Skocz do zawartości
grzegrz

Tomb Raider Legend

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak bys dal testy z 7800GTX i z X1800 to bylibysmy wdzieczni :D a co do Ciebie Maruh to to ze masz zwolnienia to na pewno nie jest wina ze masz jakiegos syfa tak sie dzieje praktycznie kazdemu kto ma 256 ram na karcie;D dopiero jak ktos da znac co z 512 to bedziemy wiedzieli mniej wiecej czego to jest wina :)

Edytowane przez Dym0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem z bosem tzn z ta kolesiowka... jak juz mieczem sie walczy z tym potworem. Zabieram mu pol zycia a on nagle sie laduje i od nowa. Wykrzyknik sie pojawia podejrzewam ze trzeba cos zrobic ale ani linka ani miecz ani pistolety nie dzialaja... Pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na X1900 to bardzo ladnie. Nawet te 22 FPS minimum.... Ja mam minimum z 9. Przeszedlem juz gre w 6h.50min... Troche krotka hehehehe ;) Ale na pewno co musze zrobic to sciagnac sobie jakos muzyke bo jest boska !! :-D:-D:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też się muzyka strasznie podoba, zwłaszcza na początku gry na pierwszym etapie.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Po jeździe pociągiem w Kazachstanie poczułem się raczej jakbym oglądał James'a '007' Bond'a w akcji niż Lare Croft, tak jakoś ta akcja mi się skojarzyła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co bys kojak dokładnie chciał wiedziec??

na next gen w 1280x1024 (4xaa+8ainzo HQ z poziomu sterów) + wsjo na on

najnizszy fps jaki zanotowałem to 22 - do swobodnego grania niestety za mało

Jeśli nie sprawi Ci problemu to poproszę screen'a z fraps'em z 2 level'u, zaraz na początku jak stoisz naprzeciwko takiej kukły na palu. Tam jest moment krytyczny. Tylko nie blisko niej a tak by widok obejmował całą ulicę z domami i słupami telegraficznymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracaj do tematu next gen'a.....przechodząc wyprawe w afryce zobaczyłem coś takiego :

BEZ NEXT GEN'A ---->> Dołączona grafika

Z NEXT GEN'EM ---->> Dołączona grafika

Nie wiem jakie będą wasze opinie, ale mnie bardziej się podoba opcja bez włączonego tego trybu. Chociaż te screen'y np. z rezdencji Croft'ów z włączonym trybem powalają na kolana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza

level drugi to peru

dysponuje tylko takim savem:

Dołączona grafika

btw. next gen jakoś tak nie teges wygladą- cos jakby wpada w sephie

kojak- na ustawieniach które podałem wyzej z wyłaczeniem next gena fps pomiedzy - 70 a 130

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom nieźle ale szkoda ustaw jeszcze anizo x16 a nie 8 :)

Zrobilem sobie dokladnie takiego samego screena jak Ty i mialem rowno 30FPS... nie masz czasem takich gwaltownych spadkow do 10 czy cos ?

Ps. Moze to rzeczywiscie wina tych prockow bo on ma dwu rdzeniowy albo tych kart ze maja tylko po 256 mega a on ma 512...

Edytowane przez Dym0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazakhstan help

Moze ktos powiedzieć jak rozwalic bosa w kazachstanie.

Wiem tyle ze sa 4 przelaczniki ktore przelanczam i zlatuja 4 kuleczki, potem wsiadam na te dzialko wale w te kule, robi sie te pole... i co dalej. gosciu przez radio mowi ze mam zabrac artefakt(o ile dobrze zrozumialem) ale gdzie on jest? W tej kulce na srodku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda niesamowicie, ale 36 fps na takiej karcie ?? :(

Widocznie gre zostala zrobiona by reklamowac nowa generacje kart graficznych :)

Graficzka naprawde ladna, ale zeby az tak obciazala grafe :blink:

A teraz pytanie o polska wersje gry. Bedzie to spolszczenie kinowe czy oprocz spolszczenia napisow bedzie tez dubbing (mam nadzieje, ze to pierwsze) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chwalac sie tez mam podobnie z FPSami ale czasem jest tak ze przytnie nawet do 10 i jak patrze na naprawde duzy krajobraz to tez mam z 10... :/ albo wina ramu na karcie albo wina procka ;( no coz przyjdzie mi chyba za niedlugo zmieniac karte graficzna jak beda takie gry wychodzily...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza

level drugi to peru

dysponuje tylko takim savem:

btw. next gen jakoś tak nie teges wygladą- cos jakby wpada w sephie

kojak- na ustawieniach które podałem wyzej z wyłaczeniem next gena fps pomiedzy - 70 a 130

No tak jak napisał Dym0, może przy innej okazji dasz screen'a z początku Peru. Zresztą nie spodziewałem się, że będzie u Ciebie aż tak mało fps w tamtym miejscu choć właśnie tam przed tą kukłą było najmniej bo aż 9 :? (mój sprzęcik na taktowaniach defaultowych, dopiero to poskładałem do kupy i jeszcze jestem zielony w temacie tej platformy ale do czasu. Przyjdzie kryska na Matyska:))

