yooguruto Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A właśnie, już dawno miałem o to spytać. W demku bez next'a liany mam 2D, lańcuchy 2D ... wszyscy tak bez 'nextgena' mają? W next gen to wygląda po prostu ślicznie ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Ehhh ja chce pada do tej gry !! męcze się jak cholera, ale gra wciąga i nie moge przestac grac :) co do trybu "next gen" to próbowałem różnych ustawien : wylaczałem detale, cienie, zmniejszałem rozdzielczosc i nic....jak jest wlaczony tryb "next gen" to szarpie na kazdej rozdzielczosci niezaleznie od ilosci wlaczony detali..... Nie mam na to juz zadnego pomyslu..... ....ale wylaczony tryb "next gen" nie zmienia faktu, ze gra wygląda slicznie..... Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 qqrydza mam dokladnie ta sama karte co Ty XFX 7900GT tylko ze ja mam wersje Extreme i normalnie mam po 40 50 fps ale czasem spadnie nawet do 10 no porazka totalna... nie wiem co oni z tym silnikiem zrobili :) qqrydza podaj mi gg chcialbym zadac pare pytan :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wlasnie przeszedlem Kazachstan i musze powiedziec, ze dluga jazda na motorze to nic ciekawego... Ladnie zaczelo wiac nuda. Teraz poczatek Anglii, no i ogolnie gra nawiazuje do Króla Artura... Wielki plus :D Dzieki opcji next gen przestalem miec kompleksy odnosnie x360. Wkoncu moge miec na monitorze takie ladne widocznki. Popierem hydro west africa cuuuuudna. narazie 55% w 4h :/ mam nadzieje ze tak szybko sie nie doczekam konca. Narazie odpoczynek zeby za szybko nie przejsc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 hmmm gra wyg;ada calkiem niezleale jak na takie wymagania to nienajlepiej wypada ;P szczegolnie otoczenie i tlo cos blado wyglada jak dlam nie hl2 miazdzy graficznie ta gre ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Nie ma to jak trafne porownanie, co nie leonheart?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 hmmm gra wyg;ada calkiem niezleale jak na takie wymagania to nienajlepiej wypada ;P szczegolnie otoczenie i tlo cos blado wyglada jak dlam nie hl2 miazdzy graficznie ta gre ;PPowiem tak.Dzis moj koles,ktory jest mega anty fanem tomb raiderow dal tej grze 10/10 za wszystko i powiem,ze sie z nim zgadzal.Stwierdzil i ja nawet potwierdze to zdanie,ze gra ma ladniejsza grafike niz oblivion a jest 10000000% lepiej zoptymalizowana,ale oczywiscie bez next gena.Bez niego gra chodzi ulta plynnie na radku 9700 sempronie 3100 i giga ram ze wszystkim wlaczonym w 1024x768 - i to nie jest optymalizacja? Fakt,z next genami mozliwe,ze przesadzili,ale bez nich nie ma az takiej kolosalnej roznicy,a skoro nawet w Oblivionie sa momenty gorszej grafy (co wogole wykluczalem zanim nie poznalem tej gry) przy takiej dobrej plynnosci i nawet antyfanowi najnowsza odslona TR sie tak podoba,to cos w tym musi byc prawda?? Wezcie to pod uwage co niektorzy.Do tej pory krolem gier byl HL2 a za nim PoP3.Teraz prowadzenie objela Legenda.Dla mnie to przyklad gry nowej generacji i pewnie sporo sie z tym nie zgodzi,ale napewno beda tez tacy co popra moje zdanie,ktore mysle,ze jest w pelni uzasadnione.W tej grze im dalej w glab tym ciekawiej ladniej i klimatyczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) o ile poza 1 i 2 czescia tomb raidera zadnej innej nie ruszylem tak ta gra jakos mnie wciągneła pozatym w prawie nic nie gram wiec zeby mnie przyciagnac gra musi byc miodna ... co moge zarzucic to ze za duzo strzelania za malo zagadek .. jestem wlasnei w anglii (56% zdaje sie) .. fajne ciuszki ma lara.. ma ktos jakies informacje na temat tego co mozna zdobyc przechodzac tor przeszkód w domu lary? gra chodzi na 6600@GT 1152 all max .. (oprócz next gena ;P) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Dzieki opcji next gen przestalem miec kompleksy odnosnie x360.a co plynnie ci chodzi z opcja next gen ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) 65% Nepal... Anglia byla poprostu cudowna. Dawno nie widzialem tak swietengo levelu. Szkoda tylko ze podczas grania jest zbyt latwo i zaczyna sie nudzic, ale po 1h znow chce sie grac :P hydro nie zgodze sie z toba "Fakt,z next genami mozliwe,ze przesadzili,ale bez nich nie ma az takiej kolosalnej roznicy" Zaluj ze nie mozesz pograc z next genem, ale jakbys go raz wlaczyl to nie chcialbys wyalczyc. Wszystko wokol jest duzo bardziej szczegolowe, swiecace, ladniejsze, doskonalsze... ehhh zreszta jak opcja graficzna tnie 100fpsow no to nie ma co gadac. 