tripsta Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak się nie myle to w sejfie za Zikiem (?) w głównej sali. To kto mi powie jak mam otworzyć w CM w bibliotece te dwa regały z książkami? :P » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « musisz zdobyc grapple i w bibliotece go uzyc na tej drabince czy polce z ksiazkami , nie pamietam co to bylo , dawno w to gralem , zeby zrocic to na ziemie i ustawic to na tych dwoch zapadniach przyciskach itp wtedy otworzy sie przejscie , w przejsciu na scianach sa 2 rzezby twarzy jedna otwiera drzwi do sypialni od drugiej dostajesz zagadke , idziesz na basen , na gorze sa dwie statuly , raz je musiales przekrecic aby otworzyc jakis sejf , przekracales je aby halabardy sie stykaly ze soba , teraz musisz to zrobic ale tak aby byly zwrocone do siebie plecami , jesli to zrobisz to otrzymasz kolejna zagadke o kolejnosci kolorow jakich musisz uzyc aby otworzyc ten regal w bibliotece Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki tripsta Tylko teraz muszę sobie te kolorki dobrze wybrać ;) Wybrałem na chybił trafił i otworzyłem :D No ale kolejna zagadka :/ I co tu robić? :P No i już mam golda w CM :D Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Małe info dla tych co chcą wiedzieć co daje ten patch: About Tomb Raider: Legend 1.1 Patch This patch addresses the following issues: - various performance problems - stability problems - controller problems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Miałem przed chwilą małe jazdy z FPSem. W CM miałem zawsze co najmniej 30 fps, a teraz wachało mi się od 12 do góra 32 :blink: AA x6 AF x16 wszystko w ATT ustawione na max quality. Wcześniej jeszcze bawiłem się z AAA i High quality AF i właśnie na tych ustawieniach tak się wachało. Potem wyłączyłem gre i przywruciłem w ATT poprzednie ustawienia, a gdy włączyłem ponownie FPS było tyle samo :? Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja :D Ten lód bardzo dziwnie wyglada... Dla mnie bomba. Qqrydza widze ze tobie to znosnie chodzi. Na jednym screenie masz 44 FPS :blink: Pewnie na 7900 GT w SLI juz bedzie zupelnie plynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woltren Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 http://img313.imageshack.us/my.php?image=t...121201062nv.png szafa ok ale reszta..... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
own3r Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Dzięki tripsta Tylko teraz muszę sobie te kolorki dobrze wybrać ;) Wybrałem na chybił trafił i otworzyłem :D No ale kolejna zagadka :/ I co tu robić? :P No i już mam golda w CM :D Otworzyłem ten regał, daje interact ale treść zagadki się nie wyświetla...co trzeba zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Podchodzisz, wciskasz E i powinna przeczytać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
own3r Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Powinna...ale tekstu nie ma...poprzednie odczytuje normalnie. Z tą jest coś nie tak. Napisz lepiej co trzeba zrobić B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Taa. Żebym to jeszcze wiedział :lol: Ja podeszłem do tego, odczytała i popbiegłem po golda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
own3r Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 No ale gdzie ten gold? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jestem w tym wlasnie miejscu. Za plecami Lary jest rurka, jak dojde do jej szczytu to po chwili sie urywa. Co zrobić? Jak przejść dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jak wychodzisz z tego korytarza (do biblioteki) to masz 3 rurki. Przeskakujesz po nich na drugą strone i po prawej masz tego lwa. Naciskasz E i jak najszybciej wracasz się po rurkach i po lewej masz kolejnego lwa którego "naciskasz" Dalej już na pewno sobie poradzisz ;) quziq Jak się nie myle to masz tam drążki na które musisz przeskoczyć ;) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 tak ale jak skacze z tej rurki w strone drazków to nie chce sie złapac za drążek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jak ktos chce to tu jest moj save a 100 .. ;] all secrets .. ale nie przeszlem wszystkich plansz w trybie time trial (tylko pierwsza) SAVE mozecie sie pobawic .. duzo strojów (CATSUIT wymiata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Wypowiem sie na temat gry bo mysle, ze juz sporo przeszedlem (Afryka przede mna). Daawno nie gralem w TR, a pamietam ze jedynka i dwojeczka to byly swietne gry. Pozniejsze czesci byly juz gorsze (nie dalem rady przejsc cz3-6 nawet do 1/4) Z jedynki utkwily mi w pamieci swietne logiczno zrecznosciowe zagadki, przeboska grafika, ruchy Lary akcja. Z dwojki odrazu moge przytoczyc Wenecje - nie wiem czemu ale gdy mysle o tej czesci to widze Wenecje). Akcelerowana grafika rowniez powalala na kolana i rownie ciekawie bylo. W 7cz. zauwazylem, ze zrobiopna jest jakby na podstawie filmow z Angelina. Nasza bohaterka jest jakby bardziej medialna/kinowa. Ze wzgledu na rozrywke spoko ale ze wzgledu na klimat troche po[gluteus maximus]da z tego wzgledu. Nie wiem dlaczego znow nacisk na konsolowosc. Rozumiem autocelowanie bo to bylo swietne w TR ale kur*** zas to pindolone kolo na przeciwniku a`la gry z automatow na pistolet - grrrrr :~] Niezle mnie to wkurza. Przeciwnicy to totalne glaby na najwyzszym poziomie - kolejna oznaka ze gra robiona dla dzieci. Teraz moze co mi sie podoba. Ruchy panny Croft (w pewnym panstwie w sukni jak kreci tylkiem - miazga !), salta, wygibasy na rurach/linach. Grafika - oczywiscie gram bez tego durnego NG - wyglada jakbym sie nacpal albo conajmniej mial -5 dioptrii (bez okularow). Swietelka, cienie super, grafika samej bohaterki na dzisiejsze standardy srednia ale takie smaczki jak ociekajaca woda po ponetnym ciele Lary to juz super efekt. Podoba mi sie, ze Lara nie ma biustu o rozmiarze Z. Przynajmniej malolaty beda sie skupialy na grze zamiast marszczyc freda. Koronkowe majteczki w biurowcu (w tym samym panstwie gdzie kreci tylkiem) po prostu mnie rozwalily :] (taki szczegolik, a jaki smaczny). Grafika otoczenia uproszczona, widac duzo klockow zamiast oblych ksztaltow, woda raczej na dzisiejsze mozliwosci dx9.0 jest kiepska. Silnik a`la Havoc sie niezle przydaje i fajnie wyglada akcja gdy rozwalamy skrzynie i inne przedmioty w czasie walki. Baaardzo spodobalo mi sie przesuwanie obiektow. Nie jest juz po lini prostej i pod katem prostym. Zagadki dosc intuicyjne i co najwazniejsze nie zatrzymuja akcji gry. Sa jednak niczym w porownaniu do tych w pierwszej czesci (chodzi o zlozonosc). Moze jeszcze cos dopowiem w trakcie sledzenia watku i dalszego konczenia gry. O dziwo chce mi sie w nia nadal grac bo np. w takiego GF juz nie gram bo mnie znudzil w 40% gry. Tomb Raider: Legenda 7,5/10 (minusy jak zwykle u mnie za konsolowosc, jezeli komus nie przeszkadza ta kwestia to do mojej oceny 1pkt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ponownie Kaeres mnie mocno rozbawił. Z wypowiedzi o kręceniu tyłeczkiem, koronkowych majteczkach i o miazdze jasno wynika, że to Ty "marszczysz freda". A jeśli chodzi o ng, jasne, że jest lekkie przegięcie z wymaganiami ale jeśli czegoś nie możesz odpalić lub chodzi to żałośnie to jest be. A efekt naćpania to deep of field i w grze bez ng również występuje więc troszkę się w moich oczach ośmieszasz oceniając ng właśnie po tym efekcie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Kaeres,najlepszy level przed Toba (dokladnie,za 2 levele).Za niego Twoja ocena wzrosnie o 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 I tak to nie zmienia faktu ze na NG wyglada cudnie. Model samej lary nawet bez NG jest bardzo szczgolowy. Zagrasz w Anglii to zmienisz zdanie o tej grze ;) Potem juz Nepal i ta cudna sciezka dzwiekowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 W Nepalu rzeczywiście ścieżka dzwiękowa jest cudna :D Eee ide pograć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) I tak to nie zmienia faktu ze na NG wyglada cudnie. Model samej lary nawet bez NG jest bardzo szczgolowy..... sorry, ale ślepy jesteś ?? :blink: te kanty nazywasz szczegółowy ?? edit. gra ogólnie jest ładna, ale jak się przyjrzeć postaciom, teksturom i ogólnie otoczeniu to widać na jaką łatwiznę poszli programiści :] Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mialem namysli ze bardziej od poprzednich czesci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) mi osobiście w trybie NG grafika przypomina tą z Matrix Patch Of Neo , obydwie gry mają wysokie wymagania a grafika nie powala , ale w trybie NG jest wyrażnie lepsza , poza tym nawet gierka wporządku Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 mi osobiście w trybie NG grafika przypomina tą z Matrix Patch Of Neo , obydwie gry mają wysokie wymagania a grafika nie powala , ale w trybie NG jest wyrażnie lepsza , poza tym nawet gierka wporządku nawiasem mowiac, jakie cuda nalezy uczycnic czy gierka w pelni wykorzytstywala nextgen engine, bo jakos ciezko mi uwierzyc by miala momentami 10 fps na sprzecie klas nv78xx / R1800 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 nawiasem mowiac, jakie cuda nalezy uczycnic czy gierka w pelni wykorzytstywala nextgen engine, bo jakos ciezko mi uwierzyc by miala momentami 10 fps na sprzecie klas nv78xx / R1800 ?? no 10fps to moze nie mam ale z NG on 1280x1024 4xAA 16xAnizo rozowo nie jest i graniem komfortowym trudno to nazwac. jak mam spadki do 17-19fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 no 10fps to moze nie mam ale z NG on 1280x1024 4xAA 16xAnizo rozowo nie jest i graniem komfortowym trudno to nazwac. jak mam spadki do 17-19fps a bez aa i af?? reszta na max ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Albo na 1024x768 i z takimi ustawieniami jak grasz? Jak wtedy z z klatkami na sekunde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jakby ktoś chciał coś pomodzić w ustawieniach , zrzut z ekranu a tutaj zmodyfikowany exe , aby była dostępne ukryte funkcje z rejestru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Heh no wielkie dzięki mistrzu ale mógłbys umieścić to na szybszym serwerku bo na tym prędkość ściągania jest żenująca :blink: Hehe 0,4 kb/s i 5h ściągnia 6MB to troszq dużo co nie ? :unsure: Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a bez aa i af?? reszta na max ?? Jordi asekuracyjnie napisal ze z AA i AF ,ale jak sie wylaczy te opcje to i tak w niczym nie pomoze :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...