TrueVanDal Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Filmik niezły. Rozumeim że to z X360. Grafa w stosunku do tego co widziałem do tej pory (PS2/XBOX 1) niewiele się poprawiła (w sensie widać że ta gra jest ograniczana przez silnik który ma też dobrze chodzić właśnie na Current-Genach). Kilka efektów doszło. Ogólnie nie wygląda źle ale na prawdziwe fajerwerki trzeba będzie zaczekać do TR8 (o ile powstanie, a myślę że jeżeli TR:L nie będzie klapą to tak się stanie ;) ). Pozdro. Edytowane 11 Marca 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Powstanie, powstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Na pececie gra bedzie wygladac ladniej niz na x-a 360 wiec po co marudzicie? Przeca wymagania optymalne mowia same za siebie.Na pececie bedzie najladniejsza (jak zwykle) gra i pogodzcie sie z tym i nie marudzcie,ze gra nie bedzie powalac grafika bo dla mnie jest naprawde fajna i w niektorych momentach taka,jakiej nie widzialem dotychczas w grach (chodzi mi o ten posazek w swiatyni,jeszcze tak uszczegolowanego modelu w grach nie widzialem).Na pececie beda SS bedzie wyzsza rozdzialka,sporo detali do ustawiania.Bedzie ich az tyle,ze Wasze komputery wymiekna wiec nie narzekajcie na grafike,ktora w tej grze i tak powinna schodzic na 2 plan bo liczy sie klimat,jakiego nie doznalem w zadnej innej grze z wyjatkiem Hl2 i PoPa'3,ale czuje,ze Legenda zmienie oba tytuly jak chce,chodz bedzie naprawde ciezko,ale sam fakt,ze to Tomb Raider gra juz jest dla mnie plusem i ma u mnie 2x wieksza szanse na ocene maxymalna niz ww tytuly,ktore takowa ocene u mnie dostaly :P,ale zobaczymy.AoD ma u mnie np 8+,9-/10 ze wzgledu na duuuuza ilosc bledow,ale klimat i graficzka byly na takim poziomie,ze az chcialo sie grac,grywalnosc przebila dla mnie wszystko w co do tamtego czasu (czerwiec 2003 jakby ktos nie wiedzial) gralem a gdzie to przeczytales ze na pieca gra bedzie lepiej wygladac niz na xboxa360? ,rozmawiales z wrozka? to podaj mi wygrane numery totolotka hehe, widzialem filmik nowej Lary w hdtv pod xboxa 360 i grafa byla super ,a jak co niektorzy ogladaja zwykle trailery z xboxa lub ps2 i nie umieja rozroznic no to coz..... , i jeszcze jedno jak posiadacze konsol beda sobie grali w nowa Lare obojetnie na jakiej konsoli z lepsza czy gorsza grafa, ty bedziesz grzebal w ustawieniach swojego kompa i szukal na forum odpowiedzi co zrobic bo chaczy :) tp itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) a gdzie to przeczytales ze na pieca gra bedzie lepiej wygladac niz na xboxa360? ,rozmawiales z wrozka? to podaj mi wygrane numery totolotka hehe, widzialem filmik nowej Lary w hdtv pod xboxa 360 i grafa byla super ,a jak co niektorzy ogladaja zwykle trailery z xboxa lub ps2 i nie umieja rozroznic no to coz..... , i jeszcze jedno jak posiadacze konsol beda sobie grali w nowa Lare obojetnie na jakiej konsoli z lepsza czy gorsza grafa, ty bedziesz grzebal w ustawieniach swojego kompa i szukal na forum odpowiedzi co zrobic bo chaczy :) tp itd1) Nie trzeba wrozki zeby umiec rozrozniac screeny i widac,ze na pececie sa takie jakby to powiedziec - bardziej cyfrowe,dokladniejsze,wyrazniej widac textury. 2) Z reguly nie bylo takiej gry, ktora by na pececie wygladala gorzej niz na konsoli (nawet wyszedl patch do king konga,ktory powoduje,ze gra wyglada ladniej). Pecet to pecet,moze wiele razy grywalnoscia przegrac z konsola bo na konsole niektore gry sa naprawde lepsze,jednak zawsze,ale to zawsze,na pececie bedzie ladniejsza grafika w kazdej grze,czasem o mega skrawek,ale bedzie i pogodzcie sie z tym co niektorzy :? 