65% i dostaje 9/10 za Króla Artura i extra fabule. PawelDK: Na xboxie tez ponoc nie :P taka np anglia przez 95% levelu nie zaciela ani razu. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez DooDah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 looknijscie sobie w katalogu gry plik death.bik mozna go otworzyc "rad game tools" ;] jak sa te wszystkie akcje w których trza naciskac dany kierunek zeby uratowac lare ... to tam sa pokazane smierci w wielu scenkach ;] ubaw po pachu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 W tej części faktycznie jest więcej akcji niż w 1 i 2, które to pamiętam z ps, a na pc jest to pierwszy tytuł z Larą. Ale podoba mi się nie mniej niż jej poprzedniczki sprzed lat. Co do grafiki to przyznam, że miejscami poraża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Paralax Bump Mapping mniam! :D Stare budowle muszą wyglądać niesamowicie jak na ostatnim screenie studnia! :D Właśnie dla tej gry decyzja o zmianie kart nastąpiła natychmiast! :) Szkoda, że nikt nie gra na X1800(XT) bo takiego chcę kupić. Chyba, że ten tryb na radkach nie odpala i właściciele siedzą cicho? :P PS. Posiadacze GF7xx. Czy jednak postanowiliście grać z NextGenem? Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że tak! :D Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Paralax Bump Mapping mniam! :D Stare budowle muszą wyglądać niesamowicie jak na ostatnim screenie studnia! :D Właśnie dla tej gry decyzja o zmianie kart nastąpiła natychmiast! :) Szkoda, że nikt nie gra na X1800(XT) bo takiego chcę kupić. Chyba, że ten tryb na radkach nie odpala i właściciele siedzą cicho? :P PS. Posiadacze GF7xx. Czy jednak postanowiliście grać z NextGenem? Z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że tak! :D Tak, tak i jeszcze raz tak. Inaczej być nie może. Takie ostre zwolnienia zdarzają się bardzo rzadko i nie wyglądają mi na niemoc karty graficznej. Jak większa przestrzeń jest to zamula, lekko się odwracam i wraca do normy. Nawet przy sporej ilości efektów na ekranie radzi sobie doskonale a na wolnej przestrzeni nawet z mniejszą ilością detali haczy. Dziwne. Nie mam pojęcia, może procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja narazie mecze sie z pajakiem w kazakhstanie.Wiem,ze musze go przezucic za pomoca dziala magnetycznego w pradnice,ale nie wiem co dalej.Zauwazylem tylko,ze nad pradnica mamy aktywna tarcze,do ktorej mozemy bodajze strzelac,ale strzelam w nia i nic sie z nia nie dzieje,z kolei linki nawet nie moge tam wbic.Poniewaz kazdego tomba rozpykuje jak chce to tego tez musze rozpykac sam,ale powiedzcie mi chociaz czy ten moment jest banalny,czy trza jakos ostrzej wykombinowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @qqrydza : no wlasnie ja też się zastanawiam co może być problemem, bo jak zmniejszam roździelczość nawet do 640x480 to ilosc klatek jest minimalnie wieksza, ale i tak rwanie wystepuje....moze rzeczywiscie procek....sam nie wiem @hydro2 : ja nie pomogę....jeszcze tam nie doszedłem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mnie sie tez wydaje ze to moze byc procek... A Ty kojak_ct kup tego X1800 zobaczymy :D:D albo odrazu kup X1900 troche drozszy a duzo lepszy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) jutro zapodam relacje z X1800 ale patrzac na screeny to wedlug mnie jest mega roznica jakosci miedzy trybem next-gen a bez niego. Ale przekonam sie dopiero jak bede testowal ;P Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja narazie mecze sie z pajakiem w kazakhstanie.Wiem,ze musze go przezucic za pomoca dziala magnetycznego w pradnice,ale nie wiem co dalej.Zauwazylem tylko,ze nad pradnica mamy aktywna tarcze,do ktorej mozemy bodajze strzelac,ale strzelam w nia i nic sie z nia nie dzieje,z kolei linki nawet nie moge tam wbic.Poniewaz kazdego tomba rozpykuje jak chce to tego tez musze rozpykac sam,ale powiedzcie mi chociaz czy ten moment jest banalny,czy trza jakos ostrzej wykombinowac :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « musisz te wszystkie 4 kule co nad toba wisza wepchnac w te pradnice az stworzy sie pole magnetyczne a potem , wyjsc z tego dzialka tesli czy co to jest i lina wyciagnac miecz , nie musisz zabijac tego potwora roznica miedzy normal a next gen gra na 5 godzin , dokladnie 5 godzin i 13 min zajelo mi przejscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) na tych screenach od tripsta tej roznicy az tak widocznej nie ma ale na innych podawanych wczesniej