Masz potężną maszynę i zdaje sobie sprawęz jej mocy ale jeśli u Ciebie również są zwolnienia znaczy, że cosik kodzik letko niedopracowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jak napisał Dym0, może przy innej okazji dasz screen'a z początku Peru. Zresztą nie spodziewałem się, że będzie u Ciebie aż tak mało fps w tamtym miejscu choć właśnie tam przed tą kukłą było najmniej bo aż 9 :? (mój sprzęcik na taktowaniach defaultowych, dopiero to poskładałem do kupy i jeszcze jestem zielony w temacie tej platformy ale do czasu. Przyjdzie kryska na Matyska:))

Masz potężną maszynę i zdaje sobie sprawęz jej mocy ale jeśli u Ciebie również są zwolnienia znaczy, że cosik kodzik letko niedopracowany.

Moja nastepna grafa to bedzie X1800XT 512 bo jest za 1300 i gdyby nie mobo to juz dawno bym mial ta grafe.Na nich podobno TR i Oblivion chodzi lepiej niz na 256 megowym GF7800GTX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPOILER !!! Sorry ale nie mogłem inaczej bo funkcja spoiler nie chiała działać :blink: Pluskwa jeśli dobrze mi się wydaje to jest to Boliwia ??? Jeśli tak to w tym dużym pomieszczeniu gdzie są takie jakby wieszaki na pranie z kolcami jest do wsunięcia kawałek ściany i tam jak przejdziesz przez nowo odkryty korytarz to wyjdziesz prosto obok tego sekretu ;) A mam pytanie dotyczące złotego sekretu w Boliwii :P Jak wejść na tą bramę ??? Jak jest otwarta to Lara nie dosięga półki-ust w tej bramie żeby wejść wyżej :angry: O co chodzi ???

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartezujesz a ile masz pkt w 3Dmarku 2006 ? Ja mam 4100 bez zadnego podkrecania (1280x1024) z zapchanym windowsem i wlaczonym avastem i innymi progsami wiec mysle ze to calkiem sporo :) Co do Twojego screena zrob go w innym miejscu bo w tym gdzie Ty masz tez mam 30 fps nawet troszeczke ponad. Najlepiej by bylo na jakis duzy krajobraz gdzie karta bedzie miala naprawde duzo do przetworzenia...

Edytowane przez Dym0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartezujesz a ile masz pkt w 3Dmarku 2006 ? Ja mam 4100 bez zadnego podkrecania (1280x1024) z zapchanym windowsem i wlaczonym avastem i innymi progsami wiec mysle ze to calkiem sporo :) Co do Twojego screena zrob go w innym miejscu bo w tym gdzie Ty masz tez mam 30 fps nawet troszeczke ponad. Najlepiej by bylo na jakis duzy krajobraz gdzie karta bedzie miala naprawde duzo do przetworzenia...

Pokaz orba z tego 3dmarka, chetnie zobacze na co stac nowego gf i jak wypada w porownaniu z ati ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jeszcze wez pod uwage ze masz bardzo dobry procesor dwu rdzeniowy... Jak bedziesz mial czas to zrob tego screena z jak najwiekszym krajobrazem :) I powiedz mi czy odczuwasz czasami takie maxymalna zwolnienie i zmniejszenie FPS ? Bo jak nie to mozna wnioskowac ze to dzieki pamieci na karcie graficznej, chociaz przekoanmy sie jeszcze jak ktos pusci recenzje z X1800...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPOILER !!! Sorry ale nie mogłem inaczej bo funkcja spoiler nie chiała działać :blink: Pluskwa jeśli dobrze mi się wydaje to jest to Boliwia ??? Jeśli tak to w tym dużym pomieszczeniu gdzie są takie jakby wieszaki na pranie z kolcami jest do wsunięcia kawałek ściany i tam jak przejdziesz przez nowo odkryty korytarz to wyjdziesz prosto obok tego sekretu ;) A mam pytanie dotyczące złotego sekretu w Boliwii :P Jak wejść na tą bramę ??? Jak jest otwarta to Lara nie dosięga półki-ust w tej bramie żeby wejść wyżej :angry: O co chodzi ???

dzięki, poszukam ;)

edit:... ok mam:D

Brame trzeba ustawic na odpowiedniej wysokości, postaw jedna skrzynke na ktorejs z tylnich platform i drugą na przedniej. Ty stań na tej trzeciej (tylniej) platformie, gdy brama otworzy sie do połowy zejdz z niej, zwroc tez uwage aby zchodzac dobrze trafic blokada w mechanizm po to aby brama sie pewnie zacieła.
Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Obliviona to nie wiem czym tu sie napinac ze ATI lepiej chodzi z pamiecia 512... Najlepiej by bylo jak by ktos dokladnie powiedzial ile jest FPS :) Ja mam na swojej 256 okolo 70 fps i super sie gra oczywiscie mowa tutaj o HDR i 1280/1024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi