kojak_ct Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jeśli nie sprawi Ci problemu to poproszę screen'a z fraps'em z 2 level'u, zaraz na początku jak stoisz naprzeciwko takiej kukły na palu. Tam jest moment krytyczny. Tylko nie blisko niej a tak by widok obejmował całą ulicę z domami i słupami telegraficznymi. Mam propozycję. Zrób screena w miejscu, gdzie najbardziej grafa zwalnia i daj na forum. Może daj save z tego miejsca. Wtedy będzie można dokładnie porównać z obu kart. :) :wink: @bartezjusz Screeny zróbcie bez żadnych dodatków typu AA i anizo w 1024x768 z frapsa z FPSammi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCel Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 dzięki, poszukam ;) edit:... ok mam:D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Brame trzeba ustawic na odpowiedniej wysokości, postaw jedna skrzynke na ktorejs z tylnich platform i drugą na przedniej. Ty stań na tej trzeciej (tylniej) platformie, gdy brama otworzy sie do połowy zejdz z niej, zwroc tez uwage aby zchodzac dobrze trafic blokada w mechanizm po to aby brama sie pewnie zacieła. Ja mam wtoczyć skrzynię na górę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mam propozycję. Zrób screena w miejscu, gdzie najbardziej grafa zwalnia i daj na forum. Może daj save z tego miejsca. Wtedy będzie można dokładnie porównać z obu kart. :) :wink: @bartezjusz Screeny zróbcie bez żadnych dodatków typu AA i anizo w 1024x768 z frapsa z FPSammi. :) No problemo. W load/save jest replay level więc nie ma problemu z lokacją o którą mi chodzi. Rozdzielczość 1024 sprzęcik default. Tu screen z miejsca podanego przez bartezjusza... ... a tu taki ładny z Japoni Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Bartezujesz a ile masz pkt w 3Dmarku 2006 ? Ja mam 4100 bez zadnego podkrecania (1280x1024) z zapchanym windowsem i wlaczonym avastem i innymi progsami wiec mysle ze to calkiem sporo :) Co do Twojego screena zrob go w innym miejscu bo w tym gdzie Ty masz tez mam 30 fps nawet troszeczke ponad. Najlepiej by bylo na jakis duzy krajobraz gdzie karta bedzie miala naprawde duzo do przetworzenia... To masz coś nie teges z tym wynikiem, u mnie na jednojajcu na radku jest 5k w def. 1280,a 4k to na lapku robię. Ale eot, to nie ten dział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 najsmiejszniejsze jest to ze od paru stron mozna poczytac tylko :ile masz fps,a jaka karta ,jakie ustawienia itd itp , jest tylko jedno wyjscie z tej sytuacji zanim wasze super hiper wypasione sprzety nie dostana zadyszki-kupno x360!, tak prosze panow ,ciagle tylko dokladamy do sprzetu , a next geny robia to samo co nasze pc,tylko latwiej i bez konfiguracji ,a jak xbox360 juz calkiem padnie z zabezpieczeniami to nic tylko kupowac i grac grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mam propozycję. Zrób screena w miejscu, gdzie najbardziej grafa zwalnia i daj na forum. Może daj save z tego miejsca. Wtedy będzie można dokładnie porównać z obu kart. :) :wink: @bartezjusz Screeny zróbcie bez żadnych dodatków typu AA i anizo w 1024x768 z frapsa z FPSammi. :) Miejsce obojętne czy chodzi o ten 2 level? Przy takiej niskiej rozdziałce to wynik raczej nie bedzie miarodajny. Karta się zbytnio nie spoci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) No widzisz bo widocznie X1800 jest lepszy od 7900GT :) ma wiecej ramu 512 a moj 256 a do tego wyzsze taktowania. Nie wazne wyniki w 3dmarkach wazne jak Ci chodzi TR wiec powiedz ile masz fps Draak i Hanu przy NG oczywiscie i czy zdarzy sie ze wam strasznie zamula czt. zwalnia i macie malo fps Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ludzie skonczcie z tymi porownaniami :mur: Nawet jak FPS nie spada ponizej 30 na x1900XT 512 to i tak sporo za duze wymagania. Nextgen jest skopany i tyle. Grafa nie jest az tak cudna jak na takie wymagania.. wiec skonczmy dyskusje na temat FPS'ow w NG... Panowie co sie dzieje ? Przeszedlem Nepal rozwalilem bossa potem byla ta scenka: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « z matka Lary ,ktora ponoc zyje(o ile dobrze zrozumialem) i koniec gry :shock: Mam nadzieje ze bedzie wkrotce jakas kontynuacja bo zakonczenie jest beznadziejne.. Ja juz sie tak wciagnalem w gre a tu zonk :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 @gladiac Jednak wolę zainwestować w peceta i twoje rady nic nie zmienią. ;) Narazie czekam na PS3. A na xbox także przycina więc wiesz. ;) @Hanu Chodzi o początek levelu 2 z którego screena dał qqrydza. A w trybie next gen karta napewno się spoci. ;) @Devil Chodzi o sprawdzenie na jakiej karcie TR działa najlepiej. Dla mnie to jest ważne bo chce zmienić grafę właśnie dla TR. Szukałem na necie ale nigdzie nie ma porównań. ;) Na innych forach temat o TR zajmuje max 3-5stron. Tylko na tym jest trochę więcej. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jestem z Toba Kojak :) Tez chce bardzo wiedziec na jakiej karcie ta gra ruszy odpowiednio bo tez zamierzam zmieniac jezeli to naprawde cos da :) Dlaczego zmieniam ? otoz podejrzewam ze next gen to technologia przyszlosci w ktorej beda rodzic sie najnowsze i najlepsze gry. Tak wiec zeby cos z tych gier miec trzeba miec i odpowiednia karte graficzna przystosowana do tego:) Mam nadzieje ze to nie jest wina karty tylko czegos innego bo az tak zlej karty nie mam i niechcialbym jej zmieniac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no to Wam powiem ze od razu gra sie inaczej, jezeli chodzi o szukanie sekretów. Teraz przetrzepuje Peru no i mam standardowy problem :D gdzie jest ten złoty?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 pare uwag z mojej strony: - na nv sa zwalone cienie - brak profilu w sterach sugeruje, ze to jeszcze nie "te" stery dla tej gry - na 7900gtx chodzi podobnie jak na x1900xtx - z 512MB na grafie gierka tez przycina, przewaznie na poczatku levelu, potem jest "juz" plynnie jezeli chodzi o framerate to mysle, ze patch/stery troche poprawia, byc moze wersja gry, ktora wyciekla do sieci, tez nie jest ta ostateczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jin* bylo... :D tripsta wrzucil go na 28 str. tego tematu btw. komiks fajny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A ja jeszcze nie widzialem ;) Dobre. Teraz sie wzialem za szukanie sekretow ale kiepsko to idzie. W Bolivi brakuje mi jednego brazowego i 2 srebrnych... ide wiec szukac dalej bo czuje niedosyt po tak krotkiej grze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) No a ja wreszcie mam teraz mozliwosc znow pograc bo ostatnio ciagle nie mam czasu :( Jestem dopiero nadal na » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « tym bossie w kazakhstanie Ide w koncu grac i gram przynajmniej do 3 rano.Jako wielki fan tej gry dalem plamy,ze jestem tak z tylu za niektorymi :) Ale spoko,jako jeden z pierwszych chce znalezc wszystkie sekrety.W kazdej czesci wlacznie z goldami sam wszystkie znalazlem wiec tu tez znajde wszystkie.W 3 czesci to nawet znalazlem 4 z 3 :) Edit - wow - Anglia jakii level - najlepszy lrevel ze wszystkich leveli z wszystkich tomb raiderow. Najbardziej podobala mi sie zagadka z » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « dzwonem z ta muzyka w tle - maaaaaaasaaaaaaaaaaaaaakraaaaaaaaaaaaaaa !! Natomiast ja sie mecze z wezem.Wiem,ze trza na niego spuscic klatki z kolcami,ale on atakuje nierownomiernie,czy da sie go jakos oszukac ?? Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No a ja wreszcie mam teraz mozliwosc znow pograc bo ostatnio ciagle nie mam czasu :( Jestem dopiero nadal na » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « tym bossie w kazakhstanie Ide w koncu grac i gram przynajmniej do 3 rano.Jako wielki fan tej gry dalem plamy,ze jestem tak z tylu za niektorymi :) Ale spoko,jako jeden z pierwszych chce znalezc wszystkie sekrety.W kazdej czesci wlacznie z goldami sam wszystkie znalazlem wiec tu tez znajde wszystkie.W 3 czesci to nawet znalazlem 4 z 3 :) Edit - wow - Anglia jakii level - najlepszy lrevel ze wszystkich leveli z wszystkich tomb raiderow. Najbardziej podobala mi sie zagadka z » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « dzwonem z ta muzyka w tle - maaaaaaasaaaaaaaaaaaaaakraaaaaaaaaaaaaaa !! Natomiast ja sie mecze z wezem.Wiem,ze trza na niego spuscic klatki z kolcami,ale on atakuje nierownomiernie,czy da sie go jakos oszukac ?? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « weza musisz najpierw zwabic aby sie zatrzymal strzelajac w te posagi/filary , gdy sie zatrzyma zrzucic mu na leb klatke , tak 4 razy i game over dla weza , musisz byc szybki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potryk Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam. Mam problem z przejściem, może ktoś mi podpowie Dostałem się do jakiejś krypty gdzie jest wiele grobów i jeden rozwalony na pół gdzie jedną połowe mogę przesuwać. Nie wiem czy mam tam coś zrobić czy się po prostu wydostać i zamieszać z tymi klatkami co są na zewnątrz ? jeśli coś z tymi klatkami to co ? siedziałem z godzine i kombinowałem i jakoś nic nie wykombinowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Sorki, ze sie wtrace, ale jak ktos sie zastanawia nad wydaniem ~1500-1800 PLN na sama karte grafiki do TR:L i jeszcze motywuje to tym, ze nastepne gry beda korzystac z tego, co TR:L, co z kolei oznacza, ze lubi grac w ten typ gier, to ja mam pytanie: dlaczego nie zainwestujesz w X360??. Aha - nie jest jeszcze zlamany i trzeba by grac w oryginaly. I dochodzimy do sedna sprawy: na karte grafiki mozna wydac kupe kasy, a na oryginalna gre juz was nie stac. I ta karte kupujecie z milosci do gier... Paranoja jak dla mnie. BTW: nowe screeny z trybem nextgen faktycznie juz tak nie powalaja. 5 godzin grania? Black za taki czas gry (tam da sie przejsc calosc w 8) dostal powazne zj*by w pismach branzowych... Panowie od Tomb Raidera mocno przesadzili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam. Mam problem z przejściem, może ktoś mi podpowie Dostałem się do jakiejś krypty gdzie jest wiele grobów i jeden rozwalony na pół gdzie jedną połowe mogę przesuwać. Nie wiem czy mam tam coś zrobić czy się po prostu wydostać i zamieszać z tymi klatkami co są na zewnątrz ? jeśli coś z tymi klatkami to co ? siedziałem z godzine i kombinowałem i jakoś nic nie wykombinowałem. Nastepnym razem jak piszesz takie rzeczy to uzywaj opcji spoiler,a jesli nie dziala to najpierw napisz slowo spoiler w [] a po tekscie napisz to samo ale w taki sposob ---> [ / spoiler ] tyle tylko,ze wszystko bez spacji. Co do Twojego problemu to tez nad tym siedzialem,ale poniewaz uwielbiam takie zagadki to za nic nie chcialem rozwiazania tym bardziej,ze okazala sie ona moja najlepsza zagadka i nigdy bym nie chcial by ktos mi w niej pomogl,bo takich zagadek moglbym wykonywac bez konca. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Najpierw podstaw ten kawalek grobu pod kolumne na srodku i tak o: W jednym rogu sali masz linke z nazwijmy to ciezarkiem (nie wiem jak to nazwac :P).Zauwaz,ze jak na nia skoczysz to podnosi sie dzwon z drugiej strony.Teraz tak o - stan dokladnie za dzwonem, ale w taki sposob,by widziec kandelabr zwisajacy za nim.Strzel go z linkii i rozbujaj maxymalnie jak sie da.Kiedy bedzie wystarczajaco rozbujany - szybko skorzystaj z grobu na srodku i wejdz na ta kolumne a nastepnie speedem wykonaj skok na linke z ciezarkiem.Jesli wszystko wykonales poprawnie - zyrandol uderzy w dzwon ,co spowoduje,ze otworzy sie przejscie za tym tronem .... i znow brakuje mi slow co to jest :P ale Ty juz napewno wiesz czym :D Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Sorki, ze sie wtrace, ale jak ktos sie zastanawia nad wydaniem ~1500-1800 PLN na sama karte grafiki do TR:L i jeszcze motywuje to tym, ze nastepne gry beda korzystac z tego, co TR:L, co z kolei oznacza, ze lubi grac w ten typ gier, to ja mam pytanie: dlaczego nie zainwestujesz w X360??. Aha - nie jest jeszcze zlamany... 1. Wole inwestować w peceta. :) Nie wolno mi? To jakaś paranoja! 2. Czekam na PS3 bo xbox mnie nie kręci. Nie wolno mi czekać na PS3 i muszę XBOXa kupić??? Ehh. :? Każdy decyduje o sobie i robi to co mu się podoba. :-P A jeśli chcecie dyskutować o konsolkach to w dziale Alternatywne Platformy jest temat o xbox360. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Cos mi sie wydaje ze dzisiaj wplynie duzo testow na temat TR i bedzie mozna stwierdzic w koncu jaka karte wybrac :) I czego dokladnie to jest wina. PC rox! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie poradzi sobie. Lepsze sprzety klatkuja w tym trybie :?no to padaka ;f przejde na HAJ (mam nadzieje, ze z high sobie poradzi ;) a nextgen oczaje moze kiedys ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Kurcze siedze w Angli i : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wiem w jaki sposób zabić tego chol.ernego węża, ale nie radze sobie z obsługą tego na klawiaturze....urzędowo brakuje mi kilka sekund....chyba zmienie klawiszologie.... nawet jak dwie klatki wyladuja mu na łbie to pózniej lipa :( na trzeciej albo czwartej sie wyłoże..... Wieczorem wracam do zadania.... Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Satoshie to jest proste.Co nie Tripsta ?? :D Teraz mam Nepal.Level wypas,ale Anglia,cud techniki level,Satoshie zgadzasz sie ze mna i reszta ?? Ten level mnie oczarowal od dawna wsrod jakiej kolwiek gry komputerowej.Swoja droga,ja juz gram 8H a mam 66% gry wiec nie jest do konca tak jak mowili,a sekretow wszystkich nie znalazlem :) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 gierca skonczona urywa sie niestety w najmniej spodziewanym momencie pozostaje lekki niedosyt :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Narazie moim ulubionym level'em była Afryka, ale po kilku minutach w Anglii zmieniłem zdanie.... Chciałbym mieć soundtrack z tej gry, bo muzyka naprawde mnie urzeka i świetnie pasuje do klimatu rozgrywki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ktoś się odważy na napisanie jakiegoś FAQ dla tej gry? Jeśli tak, to piszcie na pm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Gdzie ten zloty sekret w Peru ? Ktos wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 9 godzin grania i po wszystkim, ale jak ktoś już pisał pozostaje niedosyt, może będzie jakiś dodatek, a może następna część w niedługim czasie ?? :) Pozostają jedynie nie znalezione wczesniej sekrety i posiadłość Lary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...