jest bardziej widoczna ;) pogralem troche w demo i powiem ze silnik graficzny jest poprostu wysmienity, gralem na komputerze w pracy A64 3000+ NV 6600 1GB ram (nic nie krecone) i gra smiga az milo, wszystko powlaczane oprocz next-gen bo w demie tego nie ma. Gra wyglada naprawde ladniutko i az dziw ze tak dziala, w porownaniu do Obliviona ktory potrafi polozyc na lopatki najmocniejsze konfiguracje to nowy Tomb milo zaskoczyl Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @qqrydza : no wlasnie ja też się zastanawiam co może być problemem, bo jak zmniejszam roździelczość nawet do 640x480 to ilosc klatek jest minimalnie wieksza, ale i tak rwanie wystepuje....moze rzeczywiscie procek....sam nie wiemztcw do plynnego grania w trybie nextgen potrzeba 512MB na karcie graf. a te "objaw" zdaja sie to potwierdzac - moment zacinki to przerzucanie danych do pamieci kart.graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no kolejna pozycja w ktorej przydaje sie 512MB na grafie, oblivion tez lepiej biega na X1800 z 512 w porownaniu do X1800 256 (te same taktowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 na tych screenach od tripsta tej roznicy az tak widocznej nie ma ale na innych podawanych wczesniej jest bardziej widoczna ;) pogralem troche w demo i powiem ze silnik graficzny jest poprostu wysmienity, gralem na komputerze w pracy A64 3000+ NV 6600 1GB ram (nic nie krecone) i gra smiga az milo, wszystko powlaczane oprocz next-gen bo w demie tego nie ma. Gra wyglada naprawde ladniutko i az dziw ze tak dziala, w porownaniu do Obliviona ktory potrafi polozyc na lopatki najmocniejsze konfiguracje to nowy Tomb milo zaskoczyl to jak 2 zupelnie rozne gry , popatrz na bron na 1 screenie a potem na 2 , i twarz lary , jesli nie widzisz roznicy to nie mam pytan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No fakt, że rekomendowane jest 512 na grafie ale nie chodzi mi o przycinki tylko o zwolnienia w generowaniu obrazu. Patrzę na coś na wprost i jest powyżej 60fps a dosłownie kilka stopni w lewo(widok nie zmienia się znacząco) a fps spada ostro poniżej 30. Na ogół znajduje się tam dalsza część lokacji, tylko jeszcze jej nie widać a kompa obciąża jak worek ziemniaków małolata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) to jak 2 zupelnie rozne gry , popatrz na bron na 1 screenie a potem na 2 , i twarz lary , jesli nie widzisz roznicy to nie mam pytan no na twarzy az taaaaaaaaakiej wielkiej roznicy nie ma, ale bron rzeczywiscie jest inna, hehe jak ja tego nie zauwazylem sorki :) ale np na tych screenach (podawal je Pawel 7332) roznica jest duzo bardziej widoczna o to mi chodzilo ;) next gen http://img80.imageshack.us/my.php?image=nextgen20ni.jpg bez next gen'a http://img118.imageshack.us/my.php?image=screen94sv.jpg popatrzcie na tekstury na skalach, przeciez roznica kolosalna. Po raz kolejny musze pochwalic silnik graficzny tomba, skusilem sie na granie w 1280x1024 na kompie z pracy (wczesniej podawalem specyfikacje) i mozna grac najmniej widzialem 23fps, a grafika jest naprawde sliczniutka - na screenie moze az tak tego nie widac ale zapewniam ze fajnie to wyglada Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 zdecydowalem sie na x1800xt bo kosztuje 1300zl i to wersja 512MB. ZA X1900 trzeba dac troche wiecej. i mysle, ze wlasnie te rekomendowane 512 bedzie lekastwem ta przycinki. ;) heh. gra dla ktorej zmieniam pol kompa. Ale warto. :D Ps. sorry za jakies babole w tekscie bo pisze to z koma i nie widze reszty tekstu. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 hehe posty pisac na komorce - to sie nazywa milosc do forum hehehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Czekam na recenzje z X1800. Jezeli bedzie pozytywna to tez go zamienie ze swojego XFX 7900GT Extreme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, jestem fanem TR, mało się udzielam na Tweaku więcej czytam.:), Ale tematu związanego z TR nie mogłem sobie odpuścić. :lol: Demko jest wypas, mam jeden problem, zresztą tak jak kilka osób - dźwięk. W tle jakby słychać trzaski - poszarpany dźwięk, nie czysty tylko taki trzeszczący. niby bzdeta ale dobija strasznie - jakieś pomysły? Instalowałem stery od nowa, z łatkami i bez, zero poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 no niestety uzaleznilem sie od tweaka. :D musźe przynajmniej raz dziennie na forum wejsc. w przeciwnym razíe dzien jest stracony! ;). ps. uzywam opery mini :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...