3) Wymagania optymalne mowia same za siebie,GF7800GTX 512,po co taka grafa? Logiczne,ze pociagnie specyficzne detale,ktore sa nie do osiagniecia nawet na x-a 360. 4) Skoro Fear mi nie haczy przy 1024 z aax4 i anizo x8 w detalach na max to tym bardziej nie bedzie mi haczyc TRL,mimo,ze ma takie wymagania optymalne to calosc sprzetu nadrabia sprawe i je spelniam i spokojnie bez obaw sobie wlacze wszystko na maxa co tylko bedzie mozliwe bez obaw o jakas przycinke,no chyba, ze przesadze z AA,czytaj wlacze 1280x1024 z detalami na max z aax4 to wtedy mozliwe,ze gra bedzie troszq przycinac ,wowczas ustawie detale takie jak w fearze i po sprawie. Ten punkt dodalem po to by odpowiedziec na Twoje pytanie odrazu udowadniajac,ze nie zaprzeczam sobie z punktem nr3 bo znajac zycie ktos nie uwaznie przeczyta co napisalem i moze tak stwierdzic,wiec to dodalem :P 5) Jeszcze jakies pytania ? :P Temat sledze nalogowo,jestem TR maniakiem wiec wiem co sie dzieje w swiecie gry na bierzaco,wiec nie kloc sie z szefem :D :D :-P Edytowane 11 Marca 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 hydro2> przeważnie każdy gracz który posiada xboxa 360 ma telewizor lcd lub plazme, średnia to pewnie 32 cale w góre. Wiec nie porównuj do średniej pc i 19 calowych małych monitorków. Dopiero na dużym dobrym tv lub monitorze można podziwiać grafe. wymagania tej gry na pc masz pewnie sztucznie zawyżone. Zobacz jak wyglada spilinter cell 3 na starym klocu. Na piecu jak dobrą musisz mieć konfiguracje żeby tak wyglądał i chodził w stałej ramce..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 hydro2> przeważnie każdy gracz który posiada xboxa 360 ma telewizor lcd lub plazme, średnia to pewnie 32 cale w góre. Wiec nie porównuj do średniej pc i 19 calowych małych monitorków. Dopiero na dużym dobrym tv lub monitorze można podziwiać grafe. wymagania tej gry na pc masz pewnie sztucznie zawyżone. Zobacz jak wyglada spilinter cell 3 na starym klocu. Na piecu jak dobrą musisz mieć konfiguracje żeby tak wyglądał i chodził w stałej ramce..... Kwestia gustu,ja tam porownuje tylko screeny i nie chce zaczynac poraz 784327432 wojny pecet kontra konsola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 hydro2> przeważnie każdy gracz który posiada xboxa 360 ma telewizor lcd lub plazme, średnia to pewnie 32 cale w góre. Wiec nie porównuj do średniej pc i 19 calowych małych monitorków. Dopiero na dużym dobrym tv lub monitorze można podziwiać grafe. wymagania tej gry na pc masz pewnie sztucznie zawyżone. Zobacz jak wyglada spilinter cell 3 na starym klocu. Na piecu jak dobrą musisz mieć konfiguracje żeby tak wyglądał i chodził w stałej ramce..... hehe ale bzdura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Hydro2. Mimo, że nie jestem zwolennikiem konsol to jednak widziałem trailery w HDTV z 360tki jak i same screeny z niej i z PC i sądząc po nich to właśnie nowy XBOX będzie miał najlepszą grafę. Chodzi mi głównie o mapowanie nierówności. Tego na PC nie widziałem. Świetnie to wygląda. ;) Ale na pocieszenie powiem Ci, że na tym dzisiejszym trailerze z X360 widziałem, że konsolka zarywała więc konsolowcy nie powinni się tak cieszyć ze stałego framerate. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Hydro2. Mimo, że nie jestem zwolennikiem konsol to jednak widziałem trailery w HDTV z 360tki jak i same screeny z niej i z PC i sądząc po nich to właśnie nowy XBOX będzie miał najlepszą grafę. Chodzi mi głównie o mapowanie nierówności. Tego na PC nie widziałem. Świetnie to wygląda. ;) Ale na pocieszenie powiem Ci, że na tym dzisiejszym trailerze z X360 widziałem, że konsolka zarywała więc konsolowcy nie powinni się tak cieszyć ze stałego framerate. :PDobra,prawde mowiac teraz interesuje mnie co innego.Pewna pani moderator z forum Traidera juz grala w demko i oto jej spostrzezenia: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1. Utytłałam ją (LARE) w błocie i zmoczyłam. Bardzo ładnie schnie, nie na zasadzie przełączania kolorków w Paincie. Mogę zaryzykować stwierdzenie, że takiego schnięcia jeszcze w grach nie widziałam Poza tym schnie nierówno. Podejrzewam, że zależnie od tego czy Lara nic nie robi - wtedy by schła równo od góry do dołu - czy się czymś zajmuje. Raz mi schła tak, że został jej jeden mokry... zderzak. 2. CIEŃ! Duh! Przeszkadza. 3. Z całym szacunkiem dla aktora od Alistera, ta postać brzmi czasami jak zapowietrzony indor. Ale tylko czasem. Dubbing oceniam na razie na 8+ i jestem z jego powodu bardzo szczęśliwa. 4. Lara nie rusza ustami podczas gadek ze swoim teamem. To znaczy podczas rozgrywki - w scenkach już tak. Mi to nie przeszkadza. 5. Filmik? Screeny? Po co? Znacie WSZYSTKO. Prawie każdy metr kwadratowy tego demo. Można najwyżej spisać wszystkie dialogi. 6. Odwołuję sporą część zarzutów co do animacji. Pływanie - piękne, wszystko co dotyczy poziomego słupa - rozbudowane i realistyczne. 7. Dziwnie trudno zmusić Larę do wykonania idle animation. 8. Kamera sprawia czasem problemy. 9. Czyżbym słyszała w pewnym momencie TR Theme? 10. Zagadki - real physics all the way! I`m impressed. 11. Lara nabiera powietrza podczas pływania crawlem. Nice. 12. Mój ulubiony tekst, rekonstruowany z pamięci: 13. Lara ogląda wejście do ruin przez lornetkę: Well, isn`t she lovely? I`m falling in love with her all over again. Zip: You say that to all of the ruins. Lara: Well, I`m just a very lucky girl. 14. Intro obejmuje tylko tę scenę ze wspinaczką - żadnych samolotów. Pytanie 1: jak sie wykonuje bullet time,czy jest osobny guzik czy Lara go wykonuje w okreslonej okolicznosci tak jak to mialo miejsce w PoPie Ad 1. Nie opanowałam jeszcze walki, szczerze mówiąc. Mało jest okazji i wszystko się szybko kończy. Ale chyba tak jak w PoPie - jestem prawie pewna, że nie ma na to klawisza. Pytanie 2: czy Lara spowalnia krok jak idzie w wodzie? Ad 2. Brakuje na to odpowiedniej wody Pytanie 3: czy sekrety to właśnie te pudełeczka takie-jakby? Ad 3. Zabawne, ale w miejscach, gdzie w filmikach były te dziwadła w demo nie ma nic. Pewnie wycięte. Pytanie 4: Co tam jest? (Jak wyglada smierc) Spadasz potwornie długo, czy też w połowie drogi jest `game over`? Co tam widać? Opisz mi to please! Ad 4. Lara leci pół metra, ekran robi się czarny, przechodzi w loading screen z pixem Lary o zapijaczonych oczach, wraca na początek demo. O wiele ciekawsze jest oglądanie tych widoczków z lornetki ze 100% zoom Idę grać jeszcze raz i rozpracowywać bullet time. Edytowane 11 Marca 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 czyli jak kazda lara zniecheca do grania.. same bledy i nic wiecej. Moim zdaniem graja w to fanatycy, nie umialem opanowac kretynskiego sterowania w zadnej czesci. Ani to wygodne ani naturalne. A co do wygladu to oczywiste jest chyba ze na x360 na 42" bedzie to wygladac lepiej niz na pecetowym 20" monitorze.. dla mnie to oczywiste. Sterowanie? Oby zrobili obsluge pada x360 na pc w tej grze. Wtedy da rade ktos w to grac na PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) czyli jak kazda lara zniecheca do grania.. same bledy i nic wiecej. Moim zdaniem graja w to fanatycy, nie umialem opanowac kretynskiego sterowania w zadnej czesci. Ani to wygodne ani naturalne. A co do wygladu to oczywiste jest chyba ze na x360 na 42" bedzie to wygladac lepiej niz na pecetowym 20" monitorze.. dla mnie to oczywiste. Sterowanie? Oby zrobili obsluge pada x360 na pc w tej grze. Wtedy da rade ktos w to grac na PC. Tak mowia tylko antyfani - bez urazy Przeciez te opinie zachecaja do gry.Poza tym ta gra na slabym ps2 i to demo a sterowanie w tomb raiderach to najlepsze sterowanie jakie znam w grze komputerowej (mowie o czesciach 1-5), a gre wole ogladac na pececie,poza tym nie znam osoby, ktora ma xboxa i jednoczesnie taki telewizor,a ktos powiedzial,ze przecietny posiadacz tej konsoli.W jakim kraju,w USA czy w Deutschland,bo na pewno nie w PL? Edytowane 11 Marca 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Dlaczego w Polsce nie moze miec ktos 42"? i konsoli? Nie rozumiem. Nawet jak zarabiasz 2K czyli ponizej duzo sredniej to mozesz te 400zetow rate placic.. Piszesz w roznych tematach o grach.. wiec Cie na to stac.. bo przecietna gra to 100 zetow. Czemu piszesz ze wolisz jak nawet nie znasz czyli nie widziales gry na duzym ekranie zadnej? Ja uwazam ze wiele osob ma (moze takie znam stety) ktorzy maja duze TV. Edytowane 12 Marca 2006 przez Przemol^N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Dlaczego w Polsce nie moze miec ktos 42"? i konsoli? Nie rozumiem. Nawet jak zarabiasz 2K czyli ponizej duzo sredniej to mozesz te 400zetow rate placic.. Piszesz w roznych tematach o grach.. wiec Cie na to stac.. bo przecietna gra to 100 zetow. Czemu piszesz ze wolisz jak nawet nie znasz czyli nie widziales gry na duzym ekranie zadnej? Ja uwazam ze wiele osob ma (moze takie znam stety) ktorzy maja duze TV.Ale nie z iksem,no chyba, ze nie ma peceta,ale zauwaz, ze 80% forumowiczow (w tym ja) to pecetowcy, ktorzy wola zainwestowac w komputer jako calosc multimedialna i wtedy nie stac Cie na konsole.Co innego w USA,tam kazdy moze miec wyczesanego peceta,konsole i mega plazme nie przemeczajac sie w robocie.EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Dlaczego w Polsce nie moze miec ktos 42"? i konsoli? Nie rozumiem. Nawet jak zarabiasz 2K czyli ponizej duzo sredniej to mozesz te 400zetow rate placic.. Piszesz w roznych tematach o grach.. wiec Cie na to stac.. W Polsce jest taka średnia? :blink: A ile dokladnie skoro 2k to sporo poniżej średniej? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Dlaczego w Polsce nie moze miec ktos 42"? i konsoli? Nie rozumiem. Nawet jak zarabiasz 2K czyli ponizej duzo sredniej to mozesz te 400zetow rate placic.. Piszesz w roznych tematach o grach.. wiec Cie na to stac.. bo przecietna gra to 100 zetow. Czemu piszesz ze wolisz jak nawet nie znasz czyli nie widziales gry na duzym ekranie zadnej? Ja uwazam ze wiele osob ma (moze takie znam stety) ktorzy maja duze TV. ehehe no coraz lepiej jest (smieszniej) juz widze tych graczy z x360 i plazmami/lcd 42" pojawiajacych sie jak grzyby po deszczu. Kto ma taki sprzet na tym forum reka do gory. 1. duzy tv.... chyba nie mowisz o kineskopowych tylko o tym ze mesz duzo kolegow z plazmami 42" w gore ktore kosztuja okolo 6000 w gore... 2. NAWET jak zarabiasz?.... no comment 3.Piszesz w roznych tematach o grach.. wiec Cie na to stac.. - hm nie wiem czy sie smiac czy plakac z takiego podejscia.... chyba jednak zaplacze.. Granie na 40" a na 17" to tylko kwestia odleglosci od monitora. I nie widze przeszkod zeby kupic 42" do pieca (jak ktos DOSLOWNIE SRA pieniedzmi), pamietajmy ze to PC jest krolem uniwersalnosci, nie konsola - to tyle skoro juz pszecie o tym. Powiedzmy sobie szczerze - nikly % decyduje sie zakupic do konsoli takiego potwora 42". Przytlaczajaca wiekszosc kupuje 19" panoramiczne LCD za okolo 1000zl. Tak samo jak i gracze PC nie kupuja do piecow niczego wiekszego niz 19" (w wiekszosci przypadkow) bo wieksza przekatna to cena niewspolmierna do tego co dostaja i sie po prostu nie oplaca. Edytowane 12 Marca 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) cytat -- "A co do wyglądu to oczywiste jest chyba ze na x360 na 42" będzie to wyglądac lepiej niż na pecetowym 20" monitorze.." A niby to PCta nie można podłączyć do 42" LCD lub Plazmy...?- jakoś nie widzę problemów. cytat -- "Mimo, że nie jestem zwolennikiem konsol to jednak widziałem trailery w HDTV z 360tki jak i same screeny z niej i z PC i sądząc po nich to właśnie nowy XBOX będzie miał najlepszą grafę" Czym jest HDTV? wysoką rozdzielczością? Przecierz PC już dawno oferuje "dość duże rozdzielczośći"... Dyskusja na temat grania w TR na TV czy monitorze jest bez sensu... Edytowane 12 Marca 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Panowie,dyskutujmy na temat gry,nie chcialbym by zamknlei mojego ulubionego tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 fakt faktem, że tomb raider już jest od krok od wyjścia :) mi się zawsze tomb raider kojażył z konsolami, a dokladnie z psx. nie wyobrazam sobie grać w to na piecu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) A dla mnie to niezapomniane chwile na moim pierwszym PC. Pamietam to jak dzis, gdy po zapowiedziach z E3 (gdzie z rownym podnieceniem wypowiadano sie o Mario 64) wyszedl Secret Service z podwojna plyta CD i na jednej z nich bylo wlasnie demo pierwszego Tomb Raidera. Ach co to byl za szok! Ta piekna grafika, mozliwosci poruszania sie, seksowna bohaterka i ciekawa (jak na tamte czasy) fabula. Zagrywalismy sie w to (i demo pierwszego C&C) z kumplami calymi dniami. Demo przeszedlem chyba z kilkadziesiat razy zanim dorwalem pelna wersje. Pozniej juz bylo troche gorzej. Tomb Raider 2 chodzil jeszcze na moim poczciwym 486 DX4/100 (8 MB Ram i dysk 500 MB :D), ale trojeczka juz mnie tak nie wciagnela. Pozniej na dluuuugi czas (kilka lat) zawiesilem granie i ostatnich dwoch czesci nawet nie widzialem. Biorac jednak pod uwage, ze najnowsza odslona bardzo przypomina ta klasyczna (chociazby z lokacji), to na pewno sie na nia skusze. Plusem jest jeszcze to, ze wiele wzieto z serii PoP, w ktora sie ostatnimi czasy zagrywalem. Mam tylko nadzieje, ze nic nie zepsuja... :) ps. Kurcze, az mnie wzielo zeby sobie w jedynke pograc. Niestety ostatnio ja odpalilem i musze z przykroscia stwierdzic, ze czas naklada na gry jakies AAx4 i zwieksza rozdzielczosc do 1280x1024 chyba, bo teraz juz w to nie moge grac przez ta potworna grafike. Wole nie zabijac wspomnien. :) Edytowane 12 Marca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja za to do dzis pamietam jak pierwszy raz zobaczylem Tomb Raider w jakims porgramie o grach w TV(chyba na TVP1) . Nie zapomne tego pierwszego wrazenia. Odrazu co mi przyszlo na mysl to taki Prince of Persia w 3D tyle ze z jakas babka. Grafika wtedy powala ,a potem jak wyszly patche pod 3DFX to juz wogle byly jazdy ;) Mi w nowym TR7 podoba sie ta dynamika akcji jak w PoP.Gra zdecydowanie przyspieszyla Na tym filmiku widac to dobitnie. Troche martwi mnie to celowanie podczas jazdy motorem. Nie wiem czy to bedzie auto-celowanie czy bedziemy celowac myszka. W kazdym razie te poscigi zapowiadaja sie miodzio. NIE PISAC MI TU O WYZSZOSCI KONSOL NA PIECAMI I NA ODWROT!. Kazda platforma jest do tych gier dobra. Przeciez do cho.. do pieca mozna podpiac pada ! Co za problem. Kazda czesc TR miala swietne sterowanie i jako fan (jak hydro) dla mnie gierka rzadzi pod tym wzgledem. Jest wciagajaca i nie nudzi. Czekam na TR7 bardziej niz na jakakolwiek gre. No moze jeszcze HL2 Aftermath ;) Hydro jak namierzysz jeszcze jakies filmiki z X'a 360 zapodaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 A w ogóle widzieliście najnowszego trailera z www.tombraider.com? Pokazał się razem z aktualizacją stronki wczoraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 no widziałem ;) i powiem że grafika w grze prezentuje się żałośnie :( mam nadzieje, że na real będzie to wyglądać dużo lepiej :) trailer pokazuje również, że to stary dobry tomb raider, tylko aby nie było tyle bugów co w ostatniej wersji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Trzeci trailer muszę przyznać, że jest niezły. Po raz pierwszy oficjalnie w grze Lara z rozpuszczonymi włosami :] W czarnej sukience wygląda ekstra. Na każdym z trailerów widać jak i na filmikach in-game, że kierowanie Larą wreszcie zostało dopracowane i przypomina to z 4 i 5 części. Co do grafiki, nie rzuca na kolana, szczególnie wygląd ciężarówki w trzecim trailerze. Ale nie jest źle, najważniejsze by grywalność i klimat stały na jak najwyższym poziomie. Pamiętacie czwórkę :?: Egipt, grafika taka sobie (na tamte czasy całkiem dobra), ale klimacik, ładniejszy model Lary, otoczenie, ciekawa historia i zagadki wciągały na długie godziny. W porównianiu z 4 i 5 Angel of Darkness prezentował się olśniewająco, grafika była naprawdę piękna (ogromne przestrzenie, pieczara pod Luwrem z wysuwającymi się płytami), model Lary o wiele bardziej podobny do człowieka niż do animowanej bohaterki. Ale to sterowanie, masakra. Walka z przeciwnikami, poruszanie na schodach, reakcja na ruchy, koszmar. Bardzo lubię AOD tak jak Last Revelations ale to sterowanie odbierało całą przyjemność, wręcz wkurzało. W Legend problemów ze sterowaniem nie będzie, ale... no właśnie historia Lary. Znowu cofa się do wydarzeń przed Egiptem i AOD. Wolałbym aby cała fabuła była pociągnięta do przodu, żeby po AOD działa się akcja Legend. Tak na marginesie, warkocz Lary pomimo spięcia jedną gumką nie rozpuszcza się na wietrze czy w wodzie. Trochę takie nie realne, ale niech tak będzie twórcom. W każdym razie najnowszy model wygląda rewelacyjnie :) Podobnie jak sprawność bohaterki, skok ze skały na niższą, gdzie Lara łapie palcami krawędź - ręce z tytanu :?: Ciekawe czy będzie można rozwalić jakiegoś T-rexa :?: W końcu wyrzutnia rakiet po coś jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 http://www.traider.pl/full.php?Opcja=txt&Id=71 Pelna recka dema by Kika z Traider PL :) Zachecam do leORT: ORT: ORT: ktury.NIech nie wchodza Ci,co nie chca wiedziec jak wyglada w pelni demo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Granie na 40" a na 17" to tylko kwestia odleglosci od monitora. To tak, jak pisanie, ze ogladanie filmu w kinie a na PC to tylko kwestia odleglosci od ekranu :| Sorki, ale pusciles buraka w eter. Jest ogromna roznica w grze na ekranie o przekatnej 17/19" a nawet tych 29" (nie wspominajac o 40"). Podlaczenie PC do TV? Pewnie, ze sie da, ale: 1) PC najczesciej stoi w innym pokoju niz TV 2) nikomu sie nie chce przenosic PC do pokoju obok tylko po to, zeby pograc na wiekszym ekranie. 3) wiekszosc i tak ma kineskopy na ktorych obraz faktycznie wyglada podobnie/gorzej - ale uwierzcie mi: Half Life 2 odpalony na 29" w rozdzialce 1280x768 w panoramie robi 3x takie wrazenie jak na monitorze 20" w rozdzielczosci 1280x1024, mimo, ze monitor wyswietla znacznie lepszy jakosciowo obraz. Roznica jest wprost kolosalna i mimo, ze widac, ze to ta sama gra, to jednak... I podobnie jest z kazda inna gra: Pro Evolution Soccer 5, F.E.A.R., nawet demko glupiego NFS:MW - wiec pisanie o tym, ze to kwestia odleglosci... :| W F.E.A.R. gralem na monitorze tylko dlatego, ze nie dalo sie skonfigurowac pada. Bo duzy ekran to cos wiecej niz tylko powiekszony obraz - to wieksze oddzialywanie. Kto nie wierzy - niech porowna. I nie w sklepie na wystawie, ale w domu. Sprobowac to sie przekonac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) To ja nie wchodzę ;) na tą stronkę. Zresztą zastanawiam się czy w ogóle w demko grać (jak wyjdzie na PC). Jak np. czekałem na trzeciego "Splintera" to jak wyszło demko wszyscy się na nie rzucili (ja też) i teraz trochę żałuję. Czemu? Bo przeszedłem całą pierwszą misję jeszcze zanim wyszedł Full i w zasadzie z "niewiadomego" się zrobiło "znane" (a pierwsza misja była całkiem fajna na tle reszty misji...których zreszta strasznie dużo nie było). Teraz nie wiem co zrobię....pewnie i tak ściągnę demko. Może je potną i wytną część rzeczy dzięki czemu granie w "to samo" drugi raz nie będzie "takie same"...Pozdro. EDIT: Co do jakości grafy na trailerze#3: Nie jest powalająca ale chyba to chodzi o wersję z PS2. Mi tam zresztą taki wygląd gry nie przeszkadza, liczy się klimacik i gameplay a ten chyba będzie boski :). EIDIT 2: @sialala Coś w tym jest. Jak zapuściłem demko Splinterka 1 na TV to pomimo że dałem tylko 640x480 (TV 14 cali) to kumpel który ze mną był popatrzył i powiedział: "Na TV to lepiej wygląda". Nie chodzi tu o ostrość czy coś takiego. Ja i on "wychowaliśmy" się na konsolach i po części się nawet przyzwyczailiśmy do takiego obrazu (czy też takiego sposobu odbierania obrazu). Znajdywaliśmy w tym przyjemność i tyle. Zrsztą gadka co jest lepsze, granie na TV czy monicie, to trochę bez sensu IMO. Każdy gra jak lubi i tyle. Edytowane 13 Marca 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Przestancie biadolic juz nie na temat prosze no Was :( TVD - demko ma byc na pc 23 marca i ma sie w 100% roznic od full version.Tzn beda zupelnie inne lokacje i bedize tak jak w fearze,ze bylo demko podzielone w pelnej wersji.Tak samo bedzie w TRL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Przestancie biadolic juz nie na temat prosze no Was :( TVD - demko ma byc na pc 23 marca i ma sie w 100% roznic od full version.Tzn beda zupelnie inne lokacje i bedize tak jak w fearze,ze bylo demko podzielone w pelnej wersji.Tak samo bedzie w TRL W takim razie oby było tego 23 marca (to 10 dni aż....+ czas na ściągnięcie ;) ). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Eeeeee a skąd te informacje, że demo wyjdzie 23 marca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 zauwazylem ze w niektorych zwiastunach lara ma mimike twarzy (ruszaja sie jej usta jak mowi) a kila w recenzjo dema na ps2 zauwazyla ze lara nie porusza ustami, ciekawe jak bedzie w finalnej wersji na ps2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...