodzi Ci o pre-order ale u naszych rodzimych sprzedawców czy może z jakiegoś zagranicznego sklepu? No i w takim razie mam pytanie jaką dokładnie wersję się dostaje? W pełni Angielską (w tym instrukcja po ang) czy może np. z Niemiec (gra po angielsku ale Manual po niemiecku)? Wiesz, pytam bo nigdy tak gier nie zamawiałem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrze na te filmiki to zaczynam sie bać tej gry, jego finalnego produktu..Panowie z Chrystal Dynamics zrobili z Lary taką ..hm.... Pchełke z gnatami, jej ruchy sa tak dynamiczne ze głowa boli.. Wyjmowanie broni, strzelanie, wślizgi. Co prawda lokacje sa przepięknie zrobione, ale strzelanie do kolesi w dodatku tych samych jest jakies takie BANALNE...

obadajcie filmik

http://www.tombraiderchronicles.com/cgi-bi...debibe_trl_x360

... Chciałbym zobaczyć lare w wykonaniu panów z UBISOFTU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i nie głupi pomysł ;). Chodzi Ci o pre-order ale u naszych rodzimych sprzedawców czy może z jakiegoś zagranicznego sklepu? No i w takim razie mam pytanie jaką dokładnie wersję się dostaje? W pełni Angielską (w tym instrukcja po ang) czy może np. z Niemiec (gra po angielsku ale Manual po niemiecku)? Wiesz, pytam bo nigdy tak gier nie zamawiałem ;).

Myslalem o sklepie z niemiec,ale nie mam zamiaru sluchac tego akcentu psujacego zabawe,a na cenege niestety juz liczyc nie moge :( Jest taki sklep internetowy zajmujacy sie pre-oderami hitow elektronicznej rozrywki,bardzo znany w Stanach.Zna ktos nazwe tego sklepu ?? Bo to juz trzeba zamawiac zeby zdazyc na 7.04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem o sklepie z niemiec,ale nie mam zamiaru sluchac tego akcentu psujacego zabawe,a na cenege niestety juz liczyc nie moge :( Jest taki sklep internetowy zajmujacy sie pre-oderami hitow elektronicznej rozrywki,bardzo znany w Stanach.Zna ktos nazwe tego sklepu ?? Bo to juz trzeba zamawiac zeby zdazyc na 7.04

to zamow z uk albo innego kraju w europie , ebgames.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wydalo sie -hydro to kobieta ;)

BTW Tez sie ciesze z tego dema. Zobaczymy czego mozna sie spodziewac. Wizerunek Lary jest zupelnie inny ,sama gra tez troszke sie rozni od poprzednich czesci. Oby grywalnosc byla taka sama jak w 1 ,2 albo 4 :P

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wydalo sie -hydro to kobieta ;)

BTW Tez sie ciesze z tego dema. Zobaczymy czego mozna sie spodziewac. Wizerunek Lary jest zupelnie inny ,sama gra tez troszke sie rozni od poprzednich czesci. Oby grywalnosc byla taka sama jak w 1 ,2 albo 4 :P

Mowie dzisiaj a nie za 5 dni :):) Wizerunek jest dla mnie jak najbardziej ok :)

hehe hydro : wszystkiego najlepszego

Dzieki wielkie Jordi :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zapeszac,ale znalazlem tez inna stronke a tam:

Laut der Vorschau vom "Offiziellen PS2 Magazin" wird in der nächsten Ausgabe eine spielbare Demo von TR Legend enthalten sein. Bereits nächsten Mittwoch (8. März 2006) gibt es die neue Ausgabe der OPM2 beim Zeitschriftenhändler.

Czyzby to chodzilo o demo na PS2 :sad: :cry:

A tak sie cieszylem :(:( No,chyba,ze ktos znajdzie potwierdzenie,ze to tez na peceta to bede wdzieczny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy już czytaliście na traider.pl ale na wszelki wypadek umieszczam tu informacje dot. ostatecznych wymagań:

Eidos ogosił ostateczne wymagania dotyczące pecetowej wersji gry Tomb Raider Legend. Przedstawiają się one następująco: Wymagania minimalne: Microsoft Windows 2000 lub XP, Pentium 3 1.0 GHz lub ekwiwalentny Athlon XP, 256 MB RAM, 100% DirectX 9.0c kompatybilna karta graficzna z 64 MB, obsługująca TnL (GeForce 3Ti / seria Radeon 9), karta dźwiękowa w pełni kompatybilna z Microsoft Windows 2000/XP i DirectX 9.0c, DVD-ROM 4x, 9.9 GB wolnej przestrzeni dyskowej, mysz i klawiatura kompatybilna z Windows 2000/XP. Zalecane: Pentium 4 2.0 GHz lub ekwiwalentny Athlon XP, 512 MB RAM, 100% DirectX 9.0c kompatybilna karta graficzna z TnL z 256 MB (Nvidia GeForce 5900 / Ati 9800XT), DVD-ROM 8x lub szybszy, 9.9 GB wolnej przestrzeni dyskowej. Optymalne: Pentium 4 3.0 GHz lub ekwiwalentny Athlon XP/64bit, 1 GB RAM, 100% DirectX 9.0c kompatybilna karta graficzna z TnL z 512 MB (Nvidia GeForce 7800 / Ati X-1800).

Heh ja spełniam w pełni ZALECANE WYMAGANIA :lol2: Ale te 9.9 GB na dysku to aż zatkało mnie :rolleyes: Trochę dużo nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie Devil :) No coz,jakims cudem musze zobacyzc to chociazby na pe es tu.Za bardzo czekam na ta gre by tak sobie to darowac :) Seria TR to jedyna seria,na ktora czekam az z tak bardzo.Jak wyjdzie inna fajna gra to spoko,luz,ciesze sie,ale jak wychodzi jakis TR to dla mnie to prawie jak swieto :) Taki stary a tylko Lara mu w glowie nie ? :P A jednak,znam starszych maniakow od siebie i nie wstydze sie tego :D Pozdrawiam one more time all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecane [...] kompatybilna karta graficzna z TnL z 256 MB (, 9.9 GB wolnej przestrzeni dyskowej. Optymalne: 100% DirectX 9.0c kompatybilna karta graficzna z TnL z 512 MB...

Czy oni aby lekko nie przesadzaja z tymi wymaganiami. Rozumiem 1 GB ramu na max detale by uciagnac wszystkie shadery, modele itp. Ale na co te 256 MB na grafie ? A juz o 512 jako optymalne nie wspomne.A te ~10 GB wolnego miejsca ? Na co niby?

Mam nadzieje ze troszke to zawyzone. IMO spelniam warunki i jakos sie narazie nie martwie wymaganiami. Jedyne mnie za to co martwi to jaka bedzie grywalnosc ,wkoncu wziela sie za to zupelnie inna ekipa. Filmiki pokazuja mi spora dynamike akcji , do tego ruchy Lary o wiele bogatsze niz te w AOD i poprzednich czesciach. Ogolnie duzo sie dzieje.Oby nie okazala sie jakas lipa. Juz wiele razy po screenach i filmikach jakas gra sie zapowiadala na hicior. W praktyce niestety jest z tym roznie.

Czekam tak samo na demko ,jak i na sama gre jeszcze bardziej niz na jakikolwiek tytul. Moja ulubiona seria gier i oby mnie nie zawiodla.

Cena na konsole 249 zeta :mur: Dlatego nie kupywalem PS2 ,a mialem taki zamiar ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no LOTR battle for middlearth2 zajmuje mi 5gb na dysku. Mysle ze bedzie po prostu duzo przerywnikow filmowych o dobrej jakosci i dosc dlugich (lubie - wprowadzaja klimat i poszerzaja fabule) ale i tak 10gb to sporo. Gra pewnie bedzie wydana na dvd DL :-) . Coraz wiecej gier juz siega po ten nosnik, chociaz by wspomniany wyzje wladca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mysle,ze zalapuje sie na optimal :) Co prawda nie mam GF7800,ale mam o wiele szybszego proca niz optymalny i 1.5 GB ram,a poniewaz to sporo nadrabia a grafa nie wiele ustepuje,wiec jestem zadowolony :) Oby wiecej tkaich wymagan :D Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się okarze że to demko tylko na PS2 to się popłaczę :cry: . A miało być tak pięknie....

Co do wymagań to te 10 GB straszy i to bardzo....Reszta wymagań niska. No i śmieszy mnie to że wymagają grafy z TnL i piszą np. GF3....przecież TnL miał już GF256 (pierwszej generacji a GF2 miał TnL drugiej generacji). Ogólnie to cieżko dzisiaj znaleźć grafikę która tego NIE obsługuje ;). Ktoś to przeczyta i pomyśli że mu pójdzie (np. mając GF4 MX) a tam się okaże że Shaderów wymaga i co? Niedokładne te wymagania (oczywiście nie wiem czy na GF2/4 MX to pójdzie, jak tak to luz, po prostu lepiej być ostrożnym ;) ). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi