Skocz do zawartości
grzegrz

Tomb Raider Legend

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszedł pierwszy (chyba) poradnik do gry. Oczywiscie w wersji eng i bez screenow: click.

nie ma w nim wszystkich sekretów ..

nie mniej jednak afryka na 100% a cala gre na 98% :) )

biore sie za england :D

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko demo, w ktorym w ogole nie ma sekretow. Chcialam tylko dowiedziec sie, czy trzeba zebrac WSZYSTKIE sekrety dostepne w grze, zeby zagrac Amanda?

nie wiem .. ;] ale niebawem ci powiem bo tylko anglia mi zostala zeby miec 100%

ale strojów mi troche brakuje .. obawiam sie ze jeszcze trzeba przejsc gre na time trial .. albo cos

edit:

no to przelazlem..

mam all secrety ..

ale gra jest na 99% ..

podejrzewam ze trzeba jeszcze time trial pierdzielnac na kazdej mapie ..

nie jestem tez pewien czy wszystkie mapy przeszedlem na hard ale chyba tak :/

Dołączona grafika

edit2:

jak przelazlem bolivie time trial to pokazuje mi 100%

ale nadal nie mam kilku strojow ...

pozatym odkryło mi dotakowy cheat w menu .. ze jak wcisne backspace i 2 to pokazuje health wrogów (wczesniej backspace i 1 dawalo texturles mode)

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos, z co to jest time trial?

Poza tym widzisz, masz wszystkie sekrety, ale nie mozesz grac druga postacia.

time trial jak sama nazwa wskazuje jest to przechodzenie mapy na czas ..

np na bolivie masz 12-13minut ...

czas stoi w czasie scenek gdy nie panujemy nad kamera i w czasie cutscenek ... (równiez w tych momentach gdzie trzeba wciskac kursory zeby lara wykonywala odpowiednie akcje)

a co do drugiej postaci ... ktos powiedzial ze mozna grac Amanda?

skad taka informacja?

moze jest ona jako jeden z kostiumów ... i po prostu zmienia sie model i nic pozatym ..

bo nie sadze zeby byla jakas inna fabuła ..

a kostiumow mi chyba ze 4 brakuje .... a jeszcze suwak pokazuje ze mozna przesunac troche w dół go ale nie mam tamtych kostiumów

istnieje tez mozliwosc ze mozna zmieniac ogolnie modele w grze jako jeden z cheatów do odkrycia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bolivia.Poczatek gry.czy ktos wie co tam dokladnie trzeba zrobic(tam gdzie te skrzynie musza byc na tych kwadratach postawione zeby przejscie otworzyc) no bo ja wszystko zrobilem skrzynie wszystkie 3 stoja na kwadratach i jak wchodze do tego korytarza zeby dalej isc to mi sie filmik wlacza ze podloga sie rozsuwa i ona proboje biec ale i tak w polowie drogi jest trup.a ja nie mam na dnia kontroli.co tam trzeba jeszcze zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 dzien mnie nie było i juz w temacie nie moge sie połapac :/ zaraz zaktualizuje faka o ten patch i gold secrety

Ja jak znajde czas to napisze solucje,ale nie taka jaka ma sie pojawic na stronie traider.pl za pare dni tylko,ze wszystkimi sekretami bo wlasnie zostal znaleziony gold w england :) Zostal tylko sekret silver w japan w gold w nepalu :) BTW - Pluskwa,milo,ze zrobiles takie FAQ,ale przez to wyswietla,ze jestes autorem tematu a to nie prawda :)

sorki hydro ze ci tak chamsko temat odbiłem :P wszyscy wiedza ze jestes jego autorem;)

a co do drugiej postaci ... ktos powiedzial ze mozna grac Amanda?

skad taka informacja?

moze jest ona jako jeden z kostiumów ... i po prostu zmienia sie model i nic pozatym ..

bo nie sadze zeby byla jakas inna fabuła ..

a kostiumow mi chyba ze 4 brakuje .... a jeszcze suwak pokazuje ze mozna przesunac troche w dół go ale nie mam tamtych kostiumów

istnieje tez mozliwosc ze mozna zmieniac ogolnie modele w grze jako jeden z cheatów do odkrycia

na 100% jest to dodatkowy kostium/model Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten patch komuś działa ? Aha mam jeszcze jedno pytanko :rolleyes: Czy ktoś wie coś na temat nowych sterów Nvidii pod Legend ? Dzisiaj na stronie NIVIDA.pl pojawiła się gra TRL ;) Całkiem fajne pytanka :D Nawet wygrałem bilet do finału :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz moge stwierdzic jak juz troche dluzej pogralem, bo pierwszy etap gry chodzil calkiem dobrze ze granie w nowego tomb raidera w 1280x1024 z wlaczonym next gen ON na moim sprzecie ktory robi ponad 10.000pkt w 3DMarku 2005 nie jest komfortowe. Wystepuja spadki do tych 18-19fps i mi osobiscie to przeszkadza. To pierwszy tytul ktory polozyl moj sprzet ;) - W oBliviona gram z wszystkim na max z HDR w 1280x1024 i jest zdecydowanie lepiej ..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jesteś przed samym motorem to idziesz w lewo i naciskasz E ;)

Potem już tylko po rurce na dach i linką otwierasz właz.

@Bartezjusz

Dobrze prawisz ;)

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa jeszcze tacy, ktorzy uwazaja, ze gra wyglada dobrze a nawet lepiej bez NG?

Ale to kanciate...

niestety tacy są :)

widziałem na żywca jak ta gra sie prezentuje na xboxie 360, Jest ładna, ale nie next genowa. Mam nadzieję, że nowy Tomb Raider wreszcie zostanie napisany tylko z myślą o ps3 i xboxie 360. Bo narazie to co prezentuje na nowym xpudle wyglada średniawo. Może to wina, że to lepszy port z ps2 i xboxa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem,ze w opisie sekretow nie ma jeszcze Japonii i Nepalu.W Japonii nie mam stanu i nie mam jak zrobic screena,ale da sie go w miare latwo odnalezc.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Znajduje sie on blisko pomieszczenia z wiszacym smokiem.Gdy dostaniesz się w końcu do korytarza wyżej, gdzie są drzwi windy, to idź na prawo od nich, do biura. Zobaczysz tam czerwoną japońską 'komodę' - da się ją przesuwać. Łap ją więc i wciągaj do korytarza a następnie wypchnij za okno naprzeciw windy: ona się roztrzaska i masz GOLD'a :)

Natomiast jesli chodzi o sekret w Nepalu to jest to jeden z latwiejszych goldow w grze.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Gdy zawali się samolot będziesz zjeżdżał po zjazdach śnieżnych by w końcu trafić do jaskiń, gdzie łapiesz się drążka, który się zawala. Idziesz w jaskinie dalej, słyszysz komentarz Zipa i widzisz skałę na przeciwnej ścianie, za przepaścią. Skaczesz tam, po prawej masz kolejny drążek (on się zawala, więc się śpiesz). Łapiesz się wyrwy na ścianie, przeciągasz się, skaczesz do kolejnej wyrwy po której masz się szybko przemieszczać, bo się zawala. Opadasz i Lara łapie wyrwę niżej.

Tu masz się odchylić w tył i złapać drążek (on się nie zawala) - i skaczesz z niego na sopel. Przed sobą widzisz drugi sopel, a po prawej niżej masz skałę, która się przechyla, gdy na nią skoczysz - musisz się tu śpieszyć, zanim ona spadnie pod twoim ciężarem. W dalszej części jaskini masz kolejną wyrwę na ścianie, przeciągając się po niej trafisz na mostek Idź na drugą stronę mostka i zwieś się z krawędzi - i przeciągaj się na lewo. Po lewej zobaczysz niżej kolejne wyrwy - łapiąc się ich, przeciągając na lewo (i w dół) trafisz wreszcie do GOLD'a! Potem tą samą drogą wróć na mostek...

Zostal mi jeszcze sekret w Ghanie i w Croft Manor.Jak go znajde to opisze gdzie jest :D Pozdrawiam :)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi